Revoluție în tenisul mondial

Meciurile din circuitul feminin de tenis ar putea dura doar 90 de minute din 2022.

De-a lungul ultimilor ani, mai multe vedete din tenis s-au plâns de oboseală şi de accidentări şi s-au plâns de programul încărcat al celor 52 de săptămâni, dar totul s-ar putea schimba în următorii ani. Pe masa WTA există un proiect conform căruia meciurile nu vor mai avea un timp definit, ci se vor juca doar timp de 90 de minute. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele forului, Steve Simon, care a vorbit despre avantajele date de trecerea la noul sistem, programată pentru 2022.

„Meciurile de 90 de minute ne-ar permite să facem un program accesibil pentru televiziuni şi pentru fanii care vin la meciuri. Oamenii nu mai alocă între trei şi cinci ore pentru a urmări ceva şi vor ca totul să fie cât mai concis. Noi trebuie să recunoaştem asta pe viitor. Dacă se vor juca meciuri de 90 de minute în loc de trei ore, fetele vor fi mai sănătoase şi vor avea mai multă calitate în joc”, a spus Steve Simon, citat de „Today Online”, potrivit Mediafax.

În afara scurtării meciurilor, şefii circuitului feminin vor să renunţe şi la setul decisiv, urmând ca acesta să fie înlocuit de un tiebreak (primul la şapte sau diferenţă de două puncte după 6-6).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.