Românii din Spania vor putea avea dublă cetățenie

capsuni

Românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie, a afirmat, luni, preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, după întâlnirea pe care a avut-o cu omologul său spaniol, Pedro Rollan Ojeda, cu prilejul vizitei oficiale pe care o efectuează în Spania.

„Vizita în Spania a început astăzi cu o întâlnire cu omologul Pedro Rollan Ojeda, cu care am discutat despre importanţa diplomaţiei parlamentare în relaţia bilaterală dintre ţările noastre. Împreună, putem identifica soluţii comune la problemele celor două societăţi, îmbunătăţind relaţiile politice, comerciale şi culturale. Am fost impresionat de cuvintele calde, deosebite, cu care preşedintele Senatului Spaniei vorbeşte despre românii stabiliţi aici”, a scris Ciucă pe Facebook.

Potrivit preşedintelui Senatului, „comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală”.

„Ca urmare a demersurilor pe care le-am iniţiat ca prim-ministru, românii din Spania pot avea, din acest an, dublă cetăţenie. Statul iberic mai are asemenea acorduri în Europa doar cu vecinii săi, Portugalia şi Franţa”, s-a lăudat Ciucă.

El a mai menţionat că s-a întâlnit şi cu preşedinţii Comisiilor parlamentare de Apărare şi de Afaceri Externe, discuţiile vizând oportunităţile de colaborare dintre cele două ţări în domeniul industriei de apărare.

„În întâlnirea pe care am avut-o, ulterior, cu preşedinţii Comisiilor parlamentare de Apărare şi de Afaceri Externe, am discutat despre oportunităţile de colaborare dintre ţările noastre în domeniul industriei de apărare. Cunosc potenţialul în fabricarea de armament şi muniţie, vehicule blindate şi material explozibil. Şi cred că avem acum ocazia de a iniţia colaborări solide în cercetare-dezvoltare între România şi Spania”, a mai scris Ciucă.

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitaţia omologului său spaniol, Pedro Rollan Ojeda.

Din delegaţia condusă de Nicolae Ciucă fac parte senatoarea Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, şi senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

13 Comentarii

 1. Apropo de fotografia din începutul articolului, aș vrea să menționez că nu toți românii din Spania suntem „căpșunari”.

 2. „Comunitatea românească din Spania are o vastă experienţă de muncă, este o resursă de înaltă calificare şi are o mentalitate occidentală”, zice Ciucă.
  Aşa e, aveam o prietenă pe acolo, i se zice „Nikita”. Pentru cunoscători…

 3. asta este perceptia prostilor la adresa celor care nu au mai suportat hotia si mafia din tara.
  Din pacate mare parte din romanii fugiti peste hotare nu vor mai veni acasa.
  Iar copiii lor, sigur nu mai vin.
  Ramanem cu pensionarii, asistatii si bugetarii.
  In doua luni am imprumutat deja 10 miliarde euro, ce vom mai vinde sa achitam imprumuturile?..

 4. Corect! Exact cu curu-n drum, nici în căruță nici în teleguță! Permanent, cetățeni ai nimănui mai rău că maghiarii sau migranții care nu au tara stabila. Avantaj e unic, că au cetățenie dubla și politicienii romani ii agata la orice datorie impusă și când e vorba de drepturi pentru ei, ciuciu! Asta se întâmplă cu toți cetățenii stabiliți sau care lucrează în strainezia când e vorba de acte de înscris în România! Bă, mi-e scârbă când îi aud clămpănind aiurea să mintă cetățenii din Romania!

 5. CEI CU DUBLA CETATENIE , AU OCAZIA SA ALEAGA !!! DACA VOR ,POT OPTA PENTRU A DOUA !! DACA NU , NU MAI AU CE CAUTA IN TARA DE ORIGINE DECAT DUPA 5 ANI !!! DIXIT !!!

 6. depinde din ce motiv:
  acum 8 ani Spania a anuntzat ca regreta incidentele misterioase de la 1492
  -evacuarea judeilor-
  si a dat Lista cu cele 500 de nume eligilibe fara discutie
  pt. cetatentia spaniola,
  mosses popescu si shalom ionescu sint cetateni!

 7. NU IE Bine! NU IE Bine DELOC!
  CINE a gonit Romaniidin Romania?

  SI CINE si DE CE NU face NIMIC, nici macar o Adiere de Parere de PLAN de ReFACERE a Romaniei,
  SI prin Intoarcerea ACASA a Romanilor DesTarati?
  ,,,,

 8. No-ape insamnă că din anu’ aiesta scadi pretur’lii la capciuni! Da’ cum Bala di Zmău să-împacă capciunii cu fasuiu io to’ nu-nghi dau s’ama… Nij’ nu-ndrăzniesc a mă gândi ci-o hii in nădrajii dânsulii…

 9. Aha, Dar numai in anumite condiții,. la care nu prea mulți romîni corespund..In rest, sunt convins că plecat fiind, nu te mai interesează prea mult de țigăniada mizeră din romania,.. Deci, renunțarea la cetățenia romînă nu era o dificultate majoră ..

 10. Legionarule: cand vor alege diasporenii, pentru doar o singurä cetätenie, acei ROMANI, mai ROMANI decat tine, diasporeni mult mai educati, träiti si cu asentiment pentru originea lor, cu un orizont de cunostinte si o mult mai vastä experientä de viatä, mult mai largä decat ce remarci tu prin ochelarii täi de cal, se vor angaja ca si tu sä nu-ti pierzi cetätenia romanä chiar dacä vei alege cetätenia Coreii de Nord. Diaspora romanä, in decurs de 10 ani de acum incolo, va da nume multor sportivi, oameni de stiintä, cercetätori, informaticieni, scriitori s.a.m.d., recunoscute in civilizatiile unde au crescut. Dacä Romania isi permite sä piardä, ce nu si-au permis sä piardä irlandezii, nemtii, turcii, evreii si altii, cand si din aceste societäti, din motive economice, politice sau de räzboi o mare päturä socialä a fost obligatä din varii motive sä emigreze, nu va pierde doar Romania, ci si tu si urmasii täi. Ne läudäm cu mari romani detinätori ai altor cetätenii, pe care alte popoare i-au adoptat, care au adus plus valoare in tärile in care au emigrat. Fi sigur, cä vor urma mult mai multi de acum incolo! Acesti diasporeni, poartä Romania si dragostea de tarä in lume si vor fi ambasadorii Romaniei pentru vecinii, colegii, cluburile si universitätile unde activeazä. Doar plusvaloare. Cine o contestä e ori räu intentionat, ori trädätor de tarä, ori extremist ori foarte subtire intelectual.

 11. angajatii statului ii batjocoresc pe cei plecati afara. Nu stiu ca fara banii celor surghiuniti am fi demult in faliment.
  Oricum, falimentul este inevitabil sii multi din cei cere fac misto vor trece la munca adevarata.

 12. Cita vrajeala capsunarii care muncesc din greu sa la dea bani mai multi nu cetatenia de doi bani a Spaniei atli globalisti campioni la parade de homalai ,pedofili si drogati

 13. CE de Spume la Guri au Unii …
  Daca-i Ordin sa consumam KK, CONSUMAM.
  Cat TIMP, UNDE este Nevoie, CAT se vrea, CUM se vrea de Superiori, PUBLIC, IN Privat sau Shi_Shi …:)
  Sunt curios sa vedEM CE vor face Ieshtia TOTI, cand se va arata ADEVARUL.
  NU merita acest Sarman OM atata Tevatura.
  NU era o Primejdie pentru Putin.
  Pentru Rusia, INCA NU, dar se PLANifica.
  OriCUM s-a „culisat” Logica si Bunul Simt, NU „egzista sa egziste” sa fii Patriot RUS si sa clocesti Intrigi contra tarii TALE in Afara, HRANIT si ADAPOSTIT de ADVERSARUL GeoPolitic.
  Culmea, in PLIN Razboi de contracarare a a Atacului Occidentului Colectiv la Existenta Rusiei.
  Cat de NAROD sa fii, ca sa NU vezi CE i se pregatea Rusiei sub CapelMaistrul Betiv Eltzan si ca Putin a SCAPAT Rusia de SCLAVIE!
  MIE, ca Roman imi ese SIMPATIC Putin – ATAT cat imi poate fi un Rus MARE, care INCA NU ne-a DAT indarat CE ne-a furat Rusia, incepand din 1812, adica BASARABIA Intreaga, cu Bucaovina si Bugeacul.
  DAR Una-i Una si Alta-i Alta!
  PUTIN face CE pentru RUSIA lui, CE ar trebui sa faca SI UNuu’ sau Cativa Politicieni ADEVARATI, IN Romania, Calcata in COPITE de 34 de Ani,
  NU Paratii Ieshtia de SE VAD PePiste TOT, Slugile Jegoase MORAL ale LIFTELOR Interne si EXTERNE.
  Este adevarat ca Romania NU poate face CE poate Rusia, daca este Bine Condusa de Putin, in Interesul Rusiei.
  Dat, SE POATE sa NU SE mai FURE si SE POATE si face ORDINE in Romania!
  ASACA A ADMIRA Tehnica ACTIUNII Patriotice RUSE a lui Putin, NU înseamnă ca te identifici cu Interesele Rusiei.
  Din Păcate, Admirația STA blocata pe mai Departe, PANA când Rusia va da Îndărăt CE a furLuat din 1812.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.