Rușii își încordează mușchii

A frame grab take from a handout video footage provided by official website of Russian President kremlin.ru shows a test launch of a nuclear-powered cruise missile demonstrated on displays during Russian President Vladimir Putin's address to the Federal Assembly at the Manezh Central Exhibition Hall in Moscow, Russia, 01 March 2018. President Putin stated that Russia has developed a new line of strategic, nuclear-capable weapons that are invincible. EPA-EFE/ HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES, Image: 364714105, License: Rights-managed, Restrictions: HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP EPA

Rusia a testat cu succes noua rachetă balistică intercontinentală RS-28 Sarmat, care poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanţă de 10.000 de kilometri, a anunțat vineri Ministerul Apărării de la Moscova, potrivit Sputnik.

„Acest nou test efectuat la cosmodromul Plesețk a confirmat caracteristicile rachetei în timpul fazelor de prelansare și de zbor inițial”, precizează ministerul într-un comunicat.

Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Iuri Borisov, a declarat recent că industria națională de apărare este pregătită să producă un număr mare de rachete balistice intercontinentale Sarmat, pentru a înlocui rachetele învechite Satan. Potrivit acestuia, noua generație de rachete poate să lovească portavioane, distrugătoare și crucișătoare.

Racheta RS-28 Sarmat are greutatea de 100 de tone şi poate transporta 12 focoase nucleare pe o distanţă de 10.000 de kilometri, având capacitatea de a atinge teritoriul continental al Statelor Unite și de a distruge suprafețe de mărimea Franţei.

Serghei Karakaiev, comandantul Forțelor Strategice Ruse, a anunțat că Rusia va efectua în 2018 de două ori mai multe teste cu rachete balistice decât în 2017.

La 1 martie, în discursul despre Starea Națiunii din Duma de Stat, președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia deține arme hipersonice care asigură o invulnerabilitate la sistemele de apărare antirachetă și o rază de acțiune mai mare decât în cazul altor rachete balistice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

10 Comentarii

  1. UE trebuie sa găsească un răspuns la aceste acțiuni. Dezvoltarea tehnologica și inovația trebuie stimulată. La fel și sumele alocate apărării.

    • Și românia va testa cu succes după sfintele paști racheta de croazieră SARMAL-40, care poate purta 40 de oale uriașe de lut pline ochi cu sarmale pentru muritorii de foame care l-au votat pe putin dictator pe viață.

  2. le trimitem niste f16 de-i zapacim. calculatoarele lor nu s programate pentru asa ceva. ei cred ca doar la muzeu mai exista

  3. Cum s-ar spune , rușii sunt modești , dar e bine să se știe că au antidotul la șmecheriile ricane .

  4. E o mutare firească. Le reamintește amețiților cum că și ei au un buton roșu, cu care pot face dispărut un continent. Dacă cineva se indoiește ,.. e treaba și greșeala lui. Rusul nu se agită, nu amenință, iși verde de treabă și râde de maimuțoii care acum pe o făcătură de englezi handicapați dau afară ruși din toate țările. Prostie. Dar evident nu face decât să fie și mai ridicol yankeul cu toți aliații lor, nu mai știu ce găselniță să fabrice. In rest pace și prietenie, dar nu cu turbații,.

  5. Hegemonia corporatismului de hirtie bazat pe minciuni euro-dollar a luat sfirstit . De acum incepe caderea . Eu unul m-am saturat de dezastrul politico economic antinational adus de cei care l-au asasinat pe Ceausescu si acolitii lor in Romania . Armata de ocupatie americana trebuie sa paraseasca tara noastra iar un referendum pentru iesirea Romaniei din NATO ar fi un test bun al vointei poporului „suveran” . A venit timpul sa facem listele cu trafatorii de tara care au colaborat cu corporatile straine la jaful tarii din 89′ incoace .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.