Potrivit lui Novak, jumătate din exporturile de petrol ale Rusiei au mers în 2023 spre China în timp ce ponderea Indiei în exporturile de petrol ale Rusiei a ajuns la 40%. „Dacă anterior furnizam Europei între 40% şi 45% din volumul total al exporturilor de petrol şi produse petroliere, ne aşteptăm ca până la finele anului această cotă să nu depăşească 4% – 5%”, a explicat Alexander Novak într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya 24.
Vicepremierul rus a salutat faptul că, în pofida restricţiilor impuse de ţările occidentale, care vor în special să plafoneze preţul de vânzare al ţiţeiului rusesc, „complexul energetic şi petrolier rus s-au dezvoltat cu succes în 2023”.
„Mulţi oameni vor să cumpere petrol şi produse petroliere ruseşti. Este vorba de ţări din America Latină, ţări africane şi alte ţări din regiunea Asia-Pacific”, a afirmat Alexander Novak. Potrivit acestuia, veniturile Rusiei din petrol şi gaze se vor ridica în acest an la aproape 9.000 de miliarde de ruble (aproximativ 88 de miliarde de euro), adică o cifră „comparabilă cu cea din 2021”, înainte de introducerea sancţiunilor.
Industria de hidrocarburi reprezintă 27% din Produsul Intern Brut al Rusiei şi vânzarea de hidrocarburi în străinătate este echivalentă cu 57% din exporturile totale ale Rusiei, a mai spus Alexander Novak.
La finele lunii noiembrie, Rusia împreună cu alte ţări din grupul OPEC+ (care reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol şi alte state mari producătoare de ţiţei) au decis să reducă producţia de petrol pentru a implusiona preţurile. Aceasta este o modalitate pentru Moscova să îşi majoreze veniturile realizate din vânzarea de hidrocarburi.
Toate bune și frumoase, dar să știi că dacă în următoarele luni rubla iar se devalorizează cu peste 50% e semn clar că economia rusă se prăbușește.
Și îți spun pentru ultima data: puterea unei economii stă în numărul și valoarea VÎNZĂRILOR, nu a producției! Și a încasărilor reale din aceste vînzări! Am dat eu mai sus un bun exemplu cu afacerea mea cu răsaduri, care a fost o catastrofă!
Ne mai auzim!
Prietene, pot doar să mă bucur, pentru că dta poți trăi liniștit într-o lume în care absolut tot ceea ce crezi este taman pe dos față de realitate (sper doar că nu ai drept de vot sau, dacă ai, nu ți-l exerciți, sau dacă ți-l exerciți, nu trăim în același stat).
O să concluzionez, ca să te las în lumea dtale.
1. Puterea unei economii nu se calculează în cifre PIB ci în volum produse.
2. Occidentul nu-și poate păstra locul de hegemon și va trebui să cedeze în fața Asiei – dacă nu o face de bună-voie, o va face în urma unui nou război – iar Ucraina (mai nou Israel) ne arată cât de debilă a ajuns lumea Nord-Atlantică și cât de slabe sunt instrumentele de reacție împotriva celor care au puterea militară să impună la nivel global voința lor autocratică.
3. Până când SUA nu va fi pusă cu botul pe labe și nu i se vor tăia mijloacele de a abuza de puterea sa militară, China, India și Rusia vor rămâne aliate.
Restul are mai puțină importanță.
Te salut și mă retrag!
😂 Economia rusă a depășit… în trombă?!… 😂 😂
Da, a depășit marginile prăpastiei, în trombă, și acum cade, tot în trombă!
Pe piața SUA nu a fost niciodată criză de ouă: acolo sînt doar crize de supraproducție, nu crize de produse! Exceptînd combustibilii, de vreo cîteva ori, din cauza OPEC-ului, dar cum astăzi SUA a ieșit din OPEC, e combustibil din belșug!
Europa oferă tehnologie și piață de desfacere pentru produsele foarte scumpe, aducătoare de profit mare și garantat. Ție ți se pare puțin, dar nu.uita că Rusia a depins și încă depinde de piața europeană, după care guiță încă, disperată! Să vezi numai ce de postări propagandistice rusești primesc eu în fiecare dimineață, de la trolii ruși disperați!
Rusia pierde.
Sigur că ăi care cred în fanteziile despre economie pe care le vând statele wokiste occidentale e greu să înțeleagă lucrurile simple pe care le scriu eu.
În 2023 UE a plătit pe gaze din Rusia peste 17 mld de euro și a rămas cel mai mare importator (UE a plătit într-o singură zi din ian 2024 peste 80 mil pe combustibili fosili rusești – inclusiv gaz); nu căcontează prea mult, am pus informația doar ca să fie clar cât de decuplat de realitate ești dta.
Ești drăguț să-mi spui în care mesaj spui că te refereai la economia rusă din perioada comunistă și ce legătură are perioada respectivă cu discuția despre economia rusă de după începerea operațiunii de pedepsire a agresorului Ucraina?
Între sep 2008 – falimentul GS – și feb 2010 – sfârșitul recesiunii SUA – $ a crescut față de toate celelalte monezi, pentru că SUA controla piețele financiare globale, deci altă informație greșită.
Te faci că nu înțelegi întrebarea? O scriu mai rar: ce produse pot cumpăra rușii doar de la occidentali ș nu pot înlocui cu produse chinezești, indiene sau braziliene?
Eu auzisem de o criză de ouă, însă anul trecut și pe piața din… SUA; înseamnă că exportatorii din SUA au preferat să le exporte „pe bani adevărați” (te referi la ruble sau yuani?) în loc să hrănească fomiștii SUA, sărăcuți în parale?
Rusia se guvernează după principiile statului de drept, deci Putin controlează doar ceea ce-i permite Constituția să controleze.
Ah, Japonia, China și India au publicat sumele plătite pentru combustibilii rusești – media era 75$ (adică „sub” limita de 60$ impusă de „ex-șefi’ la lume”, nu-i așa?)
Problema propagandei din occidentul imbecil este că economia Rusiei a depășit în trombă economiile vest-europene; da’ pe matale ce te interesează dacă rusnacii n-au ce face cu rublele lor și se apucă să îngroape finanțele statului în noile teritorii rusești?
ICS, tu spui timpenii! Un gestionar de padure nu are cum sa emita bani! Dar oricum, eu vad ca imi pierd vremea de pomana cu tine, caci esti atit de disperat sa vezi Rusia invingatoare incit nici cele mai evidente semne de regres nu vrei sa le vezi!
Azi Europa nu mai cumpara gaz de la rusi, si asta se vede chiar in deprecierea drastica a rublei. Exemplul meu era pentru productia din perioada comunista, dar cel mai bun exemplu despre cum un razboi prelungit poate distruge economia este scaderea dolarului USA fatza de alte valute in 2008, tot datorita cheltuielilor iresponsabile cu armamentul. In teorie, Statul american a cistigat enorm de pe urma profitului adus de vinzarea de arme catre Armata SUA, dar in realitate, aceasta risipa pentru crearea de munitzii ce urmau sa fie aruncate in capul talibanilor si al amicilor lor teroristi a dezechilibrat bugetul SUA si a dus la criza de atunci! Si asta in conditiile in care SUA nu erau victima niciunui embargou, in afara de al unor state de trei lei, ca Iran, Coreea de Nord sau Venezuela, cu care nici nu aveau schimburi economice!
Chinezii, si indienii produc multe, dar nu si hrana pentru export, caci ei sint supranumerari! De ce crezi ca a inceput sa lipseasca carnea de pui si ouale de pe piatza ruseasca? Cei care produc, prefera sa le exporte, pe sub nasul Ratatului, pe bani adevarati, in loc sa hraneasca fomistii Rusiei, cei tari in nationalism dar saracutzi in parale!
Putin nu controleaza economia Rusiei, ci doar politica ei de razboi. Iar rusii au energie din belsug, caldura, electricitate,…pentru ca gazul si petrolul ramin blocate in Rusia sau sint vindute pe nimic catre China sau India. Dar tot administrarea teritoriilor ocupate le secatuieste rusilor vistieria!
Ne mai auzim!