„Pixelul albastru” se întoarce

Operaţiunea „Spălarea torţionarului Augustin Lazăr”

Aşa cum era de prevăzut, în urma dezvăluirilor care-l incriminează pe Procurorul general Augustin Lazăr, a apărut imediat şi o „armată” de avocaţi ai diavolului, care încearcă spălarea imaginii sale publice, astfel încît „torţionarul” să pară un biet mieluşel în curtea Sistemului comunist pe care l-a slujit.

Deşi Augustin Lazăr a recunoscut că în 1985 şi 1986 a fost preşedintele comisiei de liberare condiţionată din Penitenciarul Aiud, spălătorii de cadavre încearcă, totuşi, să-i scoată petele din biografie în ciuda evidenţelor şi nu se dau în lături să sfideze realitatea, chiar dacă propriile lor argumente nu fac altceva decît să-l incrimineze şi mai mult pe Augustin Lazăr.

Iată, de pildă, demersul Ioanei Ene Dogioiu, postat pe „Ziare.com”, preluat imediat de mai multe site-uri. Cunoscuta apărătoare a Sistemului se foloseşte de o declaraţie a disidentului Radu Filipescu, deţinut politic la Aiud, închisoarea în care şi-a ispăşit pedeapsa şi disidentul Iulius Filip, fără să-şi dea seama că nu face altceva decît să confirme vinovăţia lui Augustin Lazăr, nicidecum s-o înlăture. Iată declaraţia lui Radu Filipescu, reprodusă de Ioana Ene Dogioiu:

Ce spune, de fapt, Radu Filipescu? Că acea Comisie din penitenciar, care decidea dacă dosarul de liberare condiţionată era sau nu trimis la instanţă, se întrunea fără ca deţinutul să fie anunţat, să i se ceară părerea în susţinerea cauzei sale şi – lucrul cel mai important – NICI MĂCAR NU ERA ANUNŢAT CĂ S-A DECIS AMÎNAREA LIBERĂRII CONDIŢIONATE! Asta spune Radu Filipescu: „Noi habar nu aveam de comisii locale, nici nu primeam actele! Orice găină poate pricepe că dacă deţinutului nu i se comunica nici întrunirea comisiei, nici faptul că liberarea sa a fost amînată, nu avea cum să se adreseze instanţei!

Noi am publicat în „Cotidianul” (https://www.cotidianul.ro/mars-acasa-tortionar-nenorocit/) cadrul legal după care îşi desfăşurau activitatea aceste comisii din penitenciare, prevăzut de Legea 23/1969, pe care şi Augustin Lazăr, dar şi „avocaţii” lui de ocazie, îl ignoră cu bună ştiinţă. Articolele 27 şi 28 reglementau procedura „liberării condiţionate”, precizînd explicit:

Suprapunînd declaraţia lui Radu Filipescu peste aceste prevederi legale, este la mintea cocoşului că, în cazul în care deţinutului nu i se comunica decizia luată de Comisie, privind respingerea cererii de liberare codiţionată şi dreptul acestuia de a se adresa instanţei, TOŢI MEMBRI COMISIEI ÎNCĂLCAU LEGEA! Dintre toţi, Augustin Lazăr era cel mai vinovat: pe de o parte pentru că, în calitate de procuror, trebuia să asigure legalitatea deciziilor comisiei, iar, pe de altă parte, pentru că, în calitate de preşedinte al comisiei, trebuia să împiedice comiterea unui atît de grav abuz, indiferent cine a dispus prin culise ca Iulius Filip să rămînă în puşcărie!

Cu alte cuvinte, declaraţia lui Radu Filipescu nu face altceva decît să confirme tortura psihică la care a fost supus disidentul Iulius Filip, prin faptul că i s-a prelungit detenţia în mod abuziv, fiind supus la torturi fizice şi psihice de neimaginat! Iar pentru acest gen de tortură Augustin Lazăr nu mai poate face altceva decît să-şi dea demisia din funcţia de Procuror general şi să ceară scuze victimei sale, nu să spere că „Operaţiunea de albire” a lui, demarată de oamenii Sistemului, va reuşi.

Şi, ca în orice manipulare de acest fel, „avocaţii” de ocazie ai lui Augustin Lazăr apelează şi la metoda distragerii atenţiei publicului de la obiectul principal, aducînd în prim plan o temă falsă. În acest caz, ei vorbesc despre un colonel Lazăr, care era CI-stul de la Aiud, ca şi cînd noi, cei care vorbim despre Augustin Lazăr, l-am confunda pe Procurorul general cu colonelul de Securitate! În realitate, nici noi, nici cei de la „Lumea justiţiei” şi nici cei de la „Antena 3” nu l-am acuzat pe Augustin Lazăr că ar fi fost „securistul” din penitenciar, ci l-am identificat ca fiind procurorul care prezida comisia de liberare condiţionată, lucru, de altfel, recunoscut chiar de Augustin Lazăr!

Ce nu înţeleg, sau se prefac că nu înţeleg, aceşti apărători ai Sistemului este că, nu întîmplător, după Revoluţie, cînd se presupune că s-a instaurat democraţia, legislaţia a fost schimbată înlăturîndu-se cîteva prevederi specifice dictaturii, astfel încît abuzurile din vremea comunismului, precum cele comise şi de Augustin Lazăr, să nu mai fie posibile.

În acest sens, potrivit Legii 254/2013, procurorul nu mai este preşedintele Comisiei de liberare condiţionată, ci un judecător. De asemenea, azi deţinutul se poate prezenta în faţa comisiei pentru a-şi susţine punctele de vedere, iar, potrivit art. 97, al. 10 din Legea 254/2013, „procesul-verbal prevăzut la alin. (6), împreună cu documentele care atestă mențiunile cuprinse în acesta, se înaintează judecătoriei în a cărei circumscripție se află penitenciarul, iar procesul-verbal se comunică de îndată persoanei condamnate”!

Toate aceste modificări din legea actuală, privind regimul de executare a pedepselor, au fost făcute tocmai pentru ca alţi „lăzărici” să nu îşi mai poată justifica abuzurile şi torturile, aşa cum face Augustin Lazăr acum, alături de „avocaţii” lui de ocazie din presa Sistemului, cum este şi Ioana Ene Dogioiu.

Aşadar, rămîne cum am stabilit: Augustin Lazăr a fost unul dintre torţionarii regimului comunist prin ceea ce a făcut ca preşedinte al comisiei de liberare condiţionată, cînd, şi din cauza lui, disidentul anticomunist Iulius Filip a suportat tortura pentru că a îndrăznit să critice PCR-ul!

P.S. Conform DEX, „tortură” înseamnă „A supune (pe cineva) la chinuri fizice violente; a schingiui”, dar şi „a supune (pe cineva) la chinuri morale; a chinui”, iar „torţionarul” este „persoana care aplică tortura”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 25
Ion Spânu 1818 Articole
Author

36 de Comentarii

 1. Daca te apara securizda Oana Ene Dogioiu, nu mai ai nevoie de dusmani ! Esti bagat garantata in kkt pna la semnele de arma!!! Bizar dubios este ca Sotzietatea Tzivila,miile si zecile de mii de ONG din Hisarlik , platite generos de la Bugetul RO, care latra isteric la ordin la orice fapte reale sau inchipuite comise de fostii comunisti /fostii securisti/cripto-comunisti si neo-comunisti inchipuiti,Oamenii Moscovei,Ciuma Rosie, etc iata in cazurile strigatoare la cer refuza categoric evidenta , anume ca la 30 de la caderea comunismului ,Procurorul General al Oberlandului Statului de Drept este un tortionar, un Visinescu mai pervers si mai periculos decat brutele Obsedantului Deceniu( vorba lui Constantin Toiu) . Sotzietatea Tzvila , cu mici exceptii nesemnificative, este Sotizetatea cu Grade a Securitatii, mimand Independenta , Democratia, Libertatea si Drepturile Omului,Aparatorii Statului de Drept sau Obiectivitatea si Deontologia politica , etc , etc . Oane Ene Dogioiu, Lazar , Kovesi , Tarcea, si aceste ONG -uri sunt expresia clara a CIUMEI ROSII!Voi sunteti segementul sociala la vedere al CIUMEI ROSII!!!!

 2. Penibilul Spanu se demasca mai rau decat ” subiectul ” Lazar ,acuzat de tortura ,in exercitarea profesiei!Invdorinta de a-si castiga cascavalul Spanu ne informeaza cine sunt camarazii de arme: Luju si A3!Desi nu era nevoie neaparat de aceasta revelatie ca sa stim cine este comanditarul atacurilor continui la adrsa „oamenilor ” presedintelui Iohannis,totusi poate oricine sa vada acum ,din spatele gruparii,figura plina de ura a Varanului Felix,transformat din motan in soparlist sef!Iar trupa de soparlisti citati ,care se dau drept ziaristi nu sunt de fapt decat niste slugi penibile!

 3. Orice s-ar intampla in continuare, lazar e out. Se incearca doar limitarea pagubelor si gasirea unei solutii pentru el. Era curtea constitutionala o solutie dar eticheta de tortionar e lipta deja si nu face bine. Acum , lazar e in perolioada in care trebuie convins sa accepte demiterea fara sa dea din casa. Asta se negociaza, insa eticheta pusa nu le prea lasa marja de manevra. Extraordinara lovitura data. Doar fraierii cred ca respectivul document a fost descoperit acum. Sa vedeti ce va urma…

 4. În anii șaizeci, șaptezeci ai “regimului de tristă amintire” cănd ambasadori al SUA în România nu erau hanșiclem ci diplomați de excepție, la televizor și în cinematografe rulau filme amaricane deosebite și actori, ca toți actorii acelor ani de după război, deosebiți. Și printre acești actori erau comici deosebiți. Unul dintre acești era un comici era Jimmy Durante. Într-un asemenea film eroul principal jucat de Jimmy Durante este dat afară de la circ și prietenul lui un elefant mare se ia după el și îl urmază. Intâlnind pereche un polițai îl interpelează: “Ce cauți pe stradă cu elefantul? La care personajul raspunde: Care ELEFANT?” La fel este reacția domnului procuror Lazăr, unul din brațele uriașei caracatițe care a pus stăpânire pe România, și a slugarnicilor care tâmâiază și vor să-i albească când sunt puși în fața evidențelor: CARE Torționar?

 5. pentru că „şi-a făcut treaba”, nea dezgusti merită o spălătură cu apă regală şi pe dinafară şi pe dinăuntru…

 6. Te-ai suparat Spanule ca nu-ti iese manipularea? Pentru ca de asta te injura oamenii pe tine si pe seful tau, nu ca s-ar vrea „spalarea” lui Lazar. Si pe cititori nu-i dai afara cu bodyguards, dar ne mai tai „microfonul” cu cenzura voastra de la fitzuica.

 7. @Eu&Anton. E nasol securistilor cand va explodeaza in fata bomba cu rahat, trebuie sa-l papati pe tot. Pofta buna.

 8. Creierii spalati de mai sus nu realizeaza ca ei sunt cei indobitociti de propaganda securista!

 9. Armata asta de jeguri umane care-l sustin pe acest ticalos analfabet sustinut de infractorul hot de case de la Cotroceni, fac orcice sa spele curat acest jeg uman! Mai nou am citit despre istoricul Mădălin Hodor, alt jeg, care incearca sa ne prosteasca cu argumentul ca ar fi Lazar Gheorghe, politist, tortionarul! Ba istoric de rahat, in pv, scrie „Lazar Augustin,procuror” si nu „Gheorghe, politist”! Iti inchipui ca suntem chiar asa de prosti si nu stim diferenta dintre Augustin si Gheorghe? Cat despre sustinatorii acestui personaj sinistru, nu le doresc decat sa stea o luna in puscarie in conditile lui Filip la Alud, si sa-l ia si pe Lazar cel adevarat cu ei!

 10. Domnule Spanu, cum vreti Dvs sa dovediti o realitate, calitatea de TORTIONAR BOLSEVIC a Tractoristului General, cand o alta realitate zdrobitoare o calcati in picioare, respectiv LOVITURA DE STAT KGB-ista,culmea accentuand ca „se presupune ca s-a instaurat democratia”, vorbind iresponsabil DESPRE O REVOLUTIE!!!
  Nu ati inteles ADEVARATUL SCOP al prestatiei securistei ticaloase Damblagioaica, care nu a fost de a nega prestatia
  in comisia de la Aiud a Ofiterului de Securitate Procuror Augustin Lazar, ci de A-I ACOPERI ACEASTA CALITATE!!!
  Pentru ca de detinutii politici se ocupau PROCURORII MILITARI care FACEAU PARTE DIN SECURITATE!!! Mai mult, intentia Damblagioaicei a fost si de a exonera de raspundere CNSAS-ul pentru falsificarea realitatii ca Lazarica a fost OFITER DE SECURITATE si prin extensie IMPIEDICAREA DEMASCARII ROLULUI INSTITUTIEI CNSAS IN ACOPERIREA CRIMELOR COMUNISMULUI, A CRIMINALILOR IN UNIFORMA SI IN CIVIL!!! CNSAS a fost condus de deplin conspirati care nu au demascat identitatile TORTIONARILOR…

 11. cateva coincidente? curioase asemanarile de ,,nume,, cu purtatorii de nume,,lazar,,! si in dosarul de la judecatoria alba-iuliao gefiera) acest lazar colonel ( cica) si clasarea catorva zeci de dosare penale ale navetistului ,etc !

 12. Sunt zvarcoliri haotice in fata unei evidente greu de digerat,aug.lazar a fost un tortionar,si e,naravul nu piere,de unde si explicatiile balbaite patrunse de „emotii” si „agitatie”,constiinta nu are lamentari,ea apare si macina si duce la dementa,comportamentul fiind cel vazut!Din dorinta de a accede,pe fondul lui mizerabil si a excesului de zel,de a arata ca el e „miezul”,cum o face si acum,a calcat in picioare demnitatea umana,nu doar a dlui Filip,a cati or fi fost la mana lui!Unui astfel de jeg nici coji de nuca pentru penitenta nu i-as da cand am vazut ce chin a indurat,umilinte de nesuportat,mancarea de pe jos amestecata cu propriile fecale!Cred in lacrimile dlui Filip,sincere,neputand sa si le tina in frau cand povesteste horrorul indurat si nu „emotiile”si „agitatiile”calaului aug.lazar!Plangerea penala de crime impotriva umanitatii e un act de inceput de dreptate si o consecinta corecta a pedepsirii unui comunisto-securist avid de a linge picioarele,o face si acum,a conducatorului iubit!Pramatia asta sa mearga pe urmele lui visinescu,acolo ii e locul!Am vazut si simulacrul de proces a tortionarei de tip nou!Dar tavalugul a pornit si se dovedeste ca „ciuma rosie”sunt ei!

 13. Uau! Un ziarist de la cotidianul care demonstrează vinovăția lui Lazăr şi demontează declarațiile de presă de deculpabilizare a lui Lazăr şi acoliților ca Ene Dogioiu, este atacat ad hominem sau asociat cu a3 de nişte homunculi comentaci sectanți sri. Disperarea postacilor sri de a-i lua apărarea torționarului se vede prin nr-ul mare sau majoritar de postări de pe toate site-rile de ştiri care permite cititorilor să-şi exprime părerea. Au pătruns chiar şi pe site-uri de sport ca gsp.ro cu comentariile lor. Lazăr, Kovesi, L Stanciu şi alții sunt mirosurile urât mirositoare, pestilențiale a unui hoit aflat în putrefacție, statul român. SRI-ul, SIE şi alte agenturi cominterniste sunt necrofagii care se hrănesc din acest hoit.

 14. De ani de zile sustin aici ca acest CNSAS foloseste in extremis TRUCUL cu calitatea de „TURNATORI” a ofiterilor Secu deplin conspirati care astazi fac politica sau administratie in Romania!
  Nu s-a demascat absolut niciun astfel de tortionar comunist in ultimii 30 de ani de DEMOCRATIE SECURISTA! Ma refer la ofiterii oficiali si deplin conspiratii, nu la cei cativa ofiteri camuflati ca „turnatori”.
  Dar, logic, chiar isi inchipuia cineva ca esalonul doi al NOMENCLATURII instalat in 1989 o sa dea liber la demascarea crimelor si a criminalilor? Cine au fost sefii CNSAS din aceasta perioada? Complotisti precum Dinescu si „disidenti” precum Plesu, „specialisti” in demascarea crimelor convenabile ale COMUNISMULUI precum UN ACTUAL CONSILIER, al carui nume imi scapa, al nazistului-bolsevic din Deal!!!
  Damblagioaica,la fel ca prostacii securisti de pe net,e disperata precum SECURITATEA(Dl Spanu e un tip delicat, foarte
  atent la „nuante”, vorbind de SISTEM, dupa ce ani in sir vorbea de BINOM, totul pentru a nu-i spune SECURITATE!!!).
  Repet, Securitatea nu putea trimite in penitenciarele sale procurori civili, mai ales ca acesti procurori presedinti de comisii de liberare conditionata aveau in sarcinile de serviciu VIZITAREA CELULELOR, cunoscand TORTURILE la care erau supusi detinutii politici!!!
  Apropo, prostaci securisti, va rog sa-l informati pe fascistul „Ceausescu” ca S-A POZAT CU CIUMATUL ROSU LAZARICA in semn de inalta pretuire reciproca…Vedeti, bolsevicii sunt fascisti si invers, asa cum va spun eu…

 15. Formularea „de indata” din legile (hotararile , deciziile , samd) romanesti trebuie inlocuita cu „in x zile”. Domnilor parlamentari , va insusiti aceasta observatie ?!.
  Va pretuiesc domnule Spanu .

 16. anado, strici apa regala pe un hoit securist? apa tare de tinichigerie , buna de spalat tineta din celula, este cea mai potivita pentru un asmenea jeg…..

 17. Toti fostii,actualii si viitori puscariasi isi revarsa secretiile si ura impotriva Justitiei care i-a prins cu „rata-n gura”,pe acest forum!E lupta dintre Bine si Rau,in care Raul musca si piatra doar doar va ajunge sa fie in lume cum vrea el ,adica „fara Justitie”!Oamenii care nu au furat si nu stiu ce e ala „procuror,judecator,politist” ,trebuie sa ramana v igilenti,serparia penala ridica mereu capul!Sa te dai vanator de „tortiuonari”cand ai dat note voluntare la Securitate,sa acuzi oamenii doar pentru ca sunt procurori si sa asiguri unui comunist care a participat la toate faradelegile comunismului alogen din anii ’50,presedentia Romaniei si conducerea „de onoare”a actualui partid „comuist”,ce poate fi mai jalnic???

 18. Spălarea,dezinfectarea,deratizarea tortionarului inca e ineficienta sau inca nu e timpul acestei actiuni Nufarul s.a. Ma gandesc ca trebuie sa face prezenta la psihologul oricarei sectii de psihiatrie,e afectat emotional individul,dar cand lua deciziile conform mofturilor si chefului personal sa ramana in gratiile si cartile sus puse,de ce nu avem a emotii sau nu era afectat? Hai bre,care ii mai pupati talpile si poalele? Nu mai tine sa manipulati,s-au prins traitorii din romanica in ce va balacariti si ce manevre aveti!

 19. Romania este ,in mod surprinzator pentru multi vechi europeni,dar si pentru unii dintre romani,membra in U.E. din 2007! Pentru a fi primita,mai de mila mai de sila, a trebuit sa adopte si sa indeplineasca prevederile Aquis-ului comunitar,mai ales la capitolul JAI!In aceste conditii Romania a fost primita ,cu drepturi depline ,cu tot cu institutiile statului SRI , SIE ,Procuratura Generala etc.existau si au fost gasite a fi institutii ale statului de drept! Aaaa,ca diversi ticalosi care vad ca e tot mai greu sa fure si sa excrocheze in tara asta sunt nemultumiti cand sunt arestati ,judecati si condamnati,e clar,mai ales ca cei mai mari critici ai acestor institutii sunt penalii condamnati sau in curs de:Voiculescu-Felix,SRS,Dracnea,Ghita,Andronic,Tariceanu etc.,adica nu e unul curat si nevinovat! Sigur ca mai sunt si lefegii gen Spanu=Nistorescu,care din interese mercantile fac jocul celor de mai sus,dar pe ansamblu infractorii sunt cei care urla :dreptate,cu banutul in spate!Cat despre „demonastratia „lui Spanu,ori sunteti naiv ori interesat caci asimilarea unui tanar procuror ,numit intr-o comisie,fara a avea drept de refuz,care a semnat un act facut de cei care faceau si regulile,cu un „tortionar” este penibila si constituie o ipocrizie tip Spanu! Te pomenesti ca in anii ’80 Spanu era vreun mare dizident care protesta de zor impotriva existentei detinutilor politici(condamnati,de altfel pentru infractiuni de drept comun conform deciziei Secu’!)!

 20. Ce-mi place. Sau, intarata-i drace. In ’90, erau tari kgb-istii, participanti la marea minciuna. Incet, incet, cia-istii, le-au luat locul, folosind aceiasi oameni pusi , sau mai bine zis, lasati in posturi, de primii. Si i-au folosit intens in interesul ricanilor. Chiar i-au utilizat in finantarile romanesti ale instaurarii statului de drept. Vezi bechel, instalarea rachetelor la deveselu, fixarea bazelor ricane de la M Kog, Cincu, etc, toate precizez cu bani romanesti. Acum rusii ce sa faca? Se razbuna. Incep sa dea din casa. Incep sa-i desconspire pe toti cei ce i-au tradat, lasati in posturi „cheie” de ei. Inchei cum am inceput: intarata-i drace.

 21. Aseara la A3 unde talentatul Mihai Gadea a reusit o emisiune emblematica, efortul sau si al superbei jurnaliste de investigatii Oana Zamfir a fost umbrit de batrana catana securist-bso-joha-nista Ciuciuvica, „CI”-stul televiziunii!
  Constatand ca amploarea demascarii tortionarului Lazarica risca sa traga Securitatea in prapastie, acest ticalos a trecut la o pledoarie desantzata de limitare a dezastrului, marsand pe „oportunismul carierist” al Tortionarului !?
  Deci, acest fost ofiter coordonator al Tzapului Emilutz a incercat sa ne convinga ca Tortionarul Lazarica nu a actionat manat de convingerile sale bolsevice FANATICE care l-au transformat intr-o FIARA CU CHIP DE OM, nu a fost UN PROCUROR MILITAR OFITER DE SECURITATE, ci un simplu „oportunist si carierist”!?
  Aceasta e o dovada a rafinamentului securistului basist Ciuciuvica care e un expert desavarsit in disimulare, daca si mie, care ma consider un expert in demascarea bolsevicilor deplin conspirati mi-au fost necesare cateva luni, in 2012,
  pentru a realiza cine este de fapt acest ticalos!!!
  Si nu e singurul securist duplicitar care face pe antibasistul, un alt specimen fiind Rosca Stanesco, de o obedienta asemanatore, care „da-i si lupta…” pana cand simte ca situatia scapa de sub control si brusc schimba registrul.
  Ne asigura ca orice dezvaluiri s-ar mai face Kövesi, Lazarica si Natziman vor ramane pe pozitii, totul pentru a ne distruge malefic orice speranta, pentru a ne forta sa cedam acceptand „fatalitatea”.

 22. Nu trebuie spalat, dovezile prezentate de luju.kkt sunt false…CNSAS aprezentat ca voiculescu a fost turnator de familie la securitate, a fost colaborator al securitattii sub numele de felix, afurat statul roman cu 70 milioane lei si inca nu s-au recuperat banii…Voi tonomatele acestui infractor ar trebui sa vorbiti in primulrand despre cel mai urat dintre pamanteni care este securistul felix

 23. Cozma tata,stai linistit,eu am trait vremurile „CRESCENT” si „DUNAREA”, acum toti zic ca Varanul a fost informator.
  Nimic mai gresit,a fost securist sadea.
  Ajungi asa peste noapte multimilionar,saracele conturi ale Ceausestilor,el nu stia nimic despre conturile unde trimitea banii.El e Dom’Profesor care imi da mie lectii de demoratie.

 24. si ce daca lazar a facut pana in ’89 politie politica? e baiat bun si s-a mai facut inca de atunci! altfel nu-l dadea Secu jos pe Nitu ca sa-l puie Tortionaru ‘ procurore generale! dottore, ai ? tu nu gandesti asa, Anton??? pai vezi,to’ar’shu? oricum lazarica e pe craca si tre’ sa plece la pensie , sau undeva departe de primejdi, primejdia sa se sparga, m-antelegi!? sa i se asigure traiul linistit pana o veni observatoru’ Sora de la alegeri si-o sa-l ia cu el….

 25. Propun ca lui Lazar sa i se faca o statuie in Piata Revolutiei pentru contributia la victoria socialismului stiintific in Romania, statuie la care sa se inchine magistratii rezistenti. Asta-i adevarata negare a negatiei! Succesuri!

 26. D-ul Lazar si-a facut datoria, ca si acuma si atunci a fost loial cauzei Presedintelui, partidului si organelor de sekuritate care aparau scumpa noastra tarisoara de indivizi ca acel Filipescu. D-ul Lazar merita laudat si promovat, nu criticat ptr loialitatea sa. Statul de drept, independenta justitei este un moft. S-a vazut dupa cum politicieni de top din UE, PE, CE au cerut oprirea de catre guvernanti (prin OUG?!) a anchetelor (justitiei) ce o vizeaza pe cealalta loiala a presedintelui. Evident, daca asa ceva ar fi cerut politicieni romani care ar fi vrut sa salveze PSD-isti ar fi fost imixtiunea politicului in actul de justitie, presiune asupra organelor de ancheta. Dar cand soldatul Ryan de salvat este inestimabila care era numai urechi la „preocuparile” ambasadelor, se cheama „indrumare parinteasca de nerefuzat” facuta justitiei romanesti.

 27. Spanule lansezi acuzații grave fara suport! Torționar? A făcut ceva poate dar nu a fost tortionar!
  Spanu don’t enough creier?

 28. Dogioiu își scrie articolele la dictarea SRI, așazisă ziaristă, în fapt o urticarie de a lu Soros. N-o băgați prea mult îm seamă că și-o ia în cap

 29. Postaci securisti, lasati vrajelile inutile: CNSAS a inceput azi sa-l cerceteze din nou pe Lazar, pe tortionarul Augustin Lazar, dupa cum puteti sa cititi singuri chiar aici, pe Cotidianul!
  CNSAS, pe urmele lui Augustin Lazăr: „A decis…”!
  Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis joi reverificarea procurorului general Augustin Lazăr în ceea ce… […]
  cotidianul @cotidianul

 30. Anton, cine ti-a turnat in 3 litere beton? CNSAS l-a luat azi la purecat pe tortionarul „om” al presedintelui, Augustin Lazar, lucru pe care poti sa-l citesti chiar aici, pe Cotidianul! 🙂

 31. Problema este despre cei care au facut -POLITIE POLITICA- un exemplu clar si neluat in consideratie este Ion Iliescu! Augustin Lazar si-a facut serviciul asa cum se cerea atunci si nimic altceva! As fi facut la fel! Nu aparai politica din aceA perioada plecai tu la puscarie! Ceea ce doriti voi sa reviziuti este o prostie omeneasca, pur romaneasca! Dar traim in Romania si ne este dat sa vedem si sa auzim multe FARA SENS!

 32. Mai rasfirati tovarasi mai rasfirati…. Individul asta, fiul unui turnător la Securitate al liberalilor contra cost are tupeu nu gluma.

 33. Eheheee! Ce ne facura bolsevicii cand ne aplicara politica de cadre pt a ne verifica, identifica ca fiind dintre „fosti” cum ne ziceau ei noua, sau din familie de „fosti”, sau rude de „fosti”. Doua generatii furam dati de-o parte desi eram destoinici si de baza, buni romani. Insa pt noi nu era loc, numai control prin terti, si nu e nici azi incheiat si in plus demonicul birou „repartizari” din valoarea noastra inca functioneaza si asa de frumos ii cosmetizeaza pe inapti din valoarea noastra ca ies presedinti pe banda rulanta si cuceresc inimile poporului, pe urma se vede ca era numai suflat cu aur, o imitatie decadenta, dar sta protapit in jiltul demnitatii.Pe asti, cine-i selecta? Nimeni. De aceea azi e aici tara.De mai avem o tara e pt ca inca au ce furaci din ea. Nu e iubire de tara.

 34. Asta era si scuza nazistilor, au indeplinit ordinele. asta nu i-a scutit de streang.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.