S-au actualizat listele românilor cu drept de vot

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 iulie 2020 este de 18.983.585, cu 1.613 mai mulți față de ultima informare publică, a anunțat marți Autoritatea Electorală Permanentă.

„Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 31 iulie 2020 este de 18.983.585, cu 1.613 mai mulți față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 iunie 2020 figurau în Registrul electoral 18.981.972 alegători români. Diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia și a importurilor de date de la Direcția Generală de Pașapoarte (DGP) și de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (DEPABD)”, a anunțat AEP.

Potrivit sursei citate, în perioada 01.07.2020 – 31.07.2020, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri: 23.150 de persoane au fost radiate ca urmare a decesului, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, 165 de persoane au fost radiate ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din aceeași lege, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puși sub interdicție.

„Un număr de 139 de persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere. Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în aceeași perioada este de 20.614, aceștia fiind înscriși în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcției pentru Evidenta Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date. Datele importate de la DGP în data de 09.07.2020 relevă că au intrat în evidențe 688 de alegători noi, iar un număr de 129 de alegători nu mai figurează în Registrul electoral, ca urmare a decesului sau pierderii cetățeniei”, mai anunță Autoritatea Electorală Permanentă.

De asemenea, AEP mai precizează că, urmare a importului de date de la DEPABD, au apărut 3.616 alegători noi, care au împlinit vârsta de 18 ani înainte de data de 1 iulie 2020.

„Menționăm că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.251.611 au domiciliul sau reședința în țară, iar 731.974 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS. Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Registrul electoral este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară. Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

  1. 19 milioane de votanti?!
    Pai e clar ca la cifra asta, castiga nu cel care obtine mai multe voturi, ci cel uns de sistemul de numarare…
    19 milioane de votanti, cand de regula la un tur 2 de prezidentiale voteaza vreo 5-6 milioane?!
    Pai aici poti sa-l pui voievod si pe Pazvante Chiorul, ca ai rezerva sa justifici votul!

  2. Conform recensamantului facut in 2011 pe vremea inegalabilului, vezuvianului, eclatantului, mirobolantului BOC, tara noastra avea o populatie de 20.1 mil. locuitori (inclusiv diasporezii). Din cele 20.1 mil locuitori, 3.9 milioane erau cetateni fara drept de vot deoarece aveau varste cuprinse intre 0-18 ani. De unde mereu le ies astora aproape 19 milioane de alegatori? http://www.recensamantromania.ro/rezultate-2/ – STS stie de ce…. astfel se explica cele 3 milioane de voturi pe care Iohannicht le-a „recuperat” in turul doi al prezidentialelor din 2014

  3. Corect… copiii Românie la data de 01.01.2020 erau de 4,185 milioane!!!..copii cu vârste între 0-18 ani..!! ăștia sunt copiii care primesc alocații.. datele sunt de la Ministerul educației și al finanțelor… acum vin oligofrenii ăștia și anunță că sunt 18,250 de votanți !!.. câți locuitori are Romania?? ..bă ne credeți cretini??…va aduceți aminte de ce și-a dat demisia Ioan Rus ministrul de interne , acum câțiva ani???.. tocmai din această cauză… omul a zis că nu vrea să facă pușcărie… pentru datele false publicate de acești întârziați mintali… rușine stat român.. rușine…

  4. Vreo doua milioane sunt badarabeni care au fost luati in spatiu cate vreo 2000 intr-o garsoniera plus un milion de unguri cu buletinevprin toate judetele tarii. Hotii!

  5. Softul STS ului acopera intr o secunda orice cantitate de votanti virtualizati.

  6. SINTEM APROX 15 MILIOANE DE VOTANTI
    DATELE SINT false CA SA POATA FURA LA SCULA STS ULUI
    jIGODII VINDUTE LUI IOIANNIS DULAP D E3 COCENI SI BETZIVULUI LOCI ORBAN
    NU ARE ROMANIA CU DIASPORA 19 MIL DE CETATENI
    DNA SA VINA SA VA IA

  7. Deci corona virusul nici nu a scăzut populația ,numai vorbim de pandemie daca deja vorbim de vot …deja se știe că școlile si grădinițele sunt secții de vot copii sunt speriați cu poliția dacă se duc la locurile de joacă

  8. Eu unul nu cred ca suntem mintiti, in cazul asta. Pur si simplu avem parte de niste incompetenti in functii publice, remunerati cu niste sume obsecene platite de contribuabilul roman, care nu sunt in stare sa comunice, pentru ca ei nu stapanesc limba romana si nu inteleg diferentele dintre termenii folositi. Bine, sa nu excludem totusi posibilitatea ca eroarea sa fie a pseudo-jurnalistilor din ziua de azi.

  9. Din ciclul „prosteala.ro” volumul: „Creionarea pentru naivi”, capitolul „Avantaj alegeri pe ochi frumosi si interese/tableta buclucasa”, gasim ceea ce le este necesar si urgent alesilor! Un judet cu 45-50 mii locuitori reali, are peste 20 mii de incastrati cu acte romanesti folosite doar spre occident si europa, ei neavand nicio legatura cu Romania decat ca tableta buclucasa ii va agata ca numar la alegeri, dupa care politicienii arunca cu vinovatii spre cetatean! Ce ziceti de aceasta metoda?! V-ati convins si obisnuit cu afacerea??!

  10. Asta da aritmetica! Din ca. 20 de mil. de locuitori, scazi ca. 4 mil. copii sub 18 ani, si iti ramin 19 mil. cu drept de vot! Asta asa ca sa fie o marja de siguranta! Ha ha!!!! O fi contribuit si „marele” Rus de la Cluj la numaratoare? Si cand auzi dobitocii lui peste prajit ca da pina la ultimul votant: 18.983.585!!!!!

  11. Atata timp cat SRI si STS sunt implicate in procesul electoral cu softuri si tablete prin sectiile de votare eu unul nu mai pun piciorul acolo. Stiu ca nu rezolv nimic in felul acesta. Dar nu ma pot duce la vot in conditiile astea. Nu ca fara implicarea pe fata a securistilor in alegeri am fi avut niste alegeri corecte dar ma zgarie pe creier sa ii vad acolo cu tabletele lor. Oricum si cu ei prezenti acolo si fara , alegerile sunt un sumulacru, castigatorii fiind desemnati in alta parte. Dar cel putin as vrea sa nu ii mai vad cu tabletele lor infecte in sectiile de votare. Pana atunci eu nu mai particip.

  12. Bai dobitocilor, ia cititi aici: „The current population of Romania is 19,225,070 as of Tuesday, August 4, 2020, based on Worldometer elaboration of the latest United Nations data.” Si asta nu o spun eu, ci WORLDOMETER care numarul de locuitori pentru fiecare tara! De unde dracu scoateti voi 18.983.585 cu drept de vot? Dupa voi au drept de vot si bebelusii!

  13. ‘ AEP lucrează… ‘, cum bine observa cineva aici lista cuprinde cohorta moldovenilor care și-au luat cetățenie DOAR pentru a putea ajunge în Europa, tableta își va face treaba și PNL va câștiga spre binele … nu se știe cui !

  14. Autoritatea Electorală Permanentă, o adunatura de imbecili in slujba lui joianiss care habar nu au sa numere! Ne mint fara nicio jena!

  15. Chiar nu se gaseste nici o institutie sau ONG sa faca ordine privind nr.de votanti.Credeti ca primarii sunt fraieri sa treaca situatia reala din UAT? Ei sunt interesati sa aiba oameni cu drept de vot cat mai multi pentru asi mentine consiliul local cu un nr mare de consilieri cu care impart cascavalul.In situatia in care votul ar fi obligatoriu si se ia in calcul jumatate +unu din cei de pe lista in veci nu se va putea valida votarea.Autoritatea Electorala este un refugiu pentru politicieni in vederea masluirii procesului de votare.AE NU respecta nici o lege si raspunde „SA TRAITI AM INTELES”

  16. Sa va duceti dreaqului cu tot cu numaratoarea voastra! ANALFABETILOR, HUUUOOOO!!!!! Habar nu aveti, jigodilor! Meritati sa va dea lumea cu tableta STS in cap!

  17. Aoleuuuuuuuu , pai…SECU a fost un pui din tagma Petreus .A ajuns STS sa faca ordine la alegeri ? Daaaar , unde este democratia lui Her Sasudulapul de la Sighiu . Vai de capitalismul de cumetrie cOrbanist !
    Pai sa nu mire pe nimeni ca peste 70% din populatie regreta socialismul. Cu asemenea Securistani , nimeni nu crede intr-un viitor mai bun . Doamne fereste-ne de tradatorii de neam si tara !

  18. Cei de la autoritatea electorala permanenta,ar trebui toti judecati si pedepsiti cu ani grei de inchisoare,pentru cifrele aberante vehiculate privitor la numarul alegatorilor.Aritmetica simpla arata cat sunt de vinovati pentru fals in acte publice de care depinde soarta noastra a tuturor romanilor .Pana cand listele nu vor fi in pas cu realitatea ,nici un roman nu ar trebui sa se prezintela vot,pentru simplul motiv ca votul nostru nu conteaza !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.