Să vedeți de ce este în stare Ostapenko!

SUA – cu Serena Williams și cu campioana de la Australian Open, Sofia Kenin, în echipă – s-au calificat cu mari emoții la turneul final al FedCup de la Budapesta.

Americancele au condus cu 2-0 după prima zi de întreceri, dar Letonia, adversara lor, a fost aproape de o mare surpriză.
În a doua zi a întrecerii, Jelena Ostapenko și Anastasija Sevastova au adus două puncte la meciurile de simplu, restabilind egalitatea.
Astfel, letona Jelena Ostapenko (40 WTA) a învins-o cu 6-3, 2-6, 6-2 pe Sofia Kenin, campioana de la Australian Open.
Totodată letona Anastasija Sevastova (41 WTA) s-a impus în fața Serenei Williams, scor 7-6(5), 3-6, 7-6(4).
Calificarea a fost decisă în cele din urmă de partida de dublu, unde perechea americană Bethanie Mattek-Sands – Sofia Kenin le-a învins pe Jelena Ostapenko și Anastasija Sevastova, cu 6-4, 6-0

În prima zi a duelului SUA-Letonia, la simplu, Sofia Kenin a trecut de Anastasija Sevastova, scor 6-2, 6-2, iar Serena Williams a învins-o greu pe Jelena Ostapenko, scor 7-6 (4), 7-6 (3)

Jelena Ostapenko este jucătoarea care a învins-o pe Simona Halep în finala Roland Garros din 2017.

La turneul final FedCup de la Budapesta s-au calificat Rusia, Belarus, Germania, Spania, Elveția, Belgia, Slovacia și SUA (câștigătoarele meciurilor din play-off).

În plus, sunt calificate direct Franţa, Australia, finalistele de anul trecut, Cehia, beneficiară a unui wild card, şi Ungaria, ţara gazdă.

Astfel, de preliminarii au trecut  echipele Spaniei (3-1 cu Japonia), Germaniei (4-0 cu Brazilia), Belgiei (3-1 cu Kazahstan) şi Elveţiei (3-1 cu Canada), Rusiei (3-2 cu România), SUA (3-2 cu Letonia), Belarusului (3-2 cu Olanda) şi Slovaciei (3-2 cu Marea Britanie).

Federaţia Internaţională de Tenis a decis anul trecut schimbarea formatului Fed Cup, în 2020 trecându-se la un sistem similar cu cel din Cupa Davis, doar că turneul final va avea 12 echipe, nu 18.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

5 Comentarii

 1. USA joaca la FedCup cu Serena si campioana de la Australian Open … noi „defilam” cu niste fete pentru care, tot respectul pentru eforturi, dar atita se poate … asta in timp ce Haleapa si celelalte „talente” din siajul sau de „fete cu fiţe” considera ca nu se cade sa se coboare ele la asa mizilicuri de turnee in care e in joc participarea Romaniei ! Rusine !!

 2. Nimeni nu se pune cu fratii Williams,Lizzo,respectiv Serena…
  Vorba aia : Je vous aime et vous adore: que prétendez-vous encore?

 3. Simona n-a participat din cauză că a descoperit …iurucul!
  Il ia cu ea in turnee, dar nu-i ajunge.

 4. @Mircius

  vulgaritatea demna de maica dumitale …

  ba loaza, nu ai invatat ce inseamna demnitate, adica sa nu cobori niciodata stacheta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.