Scandalos! Mouratoglou a cerut să se șteargă. ITIA știe, dar nu comentează

Sara Maria Popa a dat detalii despre academia de tenis condusă de Patrick Mouratoglou. Articolul  în care tenismena din România a vorbit despre ceea ce se întâmplă în academie a fost șters la cererea lui Mouratoglou. 

Mouratoglou a cerut săptămâna trecută ca articolul apărut în presa internațională să dispară. ITIA știe, dar nu comentează.

Cei de la Agenția Internațională a Integrității în Tenis (ITIA) sunt în temă cu privire la acest subiect, dar e rezervată.

„Suntem la curent cu povestea și citatele, dar deocamdată nu avem comentarii de făcut”, au precizat reprezentanţii agenţiei pentru site-ul iAMSport.

Ce spunea Sara Maria Popa

Sportivii primesc diverse substanțe, Sara Maria Popa  a fost la academia lui Patrick Mouratoglou atunci când avea 12 ani. Primesc anumite substanţe încă de la o vârstă fragedă,  nu există controale anti-doping la juniori. Controalele încep de la vârsta de 17 ani.

Părinții și jucătorii primesc o foaie 

„Am fost când aveam 12 ani. Am jucat la Academia Mouratoglou. Este adevărat, de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. La juniori, nu te controlează cei de la Anti-doping. Te lasă un pic să mai creşti, să împlineşti 17 ani şi de atunci încep controalele mai intens.  Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă,” declara Sara Maria Popa pentru Antena Sport.

O răspundere venită (prea) târziu

Patrick Mouratoglou  și-a asumat  responsabilitatea  contaminării  suplimentului care l-a folosit Simona Halep.

Deși poate prea prea tîrziu, Simona se bazează declarațiile fostului să antrenor în procesul de la TAS, de unde așteaptă o decizie finală.

Patrick Mouratoglou a fost arătat cu degetul de lumea sportului.

S-a scris că este imoral să se sustragă  și doar Simona să fie făcută răspunzătoare prevalându-se de regulament, care în situații de acest fel  îi responsabilizează exclusiv pe jucători.

Citeste si

Simona are dreptate. Substanțe chinezești, în supliment

Răspuns pentru Țiriac, despre ”proba de sânge maltratată”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. STIA IN CE SE BAGA si cu ce se ocupa,de-aia a mers pe mana martzalogloului !!Credea ca daca a tinut figura cu bivolul american ,o sa tina si cu ea !

 2. Zical care zice ” sa te fersti de greci cind iti fac daruri” se potriveste manusa in cazul lui Muratoglu. Este un excroc financiar si sentimental. Mai are si o sotie ( a patra) razbunatoare..

 3. „prevalându-se de regulament, ”
  -pai cine a scris regulamentu?

  @Preda Gogu
  -e o manea,
  „caut doctor credincios….”,
  S.H. a cautat antrenor credincios cauzei…

  -da, s.h. ca in SECOND HAND!

 4. tu stii tot despre apropiati? Cum sa stii cand unele sau toate contractele sunt confidentiale…iar daca primesti un supliment este posibil sa ti se spuna ca-i verificat…Este adevarat ca toti care avem un neuron intelegem ca Serena mai ceva decat unul de la categoria grea nu putea alerga pe teren fara o „carja”, dar daca era dintr-o tara, dintr-o origine era firesc sa fie ajutata sa para invincibila doar de la sala…

 5. ✌️✌️👍 corect! In sfârșit a apărut cineva care a trăit în acest mediu și dă cărțile pe față, cam târziu, dar e bun și acum! Clanurile interlope global se susțin indiferent de situație și conjuncturi aruncând vinovăția spre alții! Repet: conform calculului datelor personale ale Simonei, nu are nicio piedică în ceea ce vrea și face, cretinul escroc i-a băgat în meniu distrugerea carierei, sar, sper sa se facă dreptate!

 6. M. „și-a asumat responsabilitatea contaminării suplimentului care l-a folosit…”?
  NU! …M. și-a asumat în fața judecătorilor (șî la NeaYon, șî la Londonistan anterior!) responsabilitatea RECOMANDĂRII, ADUCERII și DISTRIBUIRII către roksadustată® a suplimentului PĂ „care l-a folosit” maki’! Ceea ce-i CU-TOTU’-ALTceva!
  „Este adevărat, de la o vîrstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. […] Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă, declara” S.M.P. păntru LatrinaȘporți-CNN?
  „Dăcît că” S.M.P. n-a spus că asta ar fi fost OBLIGATORIU, la ișkoala lu’ Mouratoglou! …obligatoriu a fost „trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă” CA SĂ IA „acea substanţă”! …și „Jucătorii şi părinţii”! Dacă nu semnează, logic NU IAU „acea substanţă”! Și, CE, dacă nu iau „acea substanţă”, îi dă-afară dîn ișkoală? Io nu cred! Nu spune asta.
  M. „a fost arătat cu degetul de lumea sportului”?! NU! A fost arătat cu degetu’ dă cîteva pliante anonime, șpăguite dă mustăciosu’ care și-a asumat campania mediatică ‘ternațioanală destinată să influențeze judecătorii……[RromBarrack Hu$$ein Berkay Akgül]

 7. Raspuns Sarei Maria Popa: tipul e bogat, asa ca, de santajat. Obrazul nu crapa de rusine, nu-i asa?! ce insinuezi, femeie fara scrupule?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.