Simona are dreptate. Substanțe chinezești, în supliment

Jurnaliștii  de la tennisuptodate.com confirmă ceea ce a spus Simona Halep. Sportiva are dreptate în legătură cu acuzațiile aduse companiei canadiene Quantum Nutrition. 

Suplimentul contaminat, Keto MCT, conține ingrediente chinezești de origine necunoscută și contaminate cu Roxadustat. Simona Halep l-a consumat la recomandarea lui Patrick Mouratoglou.

Sportiva a dat în judecată firma canadiană care a produs suplimentul contaminat, Keto MCT, și a cerut despăgubiri în valoare de peste 10 milioane de dolari.

Simona Halep a fost audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în apelul pe care l-a depus la suspendarea de patru ani primită pentru dopaj, în încercarea de a-și dovedi nevinovăția și de a reveni cât mai curând pe teren.

Ce scrie în prospect

Producătorii ar fi trebuit să folosească ingrediente din Oceanul Pacific, potrivit prospectului, dar aceștia ar fi optat pentru anumite ingrediente necunoscute care provin din China.

De asemenea,  nu este specificat faptul  prezența Roxadustatului, substanța interzisă.

”În descrierea produsului se spune că acesta conține doar patru ingrediente extrase din nuci de cocos de calitate premium, dar avocații Simonei Halep consideră că problema o reprezintă formula care provine din peptide de colagen marin hidrolizat din Oceanul Pacific.

Această formulă este folosită pentru a se asigura reconstrucția rapidă a colagenului din organism.

În dosarul depus la New York, este specificat că Schinoussa susține toate aceste lucruri, când, de fapt, Keto MCT pare să conțină ingrediente chinezești de origine necunoscută și contaminate cu Roxadustat”, au scris jurnaliștii americanii.

Verdictul final  

”Simona Halep și-ar dori să fie din nou aptă să joace până la Jocurile Olimpice de la Paris, dar totul depinde de verdictul pe care îl va da TAS.

Conform unor zvonuri venite cu doar câteva minute în urmă din partea unor oameni din cadrul TAS, verdictul final ar trebui să ajungă între finalul lunii martie și începutul lui aprilie”, scriu americanii de la Tennis World USA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

 1. Indiferent de unde ia ingredientele firma care produce medicamentul, ele trebuie să corespundă cerințelor. Dacă scrii substanțe chinezești nu înseamnă automat că erau contaminate. Chinezii fac lucruri uluitoare, dar fac și lucruri ieftine, în funcție de buzunarul cumpărătorului. Articolul este făcut pe genunchi, vom vedea dacă Simona are sau nu dreptate. Ca să i se dea dreptate trebuie să dovedească vinovăția firmei producătoare. Îi doresc mult succes! Oricum, după această pauză lungă și datorită vârstei nu cred că mai are șanse să revină în primele 10. Doar mai face niscaiva bani, mai apare în reclame autohtone și mai practică ceea ce îi place, tenisul.

 2. „Producătorii ar fi trebuit să folosească ingrediente din Oceanul Pacific, potrivit prospectului, dar aceștia ar fi optat pentru anumite ingrediente necunoscute care provin din China”. Fraților, China are acces la Oceanul Pacific!!! Sunteți analfabeți funcționali! Bine, articolul este exact același, cu punct și virgulă pe digisport.ro și sigur și pe alte site-uri românești. Ce a ajuns și meseria de jurnalist!

 3. ati reusit sa faceti un CAZ NASIONAL…din ceeace este evident pentru toti cei interesati siii..rationali; fatuca s a vazut zeita
  neincoronata sii cum zeilor le este permis orice..si avand si un ghid/sfatuitor cu aceeasi mentalitate ..sii rasa FECIORU LU OGLU/in traducere si au uNIT fortele si intelighentia si au pus de o excrocherie..necunoscand ori neadmitand CA ADEVARUL IESE MEREU LAAA LUMINA….SI daca l adaugam si pa MAISTRU ATOTSTIUTOR…AVEM O ECHIPA COMPLETA

 4. Producătorii ar fi trebuit sa folosească ingrediente din GROAPA MARIANELOR !
  Da’ aveau nevoie de scufundaci eduKKatZi PERNICIOS !
  Să-i cheme pe ROMÂNII ăia doi cu yahtul, care au SCUFUNDAT conductele Nord Stream, măRog…😜
  {●●● RăuPîrtZKaK-UrKaK BuimaK ●●●}

 5. Speculatii de presa!Nu mai dati sentinte inainte de a se pronunta un tribunal pe probe,nu pe articole de presa
  De ce nu a dat imediat in judecata firma respectiva?De ce a asteptat doi ani?:)))

 6. Pentru Simona Halep: cine te-a consiliat să acționezi în justiție compania Quantum Nutrition, înainte de a avea verdictul de la TAS, te-a consiliat greșit. O clipă am avut impresia că ești inteligentă, m-am înșelat.
  Trebuia să ai răbdare. Spectacolul abia acum începe.
  În opinia mea, TAS va menține suspendarea, iar Quantum Nutrition te va urmări în justiția Nord Americană pentru defăimare, iar asta te va costa enorm.

 7. Spalare de imagine !! Tipic romanesc…altcineva e de vina. S a dovedid clar ca, cantitatea drogurilor a fost mult prea mare si nu luata intamplator.

 8. Asta-i din cauza ca n-a vrut suplimente naturale romanesti facute din troscot macinat. Astea autohtone nici macar diaree nu-ti provoaca.

 9. @maftei vasile spune:
  21 FEB. 2024 LA 9:20
  UN JEG!
  Scuipati-il.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.