Scrisoare privind construcția bisericii din München

Episcop vicar Dr. Sofian Braşoveanul de la Arhiepiscopia Germaniei, Austriei şi Luxemburgului a transmis un mesaj privitor lucrările de construcţie la Aşezământul Bisericesc din München în care cere sprijinul și aduce totodată mulțumiri.

„Prietenilor CBROM

Fraţi şi surori în Hristos / Dragi prieteni şi susţinători,

cu aceste rânduri, doresc să vă pun în temă referitor la lucrările de construcţie la Aşezământul Bisericesc din München şi să vă cer în continuare sprijinul, celor care doriţi/puteţi să-l acordaţi, pentru continuarea lor.

În fotografie aveţi stadiul bisericii la 6 septembrie 2018. În stânga ei se vede şi clădirea mănăstirii. Mai multe fotografii găsiţi pe pagina dedicată proiectului (http://cbrom.de/nou/ro/) şi pe paginile de facebook (www.facebook.com/episcopsofian & www.facebook.com/cbrom.de), unde fotografiile sunt actualizate săptămânal (sau pe pagina Centrului nostru Bisericesc: http://www.cbrom.de/).

Doresc să vă mulţumesc tuturor celor care ne-aţi sprijinit şi ne sprijiniţi în acest demers, în diferite moduri. Vă mulţumesc mult şi pentru implicarea în „acţiunea celor 10.000”. Rezultatul acţiunii, în prima parte, îl puteţi vedea aici: http://cbrom.de/nou/ro/actualitati/10-stiri/129-actiunea-celor-10-000-evaluare-cu-recunostinta-fata-de-donatori-si-continuare .

Având în vedere rezultatele acţiunii (destul de modeste, dacă avem în vedere numărul românilor din Germania), am hotărât să o prelungim în mai multe etape, până la capacitarea cu adevărat a 10.000 de donatori, ca povara să nu cadă tot pe umerii celor puţini, care au contribuit de la început. Referitor la următoarea etapă, informaţii aici: http://cbrom.de/nou/ro/actualitati/10-stiri/131-continuam-actiunea-celor-10-000 . Vă rog, pe lângă faptul de a vă ruga şi a contribui financiar pentru realizarea acestui proiect, să transmiteţi informaţia spre cât mai mulţi din prietenii /cunoscuţii voştri.

Demersul acesta, dacă am fi uniţi, n-ar trebui să constituie o dificultate nici măcar pentru credincioşii din München, darmite pentru cei din toată Arhiepiscopia. Din păcate, preferăm mai mult, românii în general, cum bine ştim, să ne izolăm şi să ne lamentăm în loc să acţionăm. Cunoaştem cu toţii problemele atât din Ţara noastră cât şi din lume în general. Schimbarea în bine trebuie să se producă în noi şi în copiii pe care îi creştem, ajutându-i prin raportarea la Dumnezeu şi la destinul nostru veşnic, să se înţeleagă pe sine, să-şi găsească sensul vieţii şi să trăiască frumos. Dacă noi vom fi convinşi şi hotărâţi în lucrarea binelui, ne vor urma şi alţii. Vă cunosc greutăţile, ştiu că majorităţii vă este destul de greu, dar în ciuda acestora, dacă vrem să facem ceva, putem. E vorba de o carte de identitate a noastră a tuturor. Chiar merită. Şi altfel ne vom bucura la final, ştiind că am participat fiecare dintre noi la ridicarea Aşezământului care va avea o mare importanţă pentru noi şi pentru posteritate.

Cu mulţumiri din inimă către toţi cei implicaţi, cu binecuvântare şi nădejde,

Episcop vicar + Dr. Sofian Braşoveanul
Arhiepiscopia Germaniei, Austriei şi Luxemburgului
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Tezele lui Martin Luther sunt mai actuale ca oricand azi. Nu existā credincios în lumea aceasta sā nu gaseasca in apriopere un locas sfant unde se poate ruga în liniste. Nu de Catedrala Mântuirii Neamului sau bisercā in München duc credinciosii lipsa, ci de spitale, gradinite, scoli, camine pentru seniori, ospicii stadium terminale…… Asta ar fi o carte de Identitate a noastra si nu construirea de biserici noi ar spune Martin Luther…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.