Deschiderea şcolii, test şi pentru spitale

Capacitatea spitalelor de pediatrie va fi evaluată, în următoarea perioadă, pentru a stabili unde pot fi tratate eventualele cazuri de infecție cu noul coronavirus, în rândul copiilor, în contextul începerii anului școlar, a anunțat, vineri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În următoarea perioadă, vom evalua și spitalele de pediatrie, pentru a putea avea avea și capacitatea lor, în eventualitatea creșterii numărului cazurilor odată cu deschiderea școlilor.(…) Urmează o lună septembrie, o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de reluarea activităţii în unităţile de servire cu capacitate închisă, precum și în hoteluri, teatre, cinematografe. Tocmai în acest context, evaluăm capacitatea spitalelor de a putea gestiona o eventuală creştere. Repet ce spuneam în ultima perioadă: această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în pre-spital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și un număr scăzut de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a spus, vineri, ministrul Sănătăţii, prezent la Sfântu Gheorghe.

Conform sursei citate, cinci procente din noile cazuri raportate zilnic ajung în secțiile de Terapie Intensivă.

„Din studiile făcute de noi, o capacitate de 600 de paturi ar putea fi ocupată în condiţiile în care avem 1.500 de pacienţi noi, timp de 10 zile. Avem studii şi avem evaluări făcute pe anumite perioade, dar noi sperăm ca acele recomandări să fie menținute și respectate, pentru a avea o transmitere comunitară scăzută și o scădere a numărului de cazuri noi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. @Destinul spune:
    28 august 2020 la 13:02

    „Un lucru e sigur: daca vor muri copiii nostri, veti sfarsi toti ca Ceausescu, bestii idioate!”
    Nu cred. E vorba de parinti care in majoritate sunt deacord cu deschiderea gradinitelor si scolilor. Daca mor bunicii (si parintii mai varstnici) cei ce supravietuiesc mostenesc mai repede ceva bunuri. Daca mor copii, fac altii. Inmormantarea este subventionata de stat.
    Daca parintilor le-ar pasa cu adevarat, n-ar astepta sa-si vada copii intubati si cu sechele pe viata, iar pe bunici in gropa. Nu e nevoie sa moara copii, e suficient sa-si nenoroceasca viata.

  2. Dupa cum evolueaza „treaba” eu sint aproape sigur ca or sa bage curind si adulti (mai tineri sau mai batrini) prin spitalele pentru copii ! Cu ocazia ca nea Nelu Tataru sa ne arate din „competentele” sale de chirurg (zexe !), pentru ca, paturile fiind mai scurte, probabil ca vor trebui taiate din picioarele pacientilor internati …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.