Se redistribuie mandatele după Brexit

PSD va primi încă un mandat de europarlamentar, după ce Marea Britanie va ieși din UE. Astfel, potrivit partajării făcute de BEC în mai 2019, Victor Negrescu este românul care urmează să ajungă în Parlamentul European, începând cu luna februarie.

Alocarea locurilor în Parlamentul European, după Brexit

Consiliul European a stabilit componența Parlamentului European pentru legislatura 2019-2024, luând în considerare retragerea preconizată a Regatului Unit din UE. La alegerile europarlamentare din mai 2019 Marea Britanie era încă un stat membru.

Potrivit unui studiu al Parlamentului European, după ce Regatul Unit părăsește UE, 73 de mandate de europarlamentari rămân vacante. 27 dintre acestea vor fi redistribuite între 14 state membre, iar restul de 46 de locuri ar rămâne disponibile pentru posibile extinderi viitoare și/sau posibila creare viitoare a unei circumscripții transnaționale.

Potrivit Parlamentului European, după Brexit, cele 27 de locuri vor fi redistribuite între următoarele 14 state membre: Franța (+5), Spania (+5), Italia (+3), Țările de Jos (+3), Irlanda (+2), Suedia (+1), Austna (+1), Danemarca (+1), Finlanda (+1), Slovacia (+1), Croația (+1), Estonia (+1 Polonia (+1) și România (+1).

Victor Negrescu, românul care se va duce în Parlamentul European, începând cu luna februarie

După alegerile din 26 mai, au fost împărțite 33 de mandate, însă la Parlamentul European au plecat doar 32 de aleși români. Și asta pentru că al 33-lea mandat va fi luat în primire abia la ieșirea Marii Britanii din UE. Potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), al 33-lea mandat i-a revenit PSD.

Astfel, poziția 9 de pe listele PSD, respectiv Victor Negrescu, urmează să meargă în Parlamentul European, începând de la 1 februarie.

Cine este Victor Negrescu

Victor Negrescu, în vârstă de 35 de ani, a fost ales europarlamentar pe lista PSD, în urma scrutinului din 26 mai 2019.
Potrivit cv-ului publicat pe site-ul Executivului, Victor Negrescu a studiat la Liceul „Victor Duruy” din Paris și este licențiat al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti. El a urmat, de asemenea, El a urmat, de asemenea, un master în studii internaționale și europene, la Universitatea Pierre Mendes din Franța, master la ASE și are doctorat în științe politice, specializarea relații internaționale și studii europene.

Negrescu și-a început cariera profesională în 2006, ca jurnalist la un post de radio francez. Între 2007 și 2009 a fost consilierul lui Titus Corlățean, care conducea pe acea vreme Comisia de Afaceri Externe din Camera Deputaților. Acesta a mai avut funcții de senior consultant, cadru universitar, iar între 2014 și 2017 a fost europarlamentar, în 2017 ajungând ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul PSD.

În aprilie 2019 a devenit consilier onorific al prim-ministrului, calitate acordată de premierul Viorica Dăncilă.
În mai 2019 a obținut un mandat de europarlamentar, ocupând poziția 9 pe lista PSD.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Nici nu stiu ce cauta baiatul asta la PSD. Dragnea si Veorica au promovat numai toparlani semidocti. Ma refer si la baroni locali, cum e Oprisan, dar si la ” vedete ” ca Grindeanu si Tudose. Oricum, cred ca va reprezenta cu cinste Romania.

  2. Da, nu are nimic in CV, doar ca a lucrat putin in presa franceza, a studiat in Franta, ca Romania era prea mica pentru nivelul lui si parintii aveau bani. Apoi numai posturi de sinecura. Altul asa cum e fiul lui Melescanu, sau marii luptatori pentru tara cum e Chihirau & CO. Ba daca ar fi niste realizati pe plan profesional si apoi intra in politica sa contribuie in bine la mersul societatii, insa astia sunt copii celor dinainte, sa conduca copii prostilor de dinainte…

  3. Parerea ta si cred. Pe bune, astea sunty criteriile pentru care zici ca acest tanar ne va reprezenta cu cinste? Pai pot si eu sin oricine pentru mii si mii de euro sa reprezint romania cu cinste. Zimi ce a facut pentru tara, cu ce a contribuit la ea ca sa merite un asa scaun?

  4. Mai lipsea sa intrebi ce-a facut in ultimii cinci ani. Ce trebuia sa faca pentru tara? Corina Creata ce-a facut? Ciolos ce-a facut? Macovei, EBA, Becali, Rares Bogdan ce-au facut? Daca nu e fiu de muncitor, ori de taran sarac, sau mijlocas, nu e bun? Si mai invata gramatica!

  5. Identitatea europarlamentarului Negrescu:
    1.Negrescu-Bunicul(conform unui interviu al tatalui): „Tatăl meu era directorul general al unei companii de comerț exterior care se ocupa de metale. În toate țările socialiste, statul avea un monopol al comerțului exterior și diferite companii se concentrau în produse specifice. Omologul tatălui meu în sovietic Uniunea a fost Yuri Brejnev(fiul secr.general al PCUS)pe care l-am cunoscut cand aveam 10ani”.

    2.Negrescu-tatal povesteste ca a reusit sa se angajeze inainte de 89 la Ministerul Metalurgiei gratie relatiilor lui Negrescu – bunicul in sistem si ca ulterior s-a angajat la Institutul de Economie Mondiala, unde a fost coleg cu Misu Negritoiu. Pe Negrescu-tatal il gasim apoi in diverse functii: la Agentia Romana de Dezvoltare condusa de Negritoiu pe vremea guvernului Vacaroiu, consultant economic la Delegatia Comisiei Europene din Romania, la Fondul Proprietatii de Stat in guvernul Nastase, apoi inapoi la Delegatie, subsercretar de stat la Ministerul de Externe pe probleme europene, la Banca Nationala etc.

    3.Fata de cele de mai sus ghiciti gradul si serviciul de care apartine junele Negrescu,pe linia de acoperiti din bunic-tata-fiu!La Vremuri Noi,tot Noi!

  6. Imi place la nebunie astia de repede o dau cu, mai invata gramatica. Cumva nu ai ibteles mesajul? 🙂 Vb de sinecur aici din toate partidele. Cumva crezi ca EBA, Basescu, C. CRETU si toti ceilalti au reprezentat cu cinste Romania? Sau te-ai otarat ca am zis si de USR 😛 ? Mai sus vedem exact ce radacini nobile are tanarul de 35 de ani. Exact cum ziceam. Zero realizari, tata sa trăiască…

  7. Ati capatat un automatism:”Ce-l reprezinta?, Ce a facut pt Romania?” Daca judecati astfel atunci Domnul X patronul firmei Y cu sute sau mii de angajati care aduce venituri din taxe si impozite, etc. Este cel mai important om ”stie sa faca bani”. sau Poate ofiterul din Orient care represzinta Romania si care a fost ranit de un terorist si astfel si-a varsat sangele. Daca va plac dilpomele atunci luati-i pe toti academicenii valorosi prin realizarile stiintifice, dar UE nu-i un laborator/institut de cercetare e un forum politic. Din CV se poate intelege ca are experienta in diplomatie, deci poate fi un bun negociator in probleme punctuale pt Romania, ceea ce un bun tragator cu pusca sau un eminent savant n-ar reusi. Nu toti ganditorii sunt si buni comunicatori. Cat despre ce pot face europarlamentarii romani? Sa voteze adica sa se resemneze, acceptand sau nu, deciziile Germaniei sau/si Frantei, restul este doar o amagire, totul este o afacere cat mai rentabila pt Germania si Franta, UK retragandu-se pt ca nu si-a dorit sa-si piarda independenta, integritatea morala si sa cante la masa altora. Romania nu este nici macar cat ”firimitura” ca populatie Luxemburg, fiind la capitolul viteza a N-a pt ca analiza la ciocolata care n-a iesit calitativ, nu s-a facut cu proba din Germania ci din Spania…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.