Secretele Politicii

Sigur că ne putem întreba dacă nu cumva textele, fie ele şi aleatorii, nu sunt pentru un observator cântecul de sirenă al văluririi. Aceasta după ce ne vom fi întrebat asupra văluririi fie ca autoritate, fie ca expresie spaţială sau spaţio-temporală. Sau nici una, nici alta, doamnelor și domnilor! Căci observatorul ar putea fi chiar el textul, chiar el ficțiunea sau și una și alta. Dar de ce una și alta, oare? Pentru a respecta, riguros, ideea de simetrie?! Dar ce e riguros? Ce semnificație are acest riguros? Trebuie să fie un raport. Între ceva și altceva. Un punct de trecere. Ceva care se referă la altceva, prin ceva.

Sigur că publicul se foiește, conferința asta e ciudată, e plictisitor de ciudată. Omul de la PSD răsuflă înciudat. omul de la PNL stă cu ochii pe omul de la PSD ca pe butelie. Omul de la PDL se gândește la vacanța de 1 Mai. Omul de la UNPR se gândește l o mărire de leafă parlamentară. Omul de la PIN se gândește la Moscova. Omul de la USR se gândește la Paris.

Pe-afară iese soarele, se topește zăpada, se strâng afișele electorale. Nu știu care zice în gura mare că partidele istorice sunt pe năsălie. Trenul de Agigea sare de pe șine. Trece un OZN uite-așa de mare. La Sibiu, mare ancheta imobiliară, președintele a băgat-o pe mânecă.

– O întrupare a neutrului sau manifestare a nefiinţei. Este neființa și ea o ficțiune? În ce fel se văluresc neființele? Doar în imaginar? Sau imaginarul este și el un obiect vălurit de trebuință ființei pentru a naviga cumva prin oceanul nesfârșit? Și când a fost atașat imaginarul ca text ființelor de toate felurile care izvorăsc din oceanul primordial? Sau imaginarul este și el o ficțiune, având o viață a lui, independentă, vălurită cu ceea ce credem a fi realitatea înconjurătoare? Și dacă ar fi așa, noi suntem cumva un punct de contact între două valuri?!

 

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.