Secretele turismului viticol

Platformele CrameRomania si ReVino pariază pe potentialul turismului viticol la noi în țara si au investit in primul film de genul Travelogue, Wines of Romania – Pure Experiences. Un film documentar menit sa dezvaluie cateva dintre secretele turismului viticol si soiurile locale si care doreste sa contribuie la consolidarea brandului de tara de care Romania are nevoie.

 Documentarul prezintă experienta unui englez naturalizat in Romania, Robert Marshall, aflat in vizita intr-un weekend la o crama din Romania si in imprejurimile acelor locuri. Episodul pilot a fost filmat in vara acestui an si este o initiativa personala a Alinei Iancu, fondator CrameRomania.ro si ReVino.ro impreuna cu Catalin Cazacu, regizor la BlackHat Production si a fost realizat din resurse proprii. 

 Redăm mai jos comunicatul integral: 

“Wines of Romania – Pure Experiences este un film documentar menit să dezvăluie câteva dintre secretele turismului viticol local, dar nu numai 

 Explorarea zonelor viticole, degustările de vin, alături de alte activități culturale, recreative și gastronomice pot descrie o vacanță ideală. Aceasta este pe scurt ideea filmului Wines of Romania – Pure Experiences.

“Ideea unui film de tip documentar care în care să surprindem conexiunea dintre cramele din România, soiurile autohtone de struguri, locurile din proximitate și activitătile reacreative cu care ne întâmpină localnicii a venit din dorința de a le arăta turiștilor detalii despre experiențele pe care le pot trăi la noi în tară“, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro și ReVino.ro și inițiator al filmului documentar Wines of Romania – Pure Experiences.

România a devenit în ultimii ani o destinație turistică tot mai vizibilă, numărul străinilor dar și al localnicilor care aleg să exploreze țara este în creștere. Totuși, în continuare, potențialul este încă unul foarte mare și neexploatat în totalitate. Un motor de creștere pentru turism îl pot reprezenta chiar zonele viticole răspândite în toată țara. Deschiderea de care dau dovadă proprietarii de crame, dar și de pensiuni, vinurile din soiuri autohtone, reinterpretarea rețetelor și activitătilor tradiționale, toate ajutate de peisajele autentice atrag turiștii români și străini. Dar nu toți vizitatorii știu ce lucruri pot descoperi într-o vizită în România și cum câteva zile petrecute în natură, cu oameni interesanți pot să îți schimbe starea de spirit pentru o perioadă lungă de timp.

Wines of Romania-Pure Experiences este un film documentar de genul Travelogue care prezintă experiența unui englez naturalizat în România, Robert Marshall, aflat în vizită într-un weekend la o cramă din România și în împrejurimile acelor locuri. În primul episod se duce în locurile unde a luat viată Feteasca Regală.

“Filmul pe care l-am făcut pleacă de la ideea că turismul viticol înseamnă mai mult decât o simplă vizită la o cramă, unde degustam un vin și apoi plecăm. Înseamnă, de fapt, suma experiențelor pe care le poate avea cineva atunci când ajunge într-o anumită zonă: oameni, locuri, mâncăruri, tradiții, sau chiar noi prieteni.

Cred că este foarte important să înțelegem și cum ne pot percepe alții, atunci când vrem să încurajăm turismul viticol. De aceea, am ales să spunem povestea locurilor cu ajutorul lui Robert Marshall, un englez pasionat de vinuri care și-a propus să înțeleagă mai bine esența culturii locale. Ca să aveți o idee despre cum s-au întâmplat lucrurile, imaginați-vă cum arată un englez spilcuit, cu batistă mereu la buzunarul de la piept, cosind iarba sau “ciorchind” paharele într-o șură veche”, spune Cătălin Cazacu, regizor BlackHat Production și inițiator al filmului documentar Wines of Romania – Pure Experiences.

Episodul pilot a fost filmat în vara acestui an și este o initiativă personală a Alinei Iancu împreună cu Cătălin Cazacu și este realizat din resurse proprii“.

 

Trailer-ul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=CXLnayExjMI&t=17s

Filmul integral poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=VxRcaIc-rUM

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.