Secţia pentru procurori din CSM, decizie în cazul lui Augustin Lazăr

Secţia pentru procurori din CSM a decis, marţi, în unanimitate că procurorul general Augustin Lazăr nu a încălcat codul deontologic al magistraţilor când i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpaţi de rang înalt”.

Reamintim că Inspecţia Judiciară l-a acuzat pe procurorul general, Augustin Lazăr, de încălcarea codului deontologic al magistraţilor, după ce i-a numit pe parlamentarii din comisiile speciale „inculpaţi de rang înalt”. Surse judiciare au declarat că Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că solicitarea Inspecţiei Judiciare este neîntemeiată, au precizat surse judiciare pentru mediafax.ro.

Declaraţiile lui Augustin Lazăr au fost făcute pe 8 decembrie 2017. „Noi suntem îngrijoraţi şi societatea civilă e îngrijorată. Trebuie transparenţă şi să se funcţioneze în mod legal. (…) În tot cursul anului 2017, Ministerul Public şi în general instituţiile din justiţie au format obiectul unor atacuri concentrice, ele s-au văzut. Am folosit expresia «hărţuit» pentru că am găsit-o în raportul de la Geneva, unde scrie «Procurorii din DNA sunt hărţuiţi prin campanii media, prin chemarea în faţa unor comisii speciale». Dar acolo cine îi convoacă? Nişte inculpaţi de rang înalt, care vor ca discuţiile să aibă loc în alt mediu în afară de cel judiciar. Procurorii sunt invitaţi să dea seama într-un mediu care nu e judiciar. Am folosit această expresie pentru ca o foloseşte nu numai redactorul acestui raport, ci o vedem noi din ceea ce vedem noi prin atacuri media şi alte acte care sunt evident neprietenoase procurorilor, cum ar fi aceea să scoatem cuvântul «independent» din textul legii privind statutul şi care într-o manieră subtilă, dar dubioasă a dorit evident să îndepărteze statutul procurorului de statutul de magistrat şi să-l ducă în zona Executivului”, a declarat, la acea vreme, procurorul general al României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. O adunatura de infractori se pune sa-l albeasca pe marele infractor. Si ce credeti ca iasa? Un infractor negru dat cub sampon alb. Astia nu stiu decat ,, hai sa dam mana cu mana/ sa o salvam pe stapana/ si pe stapanul cel span/ sa-l albim ca pe un jupan.,,

  2. Pai ce credeati ca va iesi din asta? „Sectia de procurori” a CSM (ce tampenie!!!!), il „ancheteaza” pe jupanul sef! Adica, individul poate califica parlamentarii drept „inculpaţi de rang înalt”, invers nu se poate, pentru ca se aduce „atingere a independentei procurorilor”!?!?!? Consider ca pentru treaba asta, cel mai vinovat este cel care are autoritate, conform Constitutiei, asupra sa, adica Ministrul Tudorel Toader. Care trebuia de mult sa-l cheme si sa-l puna la punct, sau chiar sa-i ceara revocarea, mai ales ca nu este la prima magarie de acest gen. In fond, el este mai vinovat decat Kovesi (fiind seful ei direct) pentru toate derapajele din DNA, pentru protocoalele incheiate cu SRI, pentru toate abuzurile procurorilor, etc…

  3. Corb la corb nu-si scoate ochii, mai ales daca majoritatea procurorilor, din CSM, au dosare penale pentru coruptie la DNA…

  4. Corb …la corb….!

    Cum este podibil ca cel ce se crede nu numai tatucul procurorilor dar si al tarii sa fie analizat, audiat de procurorii santajabili caare-i sunt in subordine?

    Ce fel de justitie este asta?

    Daca Inspecstia judiciara a decis, ce treaba avem cu ce vrea sa spuna procurorul csm? Ala va spune mereu … de bine. CA SI EL ESTE TOT DE ACOLO…DE LA STATUL MAFIOT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.