Senatorii, mai ușor de arestat

Plenul Senatului a modificat, marți, Regulamentul Senatului astfel încât încuviințarea urmăririi penale, reținerii și arestării unui senator este decisă de jumătate plus unu dintre senatorii prezenți, și nu de majoritatea tuturor senatorilor, așa cum era până în prezent.

Senatorii au pus astfel în acord un articol din Regulamentul Senatului cu Constituția României.

S-au înregistrat 109 voturi pentru, un vot împotrivă și o abținere.

În noua variantă, cererea DNA de arestare a lui Dan Șova ar fi fost aprobată de plenul Senatului, însă Călin Popescu Tăriceanu consideră cazul închis, astfel că Șova scapă de cătușe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.