SF politic – Cocoșul galic vrea Președinția României

Emmanuel Macron a venit aseară, incognito, în Piața Chibrit. L-a căutat pe Gore de la stația de tramvai. Gore, să moară de inimă. Ne-a sunat pe toți, ne-am dus cu toții în păr să vorbim cu Emmanuel Macron, sosit nu se știe cum, printr-o vălurire temporală pusă la cale de savanții francezi.

Bună seară, bună seara, ne-a zis Macron extrem de volubil. Noi ne-am cam ferit așa, la început, că ne-am zis că dacă află Viorica, ne trimite întregul Minister de Interne pe cap. Dar uite că n-a venit nimeni. Da, nimeni, înțelegeți? Bun. Și ne așezăm pe o bancă împreună cu domnul Macron și el ne readuce aminte de prietenia româno-franceză începută cu câteva mii de ani înainte de Cristos. Noi, ce să zicem? Mucles. Nu te joci cu Președintele Franței, nu-l corectezi, vorbești frumos cu el, doar o dată în secol vine Președintele Franței în România așa, pe neve. Acum, ce să zic? Ne mai pricepem și noi. Ideea centrală a acestei întâlniri a fost că noi ar trebui să-l votăm pe domnul Cioloș la prezidențiale, în noiembrie. Altfel, nemții pun iar laba pe Europa și cine știe ce poate să iasă din grozăvia asta.

Nemții sunt ținuți de gât de ruși, americanii fac pe nebunii, chinezii stau cu ochii pe Europa ca pe butelie și mai sunt vreo două, trei triburi extraterestre care vor să coboare pe pământ să-și facă veacul prin Londra, Paris, mă înțelegeți. Dar cine suntem noi cei din Piața Chibrit, să ne dea așa o atenție domnul Macron, a strigat intrigat Gore îndată domnul Macron s-a întors în Franța așa cum a venit, printr-un vârtej temporal. Bă, Gore, a răcnit vatmanul Mirciulică, tu ești prost? Noi suntem poporul, băi! Noi și numai noi! Ți-a zis Băse că tu ești poporul? Nu ți-a zis. Ți-a zis Iliescu, bă, Gore, că tu ești poporul? Nu ți-a zis. Nici Iohannis, nici Constantinescu, nici Dragnea, nici Orban, nici Cioloș. Păi, cam ai dreptate, se bagă-n seamă Filofteia, de la florăria din colț, noi suntem poporul, noi hotărâm. Aici nu e vorba de Macron, de Cioloș sau de Iohannis, e vorba despre soarta speciei umane, trebuie să facem ceva. Așa că uite, am pornit de nebuni prin țară, prin Calafat, Iași, Bistrița, Timișoara, Caransebeș, Craiova, Călărași și Tulcea să ducem mesajul secret al domnului președinte al Franței, misiune importantă, nu te joci.

La Videle, la Buzău și undeva, prin Constanța, ne-au bătut țiganii, de numa, numa, că ei sunt părtași cu pesedeul. Am luat o mardeală și de la niște unguri de prin Covasna, care n-au înțeles prea bine franțuzeasca noastră păsărească și-au crezut că i-am înjurat de mamă. În sfârșit, am mai pățit una alta dar nu ne-am dat îndărăt. Numai că, aseară, pe la șapte, s-a zvonit pe Filofteia a fost răpită de extratereștri și asta ne-a cam șucărit nasol pentru avioanele de luptă franceze Dassault Rafale nu s-au ridicat deloc de la sol și OZN-ul pirat s-a ozenit cu tot cu Filofteia, în doi timpi și trei mișcări, în direcția planetei Nibiru.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Chapeau!Ciolos, aka Mata-Hari,macronistul nostru mic si ciufulit,chiar vrea sa rastoarne balanta puterii in Ro.ațațat de Biroul Doi din buzunarul lui Macron!;))) Vorba lui basescu:ïn turul 2 la presedentiale, pesedistii vor vota cu Ciolos”:))))

  2. Frumos articolul … felicitări un model de a scrie presa … felicitări „OVIDIU B.” …as recomanda tuturor celor ce votează sa citească si politica externa …apoi sa judece politica Românească sa o judece corect nu dupa simpatii sau mai ales din motive de ura …votul trebuie sa fie rațional …fix cum spunea bunica mea banul il iei in mana il pui si in mana stanga si mana dreapta in timp ce te gândești sa nu ajungi sa ii risipești

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.