SF politic – Contrainformațiile Militare stau cu ochii pe SRI

În vara lui ’77, Contraamiralul a trimis după mine o patrulă de motoriști, periculoși foarte, și uite-așa m-am trezit pe puntea lui DB16, la Capul Midia. Contraamiralul fuma pipă și se tot gândea. Privea gânditor pe hublou. Dragorul se legăna ușor la ancoră. O vedetă torpiloare se învârtea prin jur, vigilentă, foarte vigilentă. Uite care e treaba, mi-a zis Contraamiralul între patru ochi, Universul nu e construit cum ai învățat tu la școală.

Am înțeles, să trăiți. Cred că ești pregătit pentru misiunea pe care vreau să ți-o încredințez. Am înțeles, să trăiți, tovarășe contraamiral, am răcnit eu stând smirnă. În 1978 penetrasem deja structurile Securității iar în 1989 controlam în proporție de 35% noile structuri informaționale. Așa că, Popescule, stai jos, nu mai mustăci, o să vorbești la Contrainformațiile Militare cu câțiva de-ai tăi să vă faceți și voi niște legături la Serviciul Român de Informații, cred că înțelegi că e vital pentru România. Nu trebuie să te învăț eu cum să te descurci cu cârtițele, sifoanele și căsuțele poștale de acolo.

Ce mă îngrijorează e că voi încă nu v-ați dumirit că războiul informațional are conotații ideologice profunde și că de fapt ascunde o conflagrație cosmică. Popescule, nu-mi vorbi mie de Coruț și de Streinu și de toată ciurda de turnători de la Ministerul Apărării. Noi, Marina Militară, știm încă din 1977 că Universul e altfel construit și că dacă vrem să salvăm România de Valul Magnetic care vine dinspre Alfa Centauri trebuie să-i prindem pe extratereștrii care s-au infiltrat la Serviciul Român de Informații.

Numai scafandrii și torpilorii noștri se pricep la treaba asta, înțelegi… Afară e cald. O muscă bâzâie pe tavan, Popescu își aprinde o țigară, se relaxează. Mai vorbim de una, de alta și pe urmă mă văluresc printr-un perete, într-un anonimat absolut. Pe stradă iau forma unei frunze și cad, ca din întâmplare, pe bombeul lui Oprea, să văd și eu cum e să te plimbi cu girofarul prin București.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. toti, pe pensii speciale.
    Atatea servicii peste servicii, dar tara e vanduta, ca chiar datoare pe trei generatii.
    Multumim tovarasi!

  2. Ne,ati pazit avutia si tara pana am ajuns saracii lumii jumatate,n bejenie si jumate in sclavie .Pentru ce vreti in continuare favoruri ,cand nu ne mai apartine nici vantu(l,ati dat la olandezi pt eoliene.

  3. N-ar fi fost mai bine ca atat SRI cat si Contrainformatiile Militare sa stea cu ochii pe bordelul din baza militara de la Deveselu?
    Acolo este o cloaca de spionaj, cu ,,fetitzele” bagate in baza.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.