SIF Banat şi SIF Moldova dau drumul la dividende

SIF Banat-Crişana (SIF1) începe pe 21 iunie plata către acţionari a dividendelor aferente anului trecut, în valoare de 56,5 mil. lei (13,7 mil. euro), potrivit unui anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii SIF Banat-Crişana, înregistraţi la data de 16 mai, vor primi un dividend brut de 0,103 lei/acţiune. La 1.000 de acţiuni, un acţionar va încasa 86,5 lei, restul de 16,5 lei reprezentând impozit care va fi reţinut la sursă, scrie zf.ro.

SIF Moldova (SIF2) ar putea de asemenea anunţa începerea plăţii dividendelor până la sfârşitul lunii iunie, în condiţiile în care acţionarii au aprobat în AGA ca plata dividendelor să înceapă în termen de două luni de la data AGA (22 aprilie 2011).

SIF Moldova le plăteşte acţionarilor dividende de 46,7 mil. lei (11,3 mil. euro), dividendul brut pe acţiune fiind de 0,09 lei. Astfel, la 1.000 de acţiuni, un investitor va încasa 75,6 lei.

Celelalte trei SIF-uri încep cu câteva luni mai târziu plata dividendelor, încercând astfel să-şi gestioneze mai uşor lichidităţile, având în vedere că majoritatea companiilor din portofoliile SIF plătesc dividendele în următoarele luni.

SIF Muntenia (SIF4) a stabilit în AGA că plata dividendelor va avea loc după 1 august, în timp ce la SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5) dividendele vor fi plătite după 1 septembrie.

SIF Muntenia plă­teşte în acest an cele mai mari dividende, de 65,3 mil. lei (15,8 mil. euro), dividendul brut pe acţiune fiind de 0,081 lei. Astfel, la 1.000 de acţiuni, investitorii vor încasa dividende nete de 68 de lei.

SIF Oltenia şi SIF Transilvania plătesc cele mai mici dividende în acest an, de 43,5, respectiv 32,7 mil. lei, după ce conducerile celor două SIF-uri au refuzat să pună pe ordinea de zi a adunărilor generale ale acţionarilor solicitările unor grupuri de acţionari privind majorarea dividendelor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.