Simona Halep, în optimi cu revelaţia turneului

Simona Halep (7 WTA) o va întâlni pe americanca de 15 ani Cori Gauff (313 WTA), în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Data și ora partidei urmează să fie stabilită ulterior de către organizatori.
Simona Halep a trecut fără probleme de fostul lider mondial, vineri, în turul al treilea, de Victoria Azarenka (40 WTA), scor 6-3, 6-1, într-o partidă care a durat o oră și șase minute.
Adversara lui Halep a fost stabilită în urma duelului dintre Polona Hercog (60 WTA) și Cori Gauff (313 WTA). Americanca de 15 ani, campioană la junioare în turneul de la Roland Garros din 2018, a continuat parcursul extraordinar de la Wimbledon și s-a calificat în optimi, după ce a fost condusă cu 6-3 și 5-2. Gauff a salvat chiar două mingi de meci în setul al doilea, câștigând actul secund la tie-break, scor 9-7.
În setul al treilea, Cori Gauff s-a impus dramatic, scor 7-5 și a reușit o performanță remarcabilă – calificare în optimile de la Wimbledon, la vârsta de doar 15 ani. Partida dintre cele două a durat două ore și 46 de minute.
În primele două tururi, Cori Gauff a trecut de Venus Williams (44 WTA), scor 6-4, 6-4, și de Magdalena Rybarikova (139 WTA), scor 6-3, 6-3.
Halep și Gauff nu s-au mai întâlnit niciodată într-o partidă directă din pricina vârstei reduse a sportivei din Statele Unite ale Americii.
La conferinţa de presă susţinută după succesul cu Victoria Azarenka, vineri, Halep a vorbit desprea viitoarea adversară în momentul în care Cori Gauff era condusă cu 6-3 şi 5-3, astfel că românca a crezut că o va întâlni în optimi pe Polona Hercog. Nu a fost aşa, tânara americancă salvând două mingi de meci şi ducând meciul în decisiv, unde s-a impus.
„Cu cea tânără (n. red. – Cori Gauff) nu am jucat niciodată şi nu am văzut niciun meci cu ea. Ştiu că învins-o pe Venus (n. red.- Williams), ceea ce este o mare realizare. Să joci în turul al treilea la doar 15 ani este uriaş, dar nu ştiu multe despre ea”, a declarat Halep.

Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Lungana asta nouă trebuie ținută la fundul terenului și plimbată des stânga-dreapta. Iar când atacă, pasată cu long-line sau lob. Stăpânește câteva lovituri în plus față de Simona, mai ales la fileu. Dar a avut mult noroc cu Hercova și i se vedea disperarea în ochi în setul doi, nu tăria de caracter. Hercova nu a riscat nimic in final, a făcut și dubla greșeală iar lungana doar a avut noroc. Simona trebuie să repete ce a facut Hercova in primele două seturi, mai puțin cele două mingi de meci.

  2. Tenisul e un sport complet aiurea, în care cea care câstigă cu 66% sau cel care castigă cu 83% mai multe puncte intr/un meci, poate pierde de fapt meciul, deși statistic a fost mai bun(ă). E ca la sistemul de vot imbecil al SUA, unde 3 milioane de voturi in plus au dus la infrangerea d/nei Hillarz Clinton. N/ați văzut cum a dat puștoaica o minge foarte liftată, la mare risc, chiar pe linie, minge care cu 1 cm mai departe ar fi dus la pierderea meciului contra slovenei? Tenisul nu e un sport fair, ci e englezesc, ca unitățile lor de măsură sau conducerea pe dreapta.

  3. …Dar după cum Victoria a fost a ei, și încă detașat, deși toată lumea o avertiza, nu m/aș mira s/o ardă tare pe puștoaică.

  4. Simona are un mare talent de a propulsa niște non/valori la încasat bani degeaba, din buzunarul ei, gen Bouchard, Ostapenko, Wozniațka, Hsieh, Anisimova, etc. La ea nu mă miră nicio înfrângere la nimeni, de parcă și/ar câștiga banii principali pariând contra ei înșiși, atunci cănd e favorită…

  5. Dumnezeu să mă ierte,poate vorbesc cu păcat,dar prea îi ies toate acestui copil de 15 ani!Stăpânirea de sine mi se pare nefirească,la fel și lipsa reacțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.