Situație alarmantă! Spital rămas fără anestezic

hipertensiune, plămânul, anestezic

Mai multe operații de la Spitalul din Reșița au fost amânate pentru că din unitatea medicală lipsesc substanțele anestezice folosite pentru intervențiile chirurgicale, informează expressdebanat.ro

Situația a fost semnalată de rudele mai multor reșițeni internați în spital și programați pentru operații. Situația a fost confirmată de chirurgii spitalului. Medicul Jaro Marșalic a declarat celor de la expressdebanat.ro că nici ieri nu au fost făcute operații tot din aceeași cauză. Șeful secției Chirurgie crede că este o criză generată de mulțimea arieratelor pe care spitalul le are.

„Ceva doze mai sunt, dar sunt ținute pentru cazul în care apar urgențe ce necesită operație imediată. Cele ce pot fi reprogramate s-au amânat. Dacă, însă, și rezervele acestea se vor termina, probabil îi vom trimite pe pacienți la Timișoara, dacă or avea și acolo anestezic“, spune Marșalic.

Pe de altă parte, dr. Romeo Dumitrescu a declarat pentru aceeași sursă: „Este un moment mai delicat, dar cu siguranță va fi depășit. Eu chiar mâine am o operație foarte complicată, o tumoră, și am fost asigurat că, până mâine, vor veni dozele necesare de anestezic ca să pot face operația. Dar să știți că asemenea crize apar frecvent, uneori grave, căci fie sunt medicamente care nu se mai fac, fie nu se găsesc. Acum avem probleme mari, spre exemplu, cu Manitol, noi îl folosim în TCC (traumatisme cranio cerebrale n.r.) și în investigațiile făcute la tubul digestiv, pe care nu îl mai găsim în farmacii. Fac bolnavii pelerinaje prin toată țara și tot nu îl găsesc. La fel este o problemă cu Diprophos, care iarăși nu mai este în farmacii”.

Adina Miloș, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, are o cu totul altă variantă, prin care contrazice reclamațiile cetățenilor, precum și afirmațiile celor doi chirurgi. „Se operează în continuare, nu s-a sistat actul chirurgical, avem anestezic”, ne-a precizat Adina Miloș. Aceasta îi îndeamnă pe pacienți sau aparținători „să vină jos la conducerea spitalului și să anunțe astfel de refuzuri”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.