
Prin încheierea din camera de consiliu din data de 12 decembrie 2017, din dosarul 34975/299/2017, de la Judecătoria Sectorului 1 București, într-o cauză în care Editura Nemira a fost chemată în judecată de către Uniunea Scriitorilor din România, având obiect pretenții financiare, instanța de judecată a stabilit:
”Prin cererea completatoare și precizatoare depusă la dosar în data de 27 11 2017,( reclamanta Uniunea Scriitorilor din România n. red. ), nu și-a îndeplinit obligația de a de a depune extras actual din Registrul asociațiilor și fundațiilor sau copie legalizată de pe înscrisul doveditor al calității reprezentantului legal din care să rezulte persoana care avea calitatea de reprezentant legal al uniunii la data formulării cererii de chemare în judecată, conform art. 194 lit.b) raportat la art. 151 alin. 3 și alin. 4 Cod de procedură civilă.
Reținând că persoana înscrisă în registrul public în calitate de președinte al Uniunii este decedat, precum și faptul că nu s-a finalizat procedura de înregistrare cu privire la alegerile desfășurate în anul 2013, instanța consideră întemeiate mențiunile din cererea precizatoare în sensul că dovada calității de reprezentant se poate realiza și prin depunerea înscrisului doveditor al acestei calități.
Însă, procesul-verbal din 7 octombrie 2013 nu a fost depus în formă autentică prevăzută de art. 151 alin. 3 Cod procedură civilă, deși această obligație a fost adusă la cunoștința reclamantei, prin Rezoluția din 10 11 2017, fiind atașată o copie certificată pentru conformitate cu originalul a acestui înscris, care nu este apt să facă dovada calității de reprezentant legal”.
Judecătorul Marius Stancu și-a făcut datoria să clarifice un lucru elementar privind legalitatea reprezentării Uniunii Scriitorilor din România, constatând inclusiv nelegalitatea Statului din 2013 și faptul că această organizație aparține unei persoane decedate.
Cerem Președintelui României, Ministrului Justiției și Președintelui CSM să dispună urgent o anchetă cu absolut toate dosarele vizând Uniunea Scriitorilor din România, să le declare lovite e nulitate absolută, prin care această entitate ilegală a stat în instanțe, a făcut executări silite și a practicat un evident trafic de influență, torpilând actul de justiție, împotriva tuturor dispozițiilor legale.
Solicităm excluderea din magistratură a tuturor judecătorilor care împotriva tuturor documentelor care atestau neconstituirea legală a Uniunii, s-au poziționat în mod organizat ( ordin pe unitate!) împotriva celor hărțuiți în instanțe de această fantomă juridică implicată pe cale de consecință în fapte de o gravitate extremă.
În ce ne privește, nu avem nici o îndoială că această entitate ilegală a făcut parte din spectrul “ câmpului tactic” iar judecătorii care au dat sentințe după sentințe, absolut bizare, au servit o comandă , producând grave prejudicii.
Solicităm să dispuneți Parchetului General dizolvarea de drept a Uniunii Scriitorilor din România, organizație neconstituită conform legilor actuale, înscrisă ilegal în Registrul persoanelor juridice de Judecătoria Sectorului 1, în fapt o afacere pe bani publici coordonată și interesul câtorva persoane.
Un grup de scriitori din București și provincie
In sfirsit, o iesire din turma comunistă