Soluţii de distanţare socială de la Google

Google publică, de vineri, prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici, se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit comunicatului, rapoartele despre mobilitatea populației sunt lansate la nivel global și acoperă 131 de țări, inclusiv România.

„În contextul pandemiei de COVID-19, se pune accent pe strategii de sănătate publică, precum distanțarea socială, pentru a reduce rata de transmisie a virusului. În Google Maps sunt utilizate date agregate, anonime, care arată cât de aglomerate sunt anumite locuri. Astfel se pot identifica blocajele în trafic sau orele în care anumite spații publice (restaurante, muzee, etc) sunt aglomerate. Oficialii din sistemul de sănătate consideră că acest tip de date, agregate și anonime, pot fi utile pentru a lua decizii critice în lupta împotriva COVID-19. Începând de astăzi (vineri-n.r.), Google publică prima versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19 – COVID-19 Community Mobility Reports, pentru a oferi date privind schimbările în mobilitatea populației ca urmare a muncii de acasă, izolării la domiciliu și altor politici menite să aplatizeze curba pandemiei. Aceste rapoarte ajută autoritățile, și în același timp respectă politicile Google referitoare la confidențialitatea datelor. Rapoartele despre mobilitatea populației sunt lansate la nivel global și acoperă 131 de țări, inclusiv România”, se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, rapoartele vor afișa creșterea sau descreșterea numărului de vizite într-un anumit loc.

„Rapoartele utilizează date agregate și anonime pentru a reliefa tendințele de mișcare, în timp și geografic, pe diferite categorii de locuri și activități, precum recreere, cumpărături și farmacii, parcuri, stații de transport, locuri de muncă și locuințe. Acestea vor arăta tendințele pe durata a mai multor săptămâni, cele mai recente date urmând a fi pe ultimele 48-72 de ore. Rapoartele vor afișa procentual creșterea sau descreșterea numărului de vizite pentru un anumit loc, fără să arate numărul absolut de vizite. Pentru a proteja confidențialitatea, nu vor fi disponibile în niciun moment informații personale de identificare, precum locația unui individ sau mișcările sale”, mai arată reprezentanții companiei.

Aceștia susțin că rapoartele pot ajuta în procesul decizional ce vizează pandemia COVID-19: „De exemplu, datele îi pot ajuta pe oficiali să observe schimbări în drumurile pe care le fac oamenii, iar pe baza acestora să facă recomandări referitoare la orele de funcționare a magazinelor sau să informeze serviciile de livrare la domiciliu. În același fel, un trafic ridicat la stațiile de transport poate indica faptul că este nevoie de mai multe mijloace de transport, pentru a evita aglomerările și a respecta regulile de distanțare socială. Nu în ultimul rând, a înțelege nu numai unde călătoresc oamenii, dar și tendințele în privința destinațiilor, poate ajuta oficialii să proiecteze recomandări pentru protejarea sănătății publice și nevoilor esențiale ale comunității”.

Potrivit Google, compania colaborează cu epidemiologi pentru a actualiza, cu date agregate și anonime, un set de date care poate fi folosit pentru a înțelege pandemia. Astfel de date ajută cercetătorii să anticipeze evoluția pandemiei, să planifice infrastructura și transportul urban, să înțeleagă mobilitatea populației și să răspundă mai bine conflictelor și dezastrelor naturale.

„Community Mobility Report are la bază aceeași tehnologie de colectare de date anonime, pe care Google o folosește în toate produsele sale. Pentru aceste rapoarte este utilizată confidențialitatea diferențială, care permite obținerea de rezultate de calitate ridicată fără identificarea niciunui individ. Analizele sunt create cu date agregate și anonime de la utilizatorii care au activată setarea (în mod implicit aceasta este dezactivată). Persoanele care au activă pot alege să dezactiveze funcția oricând, din Contul Google. Mai mult, pot oricând șterge istoricul locației din ”, se mai arată în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Cu riscul de a cădea din pat si dvs si sotia, va rugam insistent sa pastrati „distanțarea sociala”, minimum 1.5 m ! Sau, daca simtiti ca nu reusiti, va recomandam sa cumparati un pat marimea „king size” ! Atentie, Goagăl vegheaza ! (ps : distanta nu e necesara, fiind de la sine inteleasa, pentru cei care se trezesc in pat cu nevasta cu masca de castraveți pe față si părul pe bigudiuri !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.