Ce i-a trecut prin cap deputatului „mitralieră”

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, cunoscut ca deputatul „mitralieră” după ce a declarat că ar ieși din nou cu arma în stradă, a susținut joi că Inspecția Judiciară ar trebui să fie sub control parlamentar, iar procurorii șefi să fie numiți de Parlament.

„Două luni de zile, eu am făcut un grup de lucru (…) cu (…) foști judecători foarte buni, foști procurori de mare clasă și profesori universitari de drept. (…) Am făcut niște modificări pe articolele care credem noi că așa trebuie făcute ca în țara asta nimeni să nu mai sufere din cauza unor nedreptăți. (…) Ați văzut că există această discuție foarte mare cine să numească procurorii, ba președintele României, dar tot politic ar fi, ba ministrul Justiției, dar tot politic ar fi, ba CSM, dar e mare scandal acolo. Atunci, soluția pe care au găsit-o oamenii ăștia, că tot spunem că Parlamentul ăsta este al poporului, este ca să-i numească Parlamentul. Să nu mai fie niciun fel de problemă. În Parlament sunt toate partidele, sunt comisii de specialitate, pot fi nominalizați 50 de magistrați, procurori sau judecători. Din ăștia 50 de magistrați audiați să fie propuși Parlamentului cei mai buni și Parlamentul să-i voteze. Eu cred că e calea cea mai normală. Așa se întâmplă și în America și peste tot”, a susținut Rădulescu.

În ce privește răspunderea magistraților, deputatul PSD a susținut că ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a spus că susține propunerea sa, cea care vizează posibilitatea ca cetățeanul să se îndrepte material și penal împotriva celui care l-a prejudiciat, procuror sau judecător, într-o instanță judecătorească, nu împotriva statului.

„Inspecția Judiciară trebuie să aibă statut independent, să nu fie sub absolut nimeni și să fie sub control parlamentar, pentru că Parlamentul este exponentul poporului român. Sub control parlamentar trebuie să fie orice fel de instituție, inclusiv SRI-ul, pentru că Parlamentul e poporul”, a adăugat deputatul PSD.

Rădulescu a spus că nu îl interesează raportul MCV.

„Nu mă interesează raportul MCV, pe mine mă interesează în țara mea, în România, nu raportul MCV, pe mine mă interesează ca niciun cetățean (…) să nu mai pățească niciun fel de abuz din cauză că legea e interpretată sau că nu suntem în stare să definim un articol de lege”, a mai spus Rădulescu.

În altă ordine de idei, Cătălin Rădulescu a anunțat, joi, că cei care i-au furat mașina nu au luat și proiectele de modificare a Legilor Justiției și a făcut apel la aceștia să-i returneze autovehiculul.

„Era cât pe ce să îmi fure și semnăturile pe Legile Justiției, numai că am avut așa o inspirație mergând spre scara blocului și am zis să le iau, să mă mai uit un pic pe ele și nu le-au putut lua. Îi rog pe hoții profesioniști care mi-au luat mașina să îmi aducă mașina, că legile sunt la mine. (…) Eu nu mai cred în coincidențe! (…) Anul trecut am crezut că un nebun s-a dus exact la mașina mea, (…) i-a plăcut și a tras opt gloanțe că deranjez eu uneori. De data asta, chestia asta nu o mai cred, pentru că s-a întâmplat exact când eu am venit cu aceste modificări ale Legilor Justiției, Codului penal și Codului de procedură penală”, a spus Rădulescu, la Parlament.

El a explicat că mașina, în valoare de 140.000 — 150.000 de euro, aparține fratelui său și are sisteme sofisticate, astfel că nu putea fi furată decât în condiții speciale.

„Mașina fratelui meu este destul de sofisticată, e făcută pe comandă. (…) Ieri, ofițerii de poliție (…) au constituit echipe de lucru și mi-au spus că astfel de mașini sunt foarte greu de furat. Deci, au niște sisteme sofisticate, mașina asta nu putea porni decât cu telecomandă, telecomanda era la mine, deci nu aveau cum să o pornească, iar dacă spargi geamul și intri în mașină în cinci secunde se blochează automat toate ușile. (…) Mașina (…) nu se poate fura. Era o singură variantă ca să fie furată mașina asta, numai dacă erai monitorizat non stop și dacă veneau cu un soft special cu un calculator (…) ca să poată să îți cloneze cheia. (…) Acolo putea fi luată, fiind monitorizat o perioadă lungă de timp de cineva și venit cu o mașină după tine tot timpul și mașina aia, atenție, ca să poată să îmi deschidă mașina, ei trebuiau să fie în spatele meu sau lângă mine în momentul în care aveam telecomanda”, a menționat Rădulescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. …măi …mitralieră !..nu-ți dai „seama” că habar n-ai de nimic ?!…dacă sa furat …înseamnă că s-a putut fura !…poți să-i pui „sare pe coadă” dacă nu ai asigurare…oricum la „banii” tăi…e un fleac …îți iei alta și iar alta și așa până te „duci” !…

  2. „Inspecția Judiciară trebuie să aibă statut independent, să nu fie sub absolut nimeni și să fie sub control parlamentar, pentru că Parlamentul este exponentul poporului român ”. Uitati-va la asta si veti vedea cam cum arata un exponent al poporului roman in Parlament ! Si asta , si inca 599 de clone ale astuia , vor sa controleze Justitia !

  3. Va sa zica s-a apucat SRI si de furat masini?

  4. Mare om , importanta semnatura ! Hotii nu de masina au avut nevoie ci de amprentele de pe volan ale marelui om de parlament . Nimeni nu s-a prins , dar nu poate fi alta dezlegare a saradei . Oricum , deabea acum ar fi avut nevoie de Kalasnikovul familial , cu care sa fi dat dupa hoti . Le-ar fi batut obrazul , in felul asta , atat lui Tudorel cel Ministru , pentru ca a usuit hotii din parnaie in prag de iarna ( inuman ) , cat si Dnei . Ministru Carmen Dan , ai carei politisti n-au fost in stare sa-i pazeasca masina maretului , chiar daca le-a promis scutece noi subordonatilor .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.