Soros: Acesta este cel mai mare proiect din viața mea

George Soros și-a ținut discursul deja tradițional de la Formul Economic Mondial de la Davos. Anul acesta, Soros a vorbit despre narcisismul lui Donald Trump, despre traumele din copilărie ale președintelui chinez Xi Jinping și despre cum acesta din urmă exploatează slăbiciunile omologului american.

Însă partea cea mai importantă a discursului ține de planurile de viitor ale lui Soros, ale fundației sale și mișcările de protest.

Marele proiect al lui Soros

La Davos, Soros a declarat că va contribui cu un miliard de euro pentru planul său ”unic” – Rețeaua Universității Societății Deschise (Open Society University Network –OSUN). ”A venit vremea ca Fundația pentru o Societate Deschisă să treacă la un plan ambițios de a construi pe baza acestei fundații o nouă și inovatoare rețea educațională de care lumea are cu adevărat nevoie. Se va numi Open Society University Network. Va fi deosebită. Va oferi o platformă internațională pentru educație și cercetare. În primă fază, va conecta mai bine rețeaua existentă. În a doua fază, se va deschide către alte instituții care vor să se alăture și se califică pentru asta. Am implementat deja prima fază. Avem, cursuri comune pentru studenți din diferite părți ale lumii, avem proiecte comune de cercetare”.

Firește, din nucleul noii rețele universitare va face parte Universitatea Central Europeană (CEU), fondată în urmă cu 30 de ani,”copilul de suflet” al lui Soros, universitate surghiunită de regimul Viktor Orban de la Budapesta. ”În ultimii ani, CEU și-a câștigat o reputație mondială pentru apărarea libertății academice în fața lui Viktor Orban, liderul Ungariei, care vrea să o distrugă”, a spus Soros.

OSUN va fi o Universitate Centrală Europeană la scară globală, asta sugerează Soros. ”Consider că OSUN este cel mai important și mai trainic proiect din viața mea și mi-ar plăcea să fie aplicat cât mai sunt în viață. Sper că cei care îmi împărtășesc viziunea să mi se alăture și să transformăm asta în realitate”, a spus Soros.

Oare cine i se va alătura lui George Soros în acest cel mai important proiect din viața lui. Oare Barack Obama și a sa fundație? Iată ce spunea Barack Obama în martie 2019. ”Dacă am putea forma o rețea de tineri lideri, nu doar în Statele Unite, ci în intreaga lume, atunci ar fi ceva”, a spus Obama, adăugând că, ”dacă am putea pregăti un milion de Barack și de Michelle (soția sa) care să acționeze cu credința că pot schimba lumea”, atunci ei ar putea duce la capăt ”agenda speranței și schimbării”. Obama a spus că dorește să creeze o ”universitate pentru schimbare socială” care să fie o trambulină pentru tinerii din SUA și din întreaga lume care nu mai cred în ”vechile instituții”. ”Dacă îi pregătim, dacă le antrenăm aptitudinile, dacă îi sprijim, îi finanțăm, le oferim tribună, atunci ei vor fi cei care vor aplica soluțiile de care avem disperată nevoie”, a spus fostul președinte.

Cu siguranță că George Soros vede cu ochi buni o asemenea inițiativă și o lume condusă de ”un milion de Barack și de Michelle”. Pentru început, Soros a declarat, la Davos, că va colabora cu London School of Economics, cu Sciences Po din Paris (universități care conduc o rețea numită CIVICA) și cu Bard College din SUA.

Noua tactică. De la ONG-uri, la proteste fără lideri formali

Ce cauză să servească tinerii studenți de la reteaua lui Soros? Miliardarul a spus, în același discurs de la Davos, că OSUN se va concetra pe problemele refugiaților, ale deținuților, ale romilor și ale populației rohingya din Birmania. Însă cauza ar putea fi și protestele. Căci protestele au fos o altă temă abordată de Soros la Davos.

”Cei oprimați se revoltă. Vedem asta în toată lumea. Cea mai de succes revoltă a fost in Hong Kong, însă a venit cu un preț mare: ar putea să distrugă prosperitatea orașului. Nu are lideri vizibili, dar totuși atrage majoritatea copleșitoare a populației. De la această observație am plecat când am auzit despre mișcarea spontană a tinerilor împotriva lui Matteo Salvini, fostul dictator închipuit al Italiei. Au decupat cartoane în formă de sardine și au spus ”sardinele împotriva lui Salvini”, și au mai spus că sunt mai mule sardine decât rechini ca Salvini, deci sardinele vor învinge. Sardinele sunt versiunea italiană a unui trend condus de tineri. Asta mă face să cred că tinerii de azi ar putea găsi o cale de a înfrunta dictaturile naționaliste”, a spus Soros.

Într-adevăr, ”sardinele” au fost în stradă și în Cehia, împotriova premierului ”corupt” Andrej Babis, și în Slovacia (unde au dat jos un premier social democrat și au adus la putere o președinta ONG-ista cvasnecusocută), au protesta și în Polonia, la final de 2016 și început 2017 și au luat cu asalt clădirea parlamentului. În toate aceste cazuri, ”sardinele” central-europene nu au avut lideri vizibili. La finalul anului trecut, formatori de opinie din Cehia făceau chiar apel la proteste precum cele din Hong Kong.

Așadar, protestele par să devină noua modalitate de acțiune, care dublează tactica brevetată deja în ultimele decenii: înființarea de organizații care să susțină drepturile celor neglijați și alte cauze nobile, sensibilizarea prin mass media a publicului, recunoașterea rolului ONG-urilor de către auorități, urmată de consultarea cvasiobligatorie a acestor ONG-uri în materia respectivă, crearea de agenții de stat dominate de membrii acestor organizații și apoi exercitarea influenței asupra autorităților.

Trump și Xi Jinping, psihanalizați de Soros

În discursul său de la Davos, Soros a vorbit despre ”narcisismul” lui Donald Trump. ”Președintele trump este un escroc și un narcisist notoriu care vrea ca lumea să se învârtă în jurul lui. Când fantezia de a deveni președinte i s-a îndeplinit, narcisimul său a ajuns la o dimensiune patologică, a trecut de limitele impuse președintelui prin Constituție și a fost supus impeachmentului. A reușit să-și facă mulți adepți, care au fost seduși de lumea lui paralelă. Asta i-a transformat narcisismul intr-o boală malignă. A ajuns să creadă că poate impune această realitate paralela nu numai adepților lui, ci realității însăși”.

Analiza freudiană a lui Soros continuă cu Xi Jinping, președintele Chinei. ”Xi Jinping a suferit o traumă în copilărie. Tatăl lui a fost unul dintre fondatorii Partidului Comunist Chinez. A fost exclus, iar fiul său, Xi Jinping, a crescut în exil, la țară. De atunci, scopul lui Xi a fost să impună dominația Partidului asupra stilului de viață al chienzilor. A numit asta ”visul chinez” al unei Chine ”reîntinerite”, capabilă să-și proiecteze puterea și influența în lume. Xi a abolit sistemul conducerii colective și a devenit dictator imediat ce a avut suficientă putere pentru a face asta”.

Soros sare la gâtul lui Mark Zuckerberg

”Motivațiile sunt total diferite. Trump este gata să sacrifice interesul național pentru interesele personale și ar face orice pentru realegere. În contrast, Xi vrea să exploateze slăbiciunile lui Trump și să folosească inteligența artificială pentru a avea control total asupra poporului său”.

Într-o intervenție separată la Davos, Soros a acuzat Facebook că pune umărul la realegerea lui Trump. ”Cred că există o asistență și o cooperare informală sau un acord între Donald Trump și Facebook. Facebook va lucra pentru realegerea lui Trump, iar Trump va proteja Facebook pentru ca această situație să nu se modifice, iar asta mă îngrijorează în perspectica rezultatelor din 2020”, a spus Soros, citat de Bloomberg.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

26 de Comentarii

 1. Proiecte de viitor pentru
  Soros? Care viitor, ala foarte apropiat? Guvernele sa țină cont mereu de ce
  spun „onegeurile”? Atunci, la ce bun să se mai organi-zeze alegeri, dacă guverne-le trebuie să devină anexe?

  • ,,OSUN se va concetra pe problemele refugiaților, ale deținuților, ale romilor și ale populației rohingya din Birmania”- deci soros se folosește de cei mai oprimați și neadaptați pentru a produce dezordine sociala, îi manipulează pentru a lupta împotriva națiunilor, a popoarelor și a creștinilor, scopul final fiind globalizarea – o masa amorfă de sclavi fara creier care sa muncească din greu pentru miliardarii de genul lui soros! Oare soros e antihristul sau deja e membru într-un ong de-al lui?!

 2. Asta nu mai moare odata?! Cat de flamanzi sunt ciracii lui sa-i promoveze si sustina ” ideila „!

  • Batranul va da coltul curand dar lasa in urma sa armate de pramatii fara granite. Astea ar trebui inventariate de fiecare tara in parte. Dar la noi cu un trio ca Orban Barna, Ciolos nu exista sperante. In plus PSD-ul a parut ca ii place si lui. Mai nou obiceiurile religiei nationale au devenit ‘perenisme’ pentru Ciolacu.

 3. Încă o dovadă că dragnea si olguta sunt agenții lui soros!

 4. Are copârșeul în pod acest Soros,scula lui Rotschild!Vorba nomadului”Fi-ți-ar puica, peste” de zdreanță umană,o rușine pentru specie

 5. Are copârșeul în pod acest Soros,scula lui Rothschild!Vorba nomadului”Fi-ți-ar puică, peste” de zdreanță umană,o rușine pentru specie!Dacă îl vedeți,nu îl ocoliți,da-ți peste el

 6. scirba naibii..

  bai besleaga la cum urca nationalismul alb in Europa nu prea te vad intreg peste 2 ani

 7. Înțeleg ca susține rasele inferioare pentru ca astfel poate cobora, prin absorbție, nivelul intelectual al umanitatii. Și răsturnarea ordinii de stat prin mișcări necontrolate și neasumate. Speranța rămâne la Jandarmerie si Justiție. Intimidate, debusolate și ghiftuite. Observam o mare tăcere și mulțumire odată cu guvMeu.

 8. Pe tataie asta, reptilianu’ asta solzos, il cauta doamna cu coasa pe acasa si el se tine de lovituri de stat si megamanipulari ! Probabil ca n-a auzit de vorba (parca, daca nu ma insel, John Lennon este autorul) „Viata este ceea ce nise intimpla in timp ce ne facem planuri” … Iar viata matale, tataie, se cam apropie precum sfoara de par ! … Singura chestie care ma amuza e ca probabil toti #dobitocii „rezist” isi freaca miinile ca vine salariul (sau pensia) usor marite !

 9. Gyurri-bacsi e grande !Inca putin si-l ajunge pe Bekkali , dar sa nu-i omita pe Tivilic , dide si Angie -orcutza autohtona !La univers. cu ei !

 10. Ce tot vrea moshoo asta , nu-i ajunge cite a facut ? Odihneste-te odata ca esti tare obosit !

 11. Reptila asta preistorica asteapta asteroidul care va lovi Pamantul, altfel nu va disparea.

 12. Cred ca acest soros este rezultatul unei partide de sex multinationale, in grup, si d-aia este el atat de anti-nationalist. Saracu, daca nici nu stie ce este, cum sa fie nationalist?!?

 13. Asta e mai periculos decat 7 organizatii teroriste de varf. Dar nimeni nu binevoieste sa se atinga de munca lui, de o vitata rețeaua asta a Societății Deschise. Ba chiar e e premiat in Romania.

 14. Ce coicidență: Bill Gates are patentul virusului mortal de la Wuhan! Se așteaptă 60 de milioane de morți!

  Autor: Adrian Pătrușcă24 ianuarie 2020

  Pandemia cu cornavirusul din China a luat toată lumea prin surprindere. Mai puțin pe Bill Gates și o mână de promotori ai globalizării, care s-au pregătit din timp.

  Fundația Bill și Melinda Gates au organizat la sfârșitul lui 2019 un exercițiu în caz de pandemie, în care a fost simulată o epidemie globală cu un coronavirus.

  Fundația Gates este și finanțatoarea grupului care deține patentul vaccinului pentru virusul mortal și care lucrează la fabricarea acestuia.

  În iunie 2015, Institutul Pilbright, finanțat de guvernul britanic, a depus o cerere de patent pentru un coronavirus viu, aprobată pe 20 noiembrie 2018.

  https://evz.ro/ce-coicidenta-bill-gates-are-patentul-virusului-mortal-de-la-wuhan-se-asteapta-60-de-milioane-de-morti.html

  ASADAR, UN VIRUS, O VRAJEALA FABRICATA DE OCULTA SATANICA IUDEOMASONICA, PENTRIU VACCINARE OBLIGATORIE, PENTRU DECIMARE SI EXTERMINARE PENTRU INDOBITOCIRE SI SPALARE PE CREIER !!!
  IAR ALOGENII SI COZILE LOR DE TOPOR S-AU CONFORMAT IMEDIAT :

  Vaccinarea devine obligatorie în România! Virusul din China a înclinat balanța pentru Parlament

  Autor: Sandra Salagean24 ianuarie 2020

  Proiectul de lege care introduce vaccinarea obligatorie în România ar putea fi adoptat de Parlament, în lumina evenimentelor din China, unde un virus misterios a băgat 3 orașe mari în carantină….

  https://evz.ro/vaccinarea-devine-obligatorie-in-romania-virusul-din-china-a-inclinat-balanta-pentru-parlament.html

 15. Aoleo, bestia! Sa-si împrastie virusii prin toata lumea, cu „universitatile”. Ïn loc sa crape, nazistul, si urgent!

  • Nu este nazist!! El este mai mult decit marxist, si ovreaza pentru dezvoltarea si avansarea comunismului , pentru visul lui Marx uniunea mondiala communista. Cei ce vor iesii din universitatile sale sint des „Stolnicov” (voir Doctor Jivago).

 16. ”dacă am putea pregăti un milion de Barack și de Michelle (soția sa)”
  Si niciun Klaus Werner si Carmen? Pai numai voi vreti la ciolan?!

 17. Soros este cunoscut ca un mare ticalos. Il critica pe Trump pentru ca-i este adversar, dar timp de 50 de ani Soros a fost cel mai mare escroc si narcisist al lumii, mult diferit de alti miliardari. Soros a urmarit sa modeleze intreaga lume dupa chipul sau hidos si ideile lui tampite, intreaga lume trebuia sa se invarta in jurul lui Soros. Sociatate trebuie lasata sa evolueze natural, nu sa vina un escroc imbecil ca Soros care sa o modeleze dupa pofta lui de sarlatan cu avere furata de la altii. Mark Zuckerberg macar a inventat ceva de care se folosesc miliarde de oameni, el isi merita averea, dar Soros nu a inventat nimic, ce a adus el omenirii in afara de specula si jaf? Ca a jefuit Banca Angliei? Asta e meritul lui Soros in fata omenirii?

 18. O retea globala de spalare a creierelor! Spalatii pe creier absolventi vor fi cei care vor incerca sa impuna neomarxismul in intreaga lume! Hai la lupta cea mare lesbiana cu homalai sa ne unim!

 19. ” Soros: Acesta este cel mai mare proiect din viața mea ” // Daca io tot ma duc, sa fac zob lumea ! // Nu este singurul idiot/imbecil, destui au mai fost si inaintea-i ! Cum/necum, neica-nimeni este o mare hahalera/ sacarnavie !

 20. Semințele sădite de Soros au încolțit și multă roadă vor aduce. Fără revoluții sângeroase și distrugătoare care aduc de obicei pe val cele mai mari jigodii, prin pași mărunți dar siguri poate nepoții noștri vor trăi într-o lume mai bună și mai dreaptă, o lume care să limiteze puterea oligarhilor și elitelor vizibile sau oculte, o lume care să reducă abuzurile și arbitrariul potentaților mai mici sau mai mari.

 21. Nimic nou su soare,domnule Marchievici! George Soros (născut-viu și natural- György Schwartz) a atacat și în ianuarie 2018 la FEM-ul din Davos-GAFAM-(Google, Apple, Facebook, Amazon și Microsoft)și ,în special, Google și Facebook care, prin creșterea lor spectaculoasă și comportamentul monopolist,sunt în opinia lui un pericol care amenință societatea umană și funcționarea democrației. Aceste întreprinderi ar putea -la un moment dat- să aibe un control totalitar al Internet-ului,așa cum prevedeau Aldoux Huxley și George Orwel.Nu e de mirare că i-a,,atacat ” pe Trump și Xi Jinping, anul acesta. A atacat și clanul Bush ca apoi să-l sprijine pe George W. Bush în alegeri. Omul e un speculator și basta. În ,,The Alchemy of Finance” scrie negru pe alb:,,Ceea ce gândesc speculatorii e mai important decât realitatea economică”. Azi,mai mult decât în toată istoria ei,lumea e condusă de speculatori…financiari, imobliari, chiar și de speculatorii de semințe prăjite și sărate de ,,floare sau de dovleac” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.