„Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează să ne inspire pe toţi”

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că speră ca valorile pe care le reprezintă Papa Francisc, precum credință în demnitatea persoanei, grija față de cei în nevoi, simplitatea, sinceritate și fraternitatea să îi inspire pe toți românii.
„Pentru orice naţiune, pentru toţi creştinii, vizita Papei este un eveniment rar şi preţios. În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, vineri pe Facebook.
Acesta a adăugat că prin ajutorul Papei Francisc românii vor înțelege ce îi unește.
„De această dată, vom merge în pelerinaj împreună cu Papa Francisc de la Bucureşti la Iaşi şi de la Şumuleu Ciuc la Blaj. Cu ajutorul Papei, vom înţelege mai bine ceea ce ne ţine laolaltă ca români şi creştini, ne vom arăta recunoştinţa faţă de cei şapte episcopi martiri care, în timpul regimului comunist, au avut curajul să-şi mărturisească cu preţul vieţii credinţa în Hristos, în poporul român şi în libertatea conştiinţei. Cred de aceea că vizita Papei trebuie să fie pentru noi toţi – ortodocşi, catolici ori protestanţi – prilejul de a ne pune în valoare unii pe ceilalţi şi de a pune capăt dezbinării din viaţa noastră publică”, a completat Tăriceanu.
Președintele Senatului a mai spus că speră ca vizita Papei Francisc „să lase urme durabile în societatea românească”
„Sper ca valorile pe care Papa Francisc le întrupează – credinţa în demnitatea persoanei umane, în egalitatea tuturor oamenilor în faţa lui Dumnezeu, grija faţă de cei în nevoi, fraternitatea, simplitatea şi sinceritatea – să ne inspire pe toţi. Sper ca această vizită să lase urme durabile în societatea românească. Avem nevoie de inspiraţie pentru a ne regăsi coeziunea socială şi solidaritatea naţională. Urez bun venit Papei Francisc şi urez tuturor cetăţenilor României să meargă împreună cu Sfântul Părinte pe drumul unităţii de credinţă în valorile care ne fac pe deplin umani: demnitatea, egalitatea şi libertatea”, a conchis Tăriceanu.
Papa Francisc sosește, vineri, în România, pentru o vizită istorică între 31 mai şi 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.
Președintele Senatului va participa la evenimentele organizate cu ocazia venirii Suveranului Pontif în România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Tariceanu deja se simte mai intarit, cu ocazia Vizitei:divorteaza si se casatoreste a 6-a oara…sa crape Antichristul de ciuda
  citez: „În urmă cu douăzeci de ani, prezenţa Sanctității Sale Ioan Paul al II-lea, la Bucureşti ne-a făcut pe toţi să ne simţim mai uniţi, mai senini, mai mândri de identitatea şi de tradiţiile noastre creştine”, Tariceanu era atunci,in buna traditie crestina, la a doua sau a treia nevasta.a pierdut ulterior,sirul…tot cu dintii infipti in tacamul crestin…
  Du-te, pocitanie poolitica, in pensie..

 2. Adevarul este ca Tariceanu duce de mult timp lipsa de inspiratie…

 3. Tariceanu vrea sa fie inspirat de Lucifer! Sa fie de capul lui, nu de al nostru! Un alt nefartat al neamului romanesc acesta odrasla renegata a turnatorului si masonului Dan Amedeo Lazarescu.

 4. Dobitocul asta de Tariceanu s-a opus ca Johannis Wierne Hkaos sa fie suspendat iar acum a luat-o pe calea credintei Papale. Nu mai pomeneste nimic despre nelegiurile facute de SRI si DNA prin protocoale si de cei care zac nevinovati prin puscari. El, dobitocul spera ca daca va face ciocul mic isi va salva pielea dar se inseala. Securistii nu au preteni. Ei au doar tovarasi de drum de care se descotorosesc la momentul oportun. Daca Dragnea a ajuns la inchsioare din cauza lui deoarece s-a opus s-al suspende pe impielitatul de Johammuieles atunci Tariceanu merita din plin si el cativa ani la Rahona.

 5. prin minciuna si viclenie, prin statul lor de „drept”, prin alegerile lor „libere” si justitia lor „independenta”, ne-au luat tot : economia, fabrici, uzine, combinate, paduri, pamantul stramosesc pentru care strabunii nostri si-au varsat sangele  in fata invadatorilor la Posada, Rovine, Vaslui, Calugareni, Plevna, Marasesti…acum,  urmeaza sa ni se ia sufletul, legea stramoseasca-dreapta credinta-ortodoxia, bogatia cea mai de pret ! Si noi stam indiferenti…ba, mai si aplaudam pe lupii in blana de oaie…

 6. Hai sictir, escroc si mincinos ordinar, tu vorbesti despre VALORI, despre SINCERITATE, cand de 2 ANI jumate te-ai aliat cu mincinsoul si infractorul Dragnea trimis deja la puscarie grea?
  La puscarie o sa ajungi si tu, acolo sa INVETI care sunt VALORILE despre care vorbeste OAMENILOR Papa Francisc!
  Ti-au spus-o la Brasov, cei care te-au huiduit acum 2 Duminici la Marsul „contra abuzurilor” organziat de o mana de membri ALDE din TOATA tara, atata sunteti, SUB 5%!!!
  Brasovenii ti-au spus-o, la puscarie cu Dragnea, sa INVETI ce e aia Demnitate si SINCERITATE!
  Ca de 2 ANI jumate doar ati MINTIT Romanii!
  BRAVO, Romania, ca l-ai trimsi la groapa Istoriei pe acest oportunist si mincinos!!!!

 7. Tariceanu a cerut parteneriatul civil, favorizând anumite comportamente necreștine. Nu ar mai trebui luat in seama, el e oricând gata sa trădeze pactizând cu ungurii dușmăni ai românilor, sau cu alte partide care nu fac bine.
  Papa este un neomarxist care susține imigrația arabilor peste popoarele creștine, toleranta fata de ceea ce este păcat împotriva firii, de fapt nu vrea sa spuna ca nu e normal ce fac unii
  Atâta sistem de protecție pt ca el pt ca fiind un reprezentant al creștinilor catolici vorbește ceea ce doresc cei, care in ura lor amesteca populațiile, făcând mult rău autohtonilor creștini.

 8. sa inteleg ca in chestiunea redeventelor domnul Tariceanu s-a inspirat de la distinsul nostru oaspete?

 9. Tariceanu ramine un neispravit prin tot ce declara si face!
  Neispravit in sensul de un tip cu pregatire intelectuala si morala precara!

 10. @lili

  ai scris pe 1 Decembrie 2018 lucruri de neacceptat pentru orice roman, ai adus atingere ordinii nationale, visului a sute de mii de romani legati de Unirea de la 1918!

  cand faci asa ceva, eu zic ca ar trebui sa-ti iei o pauza!

  lichelele nu au ce cauta pe forumuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.