Stadionul Dinamo, trecut la CS Dinamo

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că Stadionul Dinamo a fost trecut prin Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, publicată în Monitorul Oficial, de la societatea ACS FC Dinamo București, aparținând lui Nicolae Badea, la CS Dinamo, clubul MAI, arena putând astfel să fie cedată Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru a fi modernizată în vederea organizării în Romania a Campionatului European din 2020.

„În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ și stadionul central. Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern din data de 30 august 2017. În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal”, se arată în comunicatul MAI, publicat pe contul oficial al clubului FC Dinamo.

Ministerul de Interne informează suporterii că prin publicarea Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial se începe practic demersul de predare a documentației către CNI. „Prin Hotărârea inițiată de MAI se revine la o situație de normalitate, în care statul, în calitatea sa de proprietar, își exercită dreptul de dispoziție cu scopul de a asigura buna administrare a bunurilor respective. Urmare a acestui ultim pas, putem spune că MAI începe practic procedura de predare a documentației către Compania Națională de Investiții. Ministerul Afacerilor Interne face toate diligențele pentru ca realizarea stadionului modern să se îndeplinească la timp, astfel încât publicul larg și sportivii să beneficieze de condiții adecvate de participare la competiții și de practicare a sportului. Demersul de față are ca obiectiv realizarea interesului public și de importanță națională declarat prin Hotărârea de Guvern 1093/2013”, precizează MAI în comunicat.

La 27 februarie, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunța că există riscul ca Stadionul Dinamo să nu intre în planul de modernizare pentru organizarea în România a EURO 2020. El menționa că arena are mai mulți proprietari, printre care ACS FC Dinamo București, societate aparținând fostului acționar majoritar al clubului de fotbal, Nicolae Badea.
Ulterior, reprezentanții Clubului Sportiv Dinamo București și ACS FC Dinamo București au avut mai multe întâlniri pentru a începe demersurile necesare și legale pentru realizarea, prin Compania Națională de Investiții, a Obiectivului de Investiții ”Complexul Sportiv Dinamo — Stadion Central”, dar aceștia nu au ajuns la niciun acord.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. UEFA obligă țările organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid și Dinamo.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.