Staţiunile româneşti de schi nu au căutare

Investiţiile guvernului şi pomparea de sume mari de bani de către Elena Udrea în staţiunile de schi sunt, se pare, inutile. Pentru că România nu este o destinaţie atractivă pentru sporturile de iarnă. Amatorii de schi din Europa preferă staţiunile din Austria, Elveţia, Franţa, Italia, iar din regiune, o căutare foarte mare o au staţiunile din Bulgaria, în frunte cu Bansko, noua „regină” a staţiunilor de sporturi de iarnă din Balcani şi din Europa de Est şi Centrală. Iată ce au declarat în urmă cu 10 zile, la Bucureşti, doi oficiali ai TUI, Klaus Pumpel şi Harald Krauss:

  • „Nu ştiu nimic despre staţiuni de schi din România”
  • „România nu este o destinaţie de vacanţă pe harta nemţilor (…) Austriecii, germanii, francezii sau italieni nu se gândesc la România când vine vorba de destinaţia în care să îşi petreacă vacanţa. Aceasta este realitatea. Dacă vor să meargă la mare, aleg mai repede Turcia sau Grecia, iar când vine vorba de schi, sunt multe alte opţiuni, mai puţin România”
  • „Nu ştiu de acest slogan (Explore The Carpathian Garden – n.a.) pentru că în Austria şi Germania unde trăiesc şi muncesc nu l-am văzut sau auzit niciodată. Poate că acest slogan şi brand turistic este mult mai cunoscut în alte ţări, considerate surse de turişti pentru România”
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.