Stephen Hawking: Oamenii vor transforma Terra într-un „glob de foc”

Stephen Hawking, un cunoscut astrofizician, a făcut publică o predicție apocaliptică despre Pământ, avertizând că planeta va deveni ”un glob de foc” în mai puțin de 600 de ani, informează presa internațională.

Hawking a făcut această anticipare prin intermediul unei înregistrări video la un summit din Beijing.

El a declarat că „oamenii vor trebui să îndrăznească să pășească acolo unde nimeni nu a ajuns”, dacă doresc ca umanitatea să mai supraviețuiască unui alt milioan de ani.

”Suprapopularea planetei până în 2600 și creșterea puterii de consum vor transforma Pământul într-o minge de foc”, conform profesorului de la Universitatea Cambridge.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Asta se ocupa cu S.F.
    Promoveaza ateismul si evolutionismul dovedindu-se doar un „procesor” alimentat cu miniuni.
    Teoria lui – poveste despre folosirea fara noima a cuvintelor – alimenteaza o faima nu doar inutila dar si nestiintifica ci doar teologica, cu un „Theo” – zeu care nu este al crestinilor.
    De fapt, nici nu stii daca el „mai poate” ceva… sau e teleghidat de aceiasi manipulatori de constiinte din sfera propagandei neo-bolsevice.
    La asta nmu vine sfarsitul veacului (care nu e secol cum zic si cred unii…), nici vorba de Dumnezeu ori Iisos Hristos dar prin ce sustine este nu doar materialist dar chiar satanist.

  2. In actualele conditii,Hawking este foarte optimist vorbind de 600 de ani,dar si 100 de ani ar fi mult daca nu se iau masuri in legatura cu principalele probleme ale planetei si ale omenirii,cum sunt poluarea(nu numai a aerului,dar mai ales a apei),problema asigurarii energiei,controlul demografic,al dezvoltarii echilibrate,al desertificarii si al conflictelor, care sa limiteze migratia populatiei si suprapopularea,controlul risipei resurselor naturale si incurajarea reciclarii materialelor,etc.Un alt factor important este si echilibrul strategic intre marile puteri,controlul armelor de toate felurile,dialogul si colaborarea internationala pentru rezolvarea problemelor tuturor statelor ,indiferent de marimea lor. Si apoi mai exista si alegerea politica a doctrinei care sa nu duca omenirea la dezastru.Este mai bun liberalismul sau conservatorismul? Este mai buna social-democratia sau neoliberalismul? Cine si cum sa limiteze sau sa lichideze pericolele deja dovedite ale extremismului,al terorismului si al fanatismului religios,dar si al imoralitatii si al lipsei de educatie? Pentru ca multe lucruri lasate in voia lor pot sa duca,chiar peste noapte,la „un glob de foc”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.