Strângere de semnături pentru încarcerarea datornicilor

Eugen Teodorovici a declarat că nu va retrage din Parlament proiectul de lege care prevede închisoarea dacă nu plătești la timp contribuțiile reținute, însă ar vrea o dezbatere mai largă în zona economică. Ministrul de Finanțe a precizat că indicată ar fi o strângere de semnături de la oamenii de afaceri.

„De ce să le retrag? Ele rămân în Parlament în dezbatere, acea propunere de act normativ este o propunere pentru care este necesară o discuție, o dezbatere mai largă în zona economică și am toată convingerea că oamenii de afaceri vor veni clar cu sprijin pe această variantă pentru că această propunere trimisă vine din Parlament. Uitați-vă care este sensul și care este dorința de clarificare și anume protejarea atât a angajatului, a angajatorului și a bugetului de stat. Practic angajatorul nu mai este să spunem așa în cazul în care acest act se va aproba pentru sume. Știți foarte bine ANAF timp de doi ani de zile pentru sume derizorii, trimite, face practic dosarele respective, e faptă penală”, a declarat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul retragerea proiectului din Parlament.

„Cred că și în România mediul economic are nevoie de o schimbare de abordare cum este și în vestul Europei astfel încât pentru anumite sume, pentru plafon, dacă ele sunt plătite, dovedite ca și plătite să nu se meargă mai departe pe abordarea penală. Rămâne în Parlament când decid parlamentarii să fie pe agenda comisiei și așa mai departe”, a completat Teodorovici.

Chestionat dacă strânge semnături în acest sens de la oamenii de afaceri, ministrul de Finanțe a răspuns: „Ar fi indicat”.

Eugen Teodorovici a depus, în procedură de urgență, la Senat un proiect de lege care prevede pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 6 ani pentru cei care nu virează la timp contribuțiile care sunt reținute din salarii, pensii, asigurări sociale de sănătate, drepturi de autor și alte venituri.

Inițiativa legislativă a ministrului de Finanțe propune modificarea şi completarea Legii nr.241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. ‘ Una spunem si alta fumam …’unde este ANAF-ul care are atributiile de COLECTARE si CONTROL ?!

  2. AS FI DEACORD CU LEGEA PENTRU CEI CARE NU PLATESC DUPA UN AN. Ce facem cu actiunile si dividentele care nu au legea proprietatii…multi au actiuni si nu se stie proprietaru sa plateasca impozit.

  3. Era o propunere de lege exagerata ! Cine nu plateste de buna voie , trebuie executat silit ! Puscarie ,numai pentru furt , coruptie , trafic de influienta , tradare , etc. Doar un amendament : executarile silite sa fie prompte , nu amanate , inclusiv prin justitie, la pastele cailor . Aparent executarea silita ar trebui sa fie relativ simpla , daca… ar fi vorba de o alta tara !

  4. Vor cădea victime o mulțime de oameni vinovați doar de schimbarea circumstanțelor lor financiare într-un timp relativ scurt. Ca în vremea sclavagismului, când creditorul îl lua de gât pe datornic și îl târa în pușcărie. E vremea să ne luăm țara înapoi.
    Trebui să pricepem că toate partidele principale sunt manionetele securității – statul de drept? Nu există deocamdată.

  5. Halloooo! Băi nene,de cand intrebi tu oamenii de afaceri inainte de a face o lege? Daca tot ii intrebi pe ei si ghebul platilor este pus pe spatele cetateanului consumator,nu cumva trebuie intai sa intrebi consumatorul/cetateanul daca e de acord cu legislatia pe care vreti sa o faceti? Nu cumva cetateanul este prioritatea tarii si a afaceristilor deoarece daca cetateanul nu munceste sau nu e platit la valoarea muncii prestate,nu cumpara si nu consuma, afaceristii nu au cum sa ramana pe piata? Nu cumva in perioada alegerilor ati promis toate porcariile cetateanului care este principalul pion la alegeri? V-au votat 45-50+1% doar afaceristi sau procentul este numarul alegatorilor mintiti de voi?

  6. Anglia pe la 1700-1800 =Romania in 20 si 20
    Bine ca zburda in voie coruptii,criminalii si violatorii, ca Othello..asta Orlando vrea sa incarcereze datornicii,in loc sa le ia banii…Confisca avere,masini,vile (lor si relativilor)astea trebuie sa te intereseze, boule de ministru ,nu puscaria ,ca o fac cu placere..

  7. Doamna Dancila,il reclam pe flocos(paros,scarbos) ca va strica lookul inainte de prezidentiale cu legea asta demna de evul mediu ..

  8. M-AM GANDIT CA MAI „LEJER” E SA-I IMPUSCAM. E MAI IEFTIN SI IN FELUL ASTA, PTR. VOI POLITICIENII SI SMENARII CE-ATI FURAT TARA, SA PUTETI SA FURATI PANA NU VE-TI MAI AVEA NIMIC. MULTI CARE NU PLATESC SUNT „D-ASTIA” MICI, CA CEI MARI SE ARANJEAZA CU ANAF-UL. DE CE MAI TINETI DESCHISA ACEASTA INTREPRINDERE SOCIALISTA NUMITA ANAF, DOMNULE TEODOROVICI? RECUPERATI ACTIVELE MOBILE(AUTOVEHICULELE) SI REDISTRIBUITI-LE LA POLITIA DE FRONTIERA, SAU CELOR CE INTR-ADEVAR MAI MUNCEST IN ASTA TARA!

  9. Fa n norocitule, diskotekarule, desfiinteaza mai intai pensiile speciale, acest jaf legalizat al bugetului de stat ca o pensie dasta a ajuns la 750.000.000 lei vechi pe luna, nu pe marte, si pune-i pe barfasi sa dea inapoi la stat toti banii incasati in ultimii 3 ani de pesedism !

  10. nu e nevoie de lege noua pentru asta deoarece banii se retin de la angajat si nu se predau statului.- e furt. firma nu fura de la stat ci de la angajat. e la fel cum functionarul de la banca ia banii de la mine dar nu ii preda la banca.

  11. Angajatorul care nu plateste obligatiile colectate de la angajat COMITE UN FURT!!! Un furt care-l va costa pe angajat fie in ani de vechime la pensie, fie in bani de platit la spitale – fie amandoua. CUM SA NU FACA PUSCARIE un astfel de talhar?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.