Studiu: Cât costă o vacanţă în România

Românii plătesc între 90 și 350 lei pe noaptea de cazare, pentru două persoane, în funcție de tipul de hotel ales, iar prețul mediu al unei camere în România este de 250 de lei/noapte, potrivit unui studiu realizat de Travelminit.ro.

Potrivit platformei de rezervări Traveminit.ro, prețul unei nopți de cazare la hotelurile și pensiunile din România nu s-a modificat semnificativ și nu a fost afectat de lipsa de activitate din ultimile 3 luni.

„Turiștii români care își doresc să călătorească în România în perioada următoare, vor plăti, în funcție de tipul de cazare ales, între 90 lei și 350 lei pentru o noapte de cazare, pentru două persoane, cu mic dejun inclus. Astfel, prețul mediu pentru o vacanță de cuplu ce include 3 nopți de cazare este de 734 lei, iar pentru o familie formată din 2 adulți și 2 copii, acesta ajunge la 1.000 lei”, se arată în studiu.

Cele mai ieftine opțiuni sunt pensiunile din stațiunile agroturistice, unde prețul unei nopți de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, iar cele mai scumpe opțiuni sunt hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde prețul depășește 350 lei / noapte pentru două persoane.

Aproape jumătate dintre rezervările înregistrate de platformă în primele 3 săptămâni de activitate au fost făcute de familii cu copii. În luna iunie s-au înregistrat cu 23% mai multe rezervări cu vouchere de vacanță, decât în anul 2019.

„Deși rezervările în valoare absolută nu sunt la nivelul anului trecut, în luna iunie 2020, ne-a bucurat să înregistrăm cea mai mare creștere pentru căutările de cazare folosind ca metodă de plată vouchere de vacanță”, a declarat Timea Ambrus, Operation Manager Travelminit.ro.

Principala facilitate căutată de turiști este flexibilitatea anulării rezervării și posibilitatea de a rezerva fără a plăti un avans. Românii preferă să rezerve „last minute”, astfel că Travelminit.ro a înregistrat o creștere cu 12% a rezervărilor făcute cu mai puțin de 14 zile până la sejur.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Cele mai ieftine opțiuni sunt pensiunile din stațiunile agroturistice, unde prețul unei nopți de cazare este de aproximativ 150 lei pentru două persoane, cu mic dejun inclus, iar cele mai scumpe opțiuni sunt hotelurile de 5 stele de pe litoral, unde prețul depășește 350 lei / noapte pentru două persoane (la toate covidelu de rigoare e inclus in pret 🙂 )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.