SUA: Stare de catastrofă în statul Colorado

Preşedintele Barack Obama a instituit vineri „starea de catastrofă” în statul Colorado (vest), unde incendiile au distrus sute case şi au condus la evacuarea a aproximativ 36.000 de persoane, relatează Mediafax.ro.

Instituirea stării de catastrofă permite alocarea de fonduri federale către autorităţile statului Colorado şi autorităţile locale.

Aproximativ jumătate dintre mijloacele federale de luptă împotriva incendiilor sunt mobilizate, în prezent, în acest stat. Incendiul face ravagii la Colorado Springs.

Primarul din acest oraş, Steve Bach, a declarat joi după-amiază că focul a distrus 346 de case, potrivit unui bilanţ provizoriu.

Pe de altă parte, în Colorado Springs a fost găsit un om decedat, iar o persoană a fost dată dispărută.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.