Summit UE la Sibiu

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a propus miercuri ca la o zi după ieșirea Marii Britanii din UE să se țină un summit european la Sibiu, pentru a discuta viitorul celor 27 de state membre.

„Pe 30 martie 2019 vom fi o Uniune de 27. Propun să ne pregătim bine pentru acest moment, între noi cei 27 și în cadrul instituțiilor UE. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc după doar câteva săptămâni, în mai 2019. Europenii au o întâlnire cu democrația. Ei trebuie să meargă la urne știind clar cum Uniunea Europeană se va dezvolta în anii următori. De aceea, cer președintelui Tusk și României, țara care deține președinția în prima jumătate a lui 2019, să organizeze un summit special în România pe 30 martie 2019. Dorința mea este ca acest summit să fie ținut în frumosul oraș vechi Sibiu, sau Hermannstadt, așa cum îl știu eu„, a spus oficialul UE.

România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, la 12 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, președinția Consiliului UE timp de șase luni.

Recomanda
Author