Surse: Legile Justiției vor fi modificate prin inițiativă parlamentară

Conducerea PSD a decis ca modificările la Legile Justiţiei să fie promovate ca inițiativă parlamentară, nu printr-un proiect asumat de Executiv, au declarat, vineri, surse social-democrate, ideea fiind enunțată la începutul săptămânii și de premierul Mihai Tudose.

”Decizia pe care am luat-o a fost că vom promova Legile Justiției ca inițiativă parlamentară, nu vor mai fi inițiate de Guvern”, au declarat surse din conducerea PSD.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că pachetul de legi ale justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală.

”Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere…”, a spus premierul Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Şeful Guvernului a precizat însă că este nevoie şi de o decizie politică a conducerii coaliţiei de guvernământ.

”Teoretic, legile sunt încă la Ministerul Justiţiei şi mai aşteaptă nişte avize, inclusiv de la Comisia de la Veneţia”, a spus Tudose menţionând însă că viitoarea întrunire a Comisiei va avea loc în luna decembrie.

Despre (R.C.) Articolele 3801
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*