Președintele recunoaște că a fost extrem de afectat de dosarul instrumentat de DNA

Tăriceanu: ”Această glumă proastă m-a costat mult politic”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost achitat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat mărturie mincinoasă. Asta, deși procurorii DNA au cerut o pedeapsă de trei de închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă, dar Tăriceanu recunoaște că a fost extrem de afectat de dosarul instrumentat de DNA.

Însă, șeful ALDE a declarat, la Antena3 că cel mai mult l-a afectat eticheta de ”penal” pe care Klaus Iohannis i-a pus-o și care i-a stricat imaginea în ochii politicienilor din străinătate.

”Această glumă proastă pe mine m-a costat. Am văzut în ochii partenerilor mei străini, după ce președintele mi-a pus eticheta de ”penal”, aveau îndoieli. Oare, ce păreri și-or fi făcut. Pe mine m-a afectat foarte mult, m-a costat mult politic.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu a  mai declarat duminică seară că revocarea Codruței Kovesi nu este o problemă politică, ci este o problemă juridică și de legalitate.  „În momentul în care o putere rămâne fără control, așa cum s-a întâmplat cu DNA ani de zile, încep să apară abuzurile(…). Au apărut protocoalele, au fost câteva lucruri pe care eu dacă eram în locul președintelui le-aș fi privit cu mult mai multă responsabilitate”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Președintele nu poate să nu respecte decizia CCR!

Întrebat ce va face președintele Klaus Iohannis în cazul lui Kovesi, Tăriceanu a afirmat că principala atribuție a președintelui este să fie garantul respectării Constituției.

„Președintele nu poate să nu respecte decizia CCR. Eu cred că poate a avut anumite considerente pentru care nu a vrut să facă gestul acesta mai devreme, dar acum nu are alternativă”, a apreciat Tăriceanu.

Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi.

CCR arată că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, susţine că preşedintele va trebui să semneze decretul de revocare din funcţie a şefei DNA în momentul în care decizia CCR va fi publicată în Monitorul Oficial.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

7 Comentarii

  1. – salvat de modificarile lwgisltive din al doilea parlament ilegitim ‘300

  2. Tăriceanu a fost de-alungul timpului un susţinător al iniţiativelor de tip Teferendum, mai ales când în joc era suspendarea lui Băsescu.
    Primul Referendum susţinut a fost cel din 2007, al doilea în 2012.
    „Am convingerea că evenimentele de astăzi şi decizia referendumului popular vor reprezenta un moment decisiv de trecere spre o democraţie parlamentară. Va fi sfârşitul ceauşismului, al ideologiei prezidenţialismului, a obsesiilor unui om care se consideră şeful statului şi deasupra legii“, afirma Tăriceanu în iulie 2012.
    Ultima încercare a lui Tăriceanu de a ajunge la referendum pentru demiterea lui Băsescu a avut loc la 8 septembrie 2014.
    Preşedintele Senatului anunţa atunci faptul că a elaborat solicitarea de suspendare a lui Băsescu, acuzat de nerespectarea Constituţiei şi puncta faptul că referendumul de demitere ar putea avea loc o dată cu primul tur al prezidenţialelor din 2014.
    Însă, acesta nu a avut sprijinul a 1/3 din numarul deputaţilor şi senatorilor, aşa cum prevede Constituţia, pentru demararea procedurii.
    Ultimele referendumuri despre care a vorbit Tăriceanu a fost cele referitoare la familia tradiţională, dar şi unul în care oamenii să se exprime faţă de ideea monarhiei în România, această temă fiind de actualitate în decembrie 2017, după moartea Regelui Mihai.

    AZI, Taricenau spune ca „referndumurile sunt specifice regimurilor totalitare”!
    Escroc!

  3. Nu e escroc, draga Lili, e pur si simplu un imbecil care isi uita propriile cuvinte iar apoi ajunge in acest gen de situatii. Ca sa fi escroc ai nevoie de mai multa minte-n cap ori el nu o are.
    Demonstratia imbecilitatii sale o regasesti in ce i-a spus femeii la inundatiile teribile din 2005: „Si ce vrei doamna, sa va construiesc hotel de 5 stele?!”.
    Chiar asa, daca referendumurile sunt specifice regimurilor totalitare atunci acest gen de atitutine e specifica carui tip de regim …?!

    • Elvetia e Tara din Europa si din Lume cu cele mai MULTE Referendumuri!
      O fi „regim totalitar”, dupa mintea penalului Tariceanu?

  4. Popescu Tăriceanu vorbește despre prejudiciile pe care le-a provocat politicii ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.