Tăriceanu: E grav dacă SPP a devenit broker politic 

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că decizia premierului Viorica Dăncilă de a renunța la protecția SPP se aplică miniștrilor ALDE și că este foarte grav dacă o instituție de siguranță națională s-a transformat într-un broker politic, precizând că va analiza situația.

”Dacă doamna Dăncilă a luat această decizie, se aplică întregului Cabinet. (…) Suntem într-o situație foarte gravă pentru că ar însemna ca o instituție a statului care nu are în atribuții așa ceva să se fi transformat într-un fel de broker politic. Și acest lucru ar pune sub semnul întrebării corectitudinea funcționării unor instituții din sistemul de siguranță națională și atunci voi fi în situația să analizez foarte serios și voi comunica decizia mea”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă și miniștrii ALDE vor renunța la protecția SPP.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că, personal, are cuvinte de apreciere pentru SPP.

”Fără îndoială că am cuvinte de apreciere pentru instituție și pentru modul în care a funcționat și pentru oamenii din instituție. Am beneficiat și beneficiez de serviciile instituției. Nu se pune problema despre utilitatea instituției, dar ceea ce s-a semnalat în presă ridică semne de întrebare foarte serioase pe care nu cred că putem să le trecem cu vederea (…)”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă a fost mulțumit de serviciile SPP.

Tăriceanu a refuzat să spună ce este de făcut în contexul în care Paul Stănescu a confirmat că SPP i-a transmis că Liviu Dragnea va fi ”executat”.

”Nu pot să comentez. O să analiz și o să comunic care este punctul meu de vedere”, a spus Tăriceanu.

Paul Stănescu a confirmat, miercuri, declarația liderului PSD Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, luni, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. Ii s-a spart teava cu declaratii!Ori ii punem un dop ,ori il inlocuim,scoate declaratii prin toate gaurile,…

  2. Ceva nu inteleg: pana acum ne lamurisem ca executorul e sri, ma rog, cu mana dna. Iar acum vorbim de spp. spp e controlat de sri? (Numele acestor organizatii nu merita scrise cu majuscule.)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.