Televiziunile de știri, loc de varsat lacrimi pentru popor

Poate mai mult ca niciodată, la începutul acestei săptămâni, grobianismul și kitch-ul au inundat televiziunile de știri. De ani buni aceste televiziuni transmit și dezbat de-a valma orice. De la scandaluri în Parlament, până la sindrofii de partid și ziceri prezidențiale, de la întronizarea Patriarhului până la înmormântarea unei cântărețe celebre, absolut totul este analizat, comentat și răscomentat în aceeiași manieră de piața Obor.

Din păcate, acest fel de a face televiziune a devenit normalitate. Însă, ce s-a întâmplat luni depășește limita dintre această normalitate oricum deformată și patologic. Decesul unei mame este un eveniment tragic, regretabil, în viața oricărui om, indiferent că e președinte sau fermier. Iar durerea unei persoane trebuie respectată și tratată cu decență și discreție. Ei bine, nu! Antena 3 și Realitatea TV- într-o mai mică măsură ce-i drept, nu au înțeles lucrul ăsta și au făcut din decesul mamei președintelui Băsescu un spectacol indecent, plin de kitch și de penibil. Realizatori de televiziune, pe vremuri profesioniști și aplicați, și-au îngropat definitiv luni, titulatura de jurnaliști și și-au pus costumele de saltimbanci tv.

Antena 3 a fost campioana absolută a spectacolului tv grețos de luni. După ce au spart programul obișnuit cu știrea despre decesul mamei președintelui, cei de la Antena 3 s-au pus pe însăilat ediții speciale „cu ocazia tristului eveniment” ( după cum s-a exprimat o ” inteligentă” prezentatoare a postului tv) . Iar Everest-ul prostiei și penibilului a fost însă, atins în noua emisiune a Sandrei Stoicescu. 100 de Minute emisiunea realizată de Stoicescu a început într-un mod care poate fi definit doar așa: fascinația kitch-ului hidos. Având ca fundal muzical un marș funebru pe plasma din studioul Antenei 3, rulau imagini ale răposatei doamne Băsescu vizitată de fiu sau de nepoată, la un loc cu poze ale președintelui pe vremea când era în spilhosen la grădiniță, sau fotografii de la nunta familiei prezidențiale. Sandra Stoicescu cu vocea căutat afectată și îndurerată (!) și-a tot dat doct cu părerea despre … nimic, despre un subiect care nu trebuia să existe în programul unei televiziuni normale. În primul rând din decență pentru o tragedie personală a unui om, președinte au ba. Și mai apoi din respect pentru telespectatorii Antenei 3 cărora în loc de știri adevărate le-a fost servit un circ de mâna a treia.

Jos pălăria pentru Mircea Badea care a sesizat dimensiunile ridicolului și ale oribilului spectacol televizat de la postul tv unde lucrează! Sandra Stoicescu a avut proasta inspirație ( pentru ea) să intre în direct cu Radio Zu, exact în timpul emisiunii pe care Badea o realizează acolo. Inteligent și cu verbul la el, Badea a încercat să evite subiectul propus de blonda sa colegă de la Antena 3 care insista enervant că ” un deces în familia prezidențială e o știre foarte importantă și trebuie tratată pe larg. „

La această enormitate emisă de Sandra Stoicescu, Mircea Badea a răspuns cu o lovitură mortală: ” În emisiunile mele de la radio și de la tv sunt un dictator absolut, așadar pentru mine acest subiect legat de decesul mamei președintelui nu există. Decența și educația nu îmi permit să discut despre așa ceva.” Stați liniștiți, Sandra Stoicescu nu a priceput nimic din răspunsul apăsat al lui Mircea Badea.

Firește că buletine de știri care au urmat după jenanta prestație a Sandrei Stoicescu, au rulat până la intoxicare știrea despre decesul mamei președintelui, ilustrând-o în același mod sinistru așa cum fusese făcut și în emisiunea 100 de Minute.

Pentru lipsa de decență și de profesionalism, pentru penibilul absolut și kitch-ul în care s-a scaldat Antena 3, Sandra Stoicescu, producătorii acestei televiziuni, și toți jurnaliștii-saltimbaci angajați ai postului din Băneasa, mai puțin Mircea Badea, primesc nota 1.

Deși în timpul zilei, Realitatea Tv a încercat să nu sufoce telespectatorii cu răsucirea pe toate fețele a subiectului legat de decesul mamei președintelui Băsescu, probabil că teama de a fi depășiți la rating de adversarii din Băneasa, i-a determinat pe producătorii jurnalului de la ora 20 să înceapă știrile prezentate de Melania Medeleanu cu același gen de grupaj sinistru ilustrat muzical și video, folosit și de Antena 3, ceva mai devreme. Jena evidentă cu care a prezentat Melania Medeleanu această știre și strădania producătorilor de pe segmentul de zi, de la Realitatea TV, sunt cele două motive pentru care postul de televiziune din Casa Presei primește o notă de trecere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.