Temerea lui Tăriceanu: „Are câteva arme care pot deveni letale”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni la un post TV, referitor la excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi a lui Marian Neacşu din PSD, că mai mulţi colegi sunt îngrijoraţi de faptul ca nu cumva majoritatea parlamentară să fie afectată, lucru care îl preocupă şi pe el.

„Suntem în coaliţie şi nu ar fi normal să mă amestec în treburile celor de la PSD. Am avut azi discuţii cu câţiva colegi de ai mei care au venit preocupaţi, îngrijoraţi, şi stau şi îşi pun problema dacă nu cumva va fi afectată majoritatea parlamentară. Nu vă ascund că este şi preocuparea mea. Evident că la voturi, pentru că orice proiect guvernamental ajunge tot la vot. Din această perspectivă e o preocupare”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că deşi există o majoritate parlamentară confortabilă speră ca mişcările să nu afecteze mai mult PSD.

„E adevărat că majoritatea pe care o avem e confortabilă. Dincontră de la PNL au venit la ALDE, dar sper ca aceste mişcări să nu afecteze mai mult PSD, în aşa fel să ne putem duce la îndeplinire angajamentele asumate pentru guvernare. Eu vorbesc mult cu oamenii, merg prin ţară. Există o anumită percepţie negativă legată de unde se îndreaptă România. Majoritatea sondajelor spun că România se îndreaptă într-o direcţie greşită, în condiţiile în care au crescut salariile. Inflaţia, după un puseu la începutul anului, s-a domolit şi creşterea veniturile a fost mai mare”, a completat Tăriceanu.

Social-democraţii au votat, în şedinţa CEx al PSD, de luni, excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că evenimentele din România care par să nu se mai sfârşească sunt „componentele unei lupte pe viaţă şi pe moarte”, precizând că Opoziţia are câteva arme care pot deveni letale, iar lucrurile acestea sunt după modelul lui Traian Băsescu.

„Mie mi se pare că, în primul rând, toate aceste evenimente care nu se mai sfârşesc sunt de fapt componentele unei lupte pe viaţă şi pe moarte, la distrugere. Avem şi aria politică, prin care Opoziţia are câteva arme care pot deveni letale, moţiunile simple, care sunt mai puţin periculoase, moţiunea de cenzură, mai periculoasă, prin care se încearcă distrugerea adversarului. Aceste lucruri sunt după modelul lui Traian Băsescu. A încercat să distrugă liderii din PSD, începând cu Adrian Năstase, a încercat să preia PNL în mod ostil. Nu a reuşit. Demersul următor a fost trimiterea la închisoare a unor persoane. Vedem acum că unii dintre ei sunt achitaţi. Cred că aceste lucruri generează dorinţa de revanşă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni seară la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că este puţin probabil ca partidele parlamentare să ajungă la un consens până când România va prelua preşedinţia Consiliului UE.

„E o falie adâncă în societate care nu pare să se colmateze cât de cât şi această situaţie ne aduce foarte multe neajunsuri. Privind această scenă politică aşa cum am descris-o sigur dau puţine şanse posibilităţii stabilirii unui consens. Este ultima sută de metri (a preluării preşedinţiei Consiliului UE – n.r.). Mai sunt două luni. Probabil că această dispută care domină scena politică românească, dusă la extrem, ieşită din tipare, avem reacţie şi contrareacţie care nu se mai termină şi care se amplifică de la etapă la etapă această luptă”, a completat Tăriceanu.

România urmează să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de şase luni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

2 Comentarii

  1. Tăricene, ai făcut cu familia concediu gratis la mafioții Daniel si Doina Tudor? Demisia, eşti corupt şi putred.

  2. @Cum ați comenta despre distanțarea publică a lui Popescu Tăriceanu de ,,modelul lui Traian Băsescu”, cel care l-a numit prim ministru după alegerile din 2004 și despre îngriorarea acestuia pentru majoritatea parlamentară a PSD în condițiile în care mai mulți parlamentari ai PSD ar fi mers la ALDE ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.