Ține dieta… cu emoție. Bilic, sfaturi mai puțin știute

În afară de zahăr, nu suntem programați genetic

De L.V.
Ține dieta… cu emoție. Bilic, sfaturi mai puțin știute

În afară de zahăr, nu suntem programați genetic

Aspectul emoțional e important când ținem o dietă. Mihaela Bilic vine cu o perspectivă interesantă asupra relației dintre dietă și emoții.

„Gustul e în cap, nu în gură!, spune Bilic, specialist în domeniul sănătății și nutriției.

Dacă pe copii, de pildă, îi obligăm să mănânce sau nu este gătit pe placul lor un anumit aliment, există riscul ca ei să dezvolte aversiune pentru multe feluri de mâncare, spune Bilic.

Mâncarea nu înseamnă doar combustibil pentru organism, este și plăcere pentru simțuri.  Suntem cu toții diferiți când e vorba de gusturi, atrage atenția nutriționistul. Alimentul este asociat mental cu o anumită trăire sau experiență avută în timpul degustării.

Gustul se învață și se diversifică pe bază de experiențe alimentare plăcute. Memoria e mai importantă decât papila, când vine vorba de mâncare!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

În afară de zahăr, nu suntem programați genetic să iubim un aliment. Toate preferințele alimentare pe care le dezvoltăm sunt rezultatul experiențelor gustative avute de-a lungul timpului, conchide Bilic.

Distribuie articolul pe:

5 comentarii

  1. gustu o fi in creier:
    -creieru e in cap,gura e in cap,
    e o alcatuire acolo.

    (unii au preblema cu glanda de sub nas
    asta e altceva)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.