Toni Neacșu. „Am tot sperat ca judecătorii CCR să-și salveze onoarea”

Curtea Constituțională a României a publicat luni, 7 octombrie, motivarea hotărârii prin care a stabilit că Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României,  iar  avocatul Adrian Toni Neacșu, fost membru CSM,  a avut o reacție în care spune că „logica e strîmbă”.

17,4 milioane de britanici care au votat în 2015 pentru Brexit. Ar trebui băgați la pușcărie?, întreabă avocatul, într-o postare pe Facebook.

„Am tot sperat ca judecătorii CCR să-și salveze onoarea prin motivare și odată cu asta legitimitatea instituției, dar ce putea fi mai rău s-a întâmplat”, a  mai scris avocatul.

 

”CCR a inventat instrumentul de măsurare a adeziunii la valorile Constituției Romaniei, a calității de a fi bun roman și de cetățean al Uniunii Europene: vointa lor arbitrara.

Decizia este de un abuz animalic la adresa regulilor democratice și a Constituției înseși, cu atât mai mult cu cât probabil ca nu se știe ca prin legea fundamentala condițiile pentru a candida la o funcție sunt identice cu cele pentru a putea vota. În aceasta logica strâmbă autoritățile ar putea stabili si cine are dreptul sa voteze sau nu, după criterii la fel de samavolnice”, a spus Adrian Toni Neacșu, pe pagina sa de Facebook.

„CCR a judecat declarațiile publice ale candidatului Diana Șoșoacă ca desconsiderand obligația de respectare a Constituției prin discursul referitor la înlăturarea unei garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de membru UE și NATO și instigand in general la încălcarea ordinii constituționale.

Atrag atenția ca aceste declarati au fost făcute de d-na Sosoaca in calitate de lider de partid astfel încât acestea reprezinta motive constituționale și legale suficiente (si probate deja prin chiar motivarea CCR) pentru interzicerea Partidului SOS ca fiind neconstitutional, potrivit art 40 alin 2 din Constituție și a legii partidelor politice.

Hotărârea CCR va produce efecte care ne vor arunca în negurile totalitarismului juridic exercitat de un grup de 9 persoane, fie ei și inalti functionari juridici ai statului.

Deci Curtea noastră constitutionala ar fi băgat la puscarie cei 17,4 milioane de britanici care au votat în 2015 pentru Brexit?

Probabil ca adevarata diferenta intre democrația britanica adevărată și seculara și post-totalitarismul nostru de cumetrie si politruci e chiar Curtea Constituțională. Din fericire pentru ei, britanicii nu au una”, a mai spus avocatul Neacșu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 19

27 de Comentarii

  1. D-le Neacșu nu a-ți auzit de Stat Eșuat ,de Justiție Oarbă aceștia nu sunt judecători ci slujitorii partidelor care i-au pus în funcțiile de judecători !

  2. Onoare? La autorii Marii Prescripții a peste 7000 de dosare şi a eliberării a zeci de mii de infractori? La cei care au dezincriminat abuzul în serviciu? Şi şi-au „judecat” ei mărirea propriilor pensii speciale în deplină incompatibilitate?

    Ce glumă bună! Are umor domnul avocat!

  3. Oricine candideaza la presedentia unei tari trebuie sa aiba conturata o strategie de viitor pentru tara. Sosoca vede viitorul tarii altfel decat unul ca Georgescu sau unul ca Geoana (cei ca Ciolacu, Simion etc au viziunea stapanilor). Ce este rau daca ea vede viitorul tarii alaturi de Rusia si China, de exemplu? Snceritatea fata de alegatori trebuie sa existe iar acestia vor vota pe cel care considera ca le reprezinta optiunile. Parerea a cinci oameni nu poate bloca alegerea unor sute de mii de romani.

  4. la Comanda politica ( PSD ) CCR-ul s-a transformat in Tribunal Militar .
    Azi a executat-o pe Diana Sosoaca .
    Dar maine ?
    Dar poimaine ?
    Cine urmeaza ?

  5. Tinerii cu ceva minte ar trebui sa paraseasca Romania. Altfel vor fi condamnati sa munceasca pana la moarte ca sa intretina aceasta aristocratie bugetara parazita care nu face altceva decat sa-si mentina puterea si privilegiile. Plecati cat mai puteti, cat mai sunteti sanatosi sa puteti munci si sa va bucurati de roadele muncii voastre.

  6. Judecătorii de la CC nu sunt controlați de partide ci de SRI! Adică si de Iohannis! A lor, banuiesc eu ca ar fi manevra asta! Nu a PSD-uli, ca doar nu or fi si ei chiar „ciuci” adică precum Ciucă! Se încearcă, prin inducerea manevrei cu Șoșoacă, in cârca PSD-ului, să se induca ura in randul electoratului contra lui Ciolacu. Cu avantaj pentru prostovanul Ciucă. Modelul cu Ponta – Iohannis, cred actualii pedisti, acum rebotezati prin fuziune ca fiind pnlisti, că va mai merge? Foarte posibil ca efectul să fie invers fata de cel scontat de pedistii-rebotezati acum ca fiind liberali vezi Gurița Rotunda Muraru, Trăila, Boc, Roman, Ciucă și compania.

  7. Judecătorii CCR care au respins candidatura doamnei europarlamentar Diana Sosoaca,fara dovezi și probe în baza legilor organice,încălcând Constitutia și drepturile doamnei senator,parlamentul României și președintele Johannis,trebuie ia măsură urgenta a suspendării,destituirii președintelui CCR,și anchetat pentru abuz în serviciu eventual corupție,trebuie urmărit ce facilități a primit Marian Enache lui sau familiei sale a primit de la PSD,locuri eligibile în parlament sau înalte funcții în statul român și promisiunea că Marian Neacșu va primi o prelungire a mandatului său.Hotararea CCR de a respinge de doua ori candidatura europarlamentarului Sosoaca aduce prejudicii grave de imagine și de credibilitate a libertății neîngrădite a actelor de justiție planând dubii serioase privind politizarea CCR de către partidul stat corupt și mafiot PSD,care batjocoresc nu numai normele democratice ci și pe militarii rezervisti,umiliți,mințiți,înfometați discriminați pentru a face plăcere și a aduce bucurie lui Vladimir Putin.

  8. Acum devine obligatoriu pentru toti candidatii sa promita romanilor ca vor renunta la aceasta CCR.

  9. a aparut si penalul Tony,vorba aia ‘cu doua severine nu se face un tort’

  10. Corect Bertolucci, esti singurul care ai spus adevarul. Berbecii useristi si pedelisti au mers pe fenta lansata de SECU ca PSD-ul este autorul si au muscat ca de obicei momeala moale. La IQ-ul lor artificial nici nu este de mirare. De ce ar fi Enache dator PSD-ului cand cu totul altii l-au trimis ca om al lor in CCR? Cand isi termina mandatul s-ar putea ca PSD sa nu mai existe dar SECU da.

  11. Tuturor, vreau sa înțelegeți: atâta timp cât setarea țării e pe oribilitati in urmă schimbării regimului prin mijloace nedemne și nerealiste, 27.12.1989, nu se poate schimba nimic în bine, totul poate fi schimbat doar printr-o resetare drastică, adică, schimbarea regimului pe o altă bază și data care sa fie clar pe performante și în doar bine pentru toți: tara și cetateni. La ora actuala, indiferent cine ar fi la Cotroceni sau in parlament ori în guvern, efectiv, nu poate schimba nimic, niciunii nu au legătură cu binele țării și cetatenilor români! Nu este pesimism, este crunta realitate în care trăim, bazat pe datele schimbării destinului tarii.

  12. @Pensii speciale – abuzul in serviciu nu exista in legislatia statelor democrate, cu adevarat democrate. Este o inventie stalinista. Gratierea este un act de clementa, un instrument de asemenea folosit in tarile cu adevarat democrate. Obama in ultimile zile ale mandatului a dat un asemenea decret.
    Este greu pentru tefelei sa invete democratie si nu lozinci, care nu au nici o legatura cu democratia.
    Pensiile speciale au aparut datorita legilor date de guvernul CDR-PDL in perioada mandatului ministerial al sefului PNL de atunci Valeriu Stoica.

  13. Ca-n Caragiale:
    „- Da, domn’ judecător, onoarea mea, săru’ mâna, nereperată, cum remâne?
    – Las’ că ţi-o reperează domn’ Mitică!”

  14. FARA ONOARE CA ACESTE RELICVE OCUPA MULTI FUNCTII PUBLICE IMPORTATE ………………

  15. Legea Inchiziției CCR in care ți se poate lua un drept de către o instanta nealeatoare compusa POLITIC la propunerea partidelor

  16. Mai bine motivau cǎ o resping fiindcǎ e grasǎ, ar fi fost mai demn.

  17. Ca madam Sosoaca nu are toate tiglele pe casa, nu este o noutate, dar, decizia finala trebuia sa fie a cetatenilor. Se pare ca au aparut si niste bete bagate prin gard !

  18. CCR a facut politie morala, asa cum fac talibanii in Afganistat.
    Ai spus ca UE nu e buna ptr Romania? Bataie!
    Ai spus ceva naspa de NATO? Bataie!
    Bravo Romanica!
    Maine ce urmeaza? Ai spus ceva urat de Johannis, Ciolacu sau Ciuca? Esti arestat precum un Korea sau Rusia!
    Viitorul suna bine!

  19. „27.12.1989, nu se poate schimba nimic în bine”

    Vedeti ce inseamna sa n-ai un numer-olog in gasca ! Ivanovici n-are astrele de partea ei, s-a nascut la o data si o ora nepotrivita.

  20. Justitia romana a dovedit ca nu poate respecta Codul Penal. Noroc ca mai exista o ultima instanta, cea suprema. Romanii au demonstrat ca se pricep mai bine ca nemtii, francezii si italienii, la un loc, un model in lupta cu naz.istii.

  21. Care onoare? Au onoare? Niste unii care primesc bani multi degeaba, au onoare? Nu au avut niciodata. Slugile nu au onoare. Amintiti-va de erata lui Zegrean…

  22. CCR-ul este cea care tine spatele pensiilor speciale ale procurorilor ! O pensie speciala pentru judecatori hai as mai intelege dar pentru procurori ? La fel pentru asa zisul „pesonal navigant” sau diplomati …pai nu au salarii bune pentru ce si pensie speciala. Aceasta se justifica doar la judecatori. Atat ! Militarii au pensie ocupationala nu trebuie numita speciala, de altfel pensiile lor nu sunt asa mari ca la procurori sau piloti de ex.sau diplomati. Deci CCR-ul asta face boacane pe criterii politice…..

  23. Judecătorii CCR , onoarea , baba și mitraliera plus miliardele încasate de către acești ticăloși …

  24. Tuasu Neacsu, CCR nu s-a uitat la onoarea ei, a salvat onoarea romanilor, adica si-a jucat rolul ! Justitia, din care ai facut parte cu rusine si tu, s-a facut atatia ani ca „ploo, se ingrasa porcii, se face pateu” ! Nici militia, nici justitia, nici brancardierii, nici rugbistii n-au placat-o pe asta, asa ca, s-a ajuns, firesc, la „ultima instanta”. Exista Inexistentul ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.