Traian Băsescu, anchetat în cazul răpirii jurnaliștilor în Irak?

Procurorii DNA se interesează de cazul jurnaliștilor răpiți în Irak în 2005. Ovidiu Ohanesian, unul dintre jurnaliștii răpiți, a dezvăluit miercuri seară într-o emisiune la B1 TV că a fost întrebat de procurori dacă are cunoștință de fapte de corupție în legătură cu acest caz.

De asemenea, jurnalistul a dezvăluit că procurorii s-au interesat de mai multe persoane, ale căror nume nu a vrut însă să le dezvăluie. La remarca moderatorului că Traian Băsescu ar fi vizat, Ohanesian nu a negat.

Jurnalistul, audiat de două ori în această săptămână la DNA ca martor, a precizat însă încă de la începutul emisiunii că nu îi este clar ce anume caută procurorii, dar a spus că va colabora cu anchetatorii.

Ovidiu Ohanesian a cerut miercuri ca toți cei implicați în criza ostaticilor și în înstrăinarea averii lui Hayssam să fie cercetați. În plus, pretinde daune de 4 milioane de euro.

Procurorii DNA au făcut mai multe audieri în ultimele zile în dosarul medicului Yassin.

Medicul Mohamad Yassin este cel căruia Traian Băsescu i-a cerut sprijin în cazul răpirii jurnaliștilor din Irak. Acesta a fost arestat recent, fiind acuzat că ar fi cerut aproximativ două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam.

Miercuri, la DNA, a fost audiat în acest dosar și Omar Hayssam.

De asemenea, în acest caz au mai fost audiați la DNA marți fostul procuror Ciprian Nastasiu care a cerut eliberarea lui Omar Hayssam și fosta judecătoarea Sofica Dumitrescu, cea care a decis eliberarea sirianului, la cererea procurorului de caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8501 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.