Ce a zis Vladimir Putin despre Băsescu și Orban?

Traian Băsescu i-a zis vreo două lui Viktor Orban

Da, lucrurile iau o întorsătură colosală în România, se vede cu ochiul liber, nu-i de joacă, e care pe care, adică, așa, care e mai tare, și, sigur că trebuie să luăm seama la frecvența universală care ne joacă feste, Pitoșkin zice bine, ce zice.

Suntem în Paris acum, chiar acum, ne plimbăm pe malul senei, Pitoșkin perorează, pe un ton declamator, îmi vorbește despre Degas, despre Brâncuși, pe Cioran îl are la degetul mic, ce să mai zic de Eliade, soarele cade peste clădiri, se prelinge fantomatic. Ficțiunile se amestecă unele cu altele, viețile noastre se amestecă unele cu altele, poveștile noastre se amestecă unele cu altele de parcă ar fi doar una singură, fundamentală, așa, ca un Ocean, Piața Chibrit se animă, poporanul face politică la greu, nu știu care țipă că vine o bamboleră dinspre Teatrul Național.

Bamboleră? O furtună electrică, poate. Furtuna mătură Piața Universității, se duce spre Unirea, lasă furtuna. Pitoșkin? Mi-a trimis un e-mail elogios pe Gmail. L-am crezut pe cuvânt, i-am sorbit cuvintele, m-au încântat. Cuvintele lui entuziaste îmi gâdilau orgoliul, ah, orgoliul meu nemăsurat, gata, gata să mă piardă în neantul lumesc.

Da, eram chemat să salvez lumea, ce știi tu, să-i arăt calea, să-i schimb ideile. Da, eram alesul, ce să mai vorbim, eram pe deplin convins. Dar, păzea! Atenție la defetiști, la potlogari, la închipuiți. Atenție la îmbârligătorii de profesie. Atenție cu cine vă faceți prieteni pe Facebook, păzea, că stau sereiștii cu ochii pe voi. Atenție la hecări. Atenție la pirați. Atenție la spioni. Atenție la răufăcători! Atenție la șmanglitori. Păi cum așa, luați seama, foșgăiesc pretutindeni. Ling clanța ministerelor.

Șterg podelele la Comenduire și la Prefectură. Îi găsești sub geam la președenție, colcăie acolo, să-i vezi! Pupincuriști sadea. Iar Pitoșkin? Se are pe bune cu agenții secreți ruși și știe, de exemplu că, zilele trecute, la Tușnad, Traian Băsescu s-a dus să-i zică vreo două lui Viktor Orban. Acum, ce să zic, Pitoșkin știe mai bine, are intrare direct la Vladimir Putin. Și Vladimir Putin ce-a zis despre Băsescu și despre Orban? Păi ce să zică, s-a tăvălit de râs.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Baiatul asta cam trebuie bufnit de la Cotidianul, induce lumea in eroare si scrie prostii care nu servesc nimanui.

    • e PAMFLET…e ironizare si ridicolizarea bubosilor, gretosilor. Se pare ca ne intoarcem in vremurile de dinainte de `89 cand doar arta era unica supapa a putirintelor astui popor interzis si atunci si acum.

  2. Da. „ne plimbam pe malul senei” (citat). sena numai un mal are, ca nu-i Ayrton (cu doi -„n”).

  3. Si-a facut plinul!!!!!!Lasati-l in pace…..Oricum are destule facilitati dupa functiile in care si-a batut joc de Romania.

  4. ..bashescu s a dus la Tusnad ..acum cat se mai poate merje fara passport..si i a zis ceva prin gard ceva numai de el stiut..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.