Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe fostul șef SRI Alba

Fostul șef al BCCO Alba, Traian Berbeceanu, l-a dat în judecată pe fostul șef al SRI Alba, Ioan Tarnu și îi cere daune morale în valoare de 150.000 de lei, acuzându-l că a lansat în spațiul public aspecte neadevărate, care îi afectează reputația, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acțiunea civilă prin care Traian Berbeceanu l-a dat în judecată pe Ioan Tarnu a fost înregistrată, joi, iar obiectul ei este, potrivit portalului Tribunalului Alba, „acțiune în constatare 150.000 de lei”.

La începutul lunii septembrie, Ioan Tarnu a povestit, la un post de televiziune, cum a fost „vânat” și ce eforturi s-au făcut pentru a i se înscena ceva cu ajutorul lui Traian Berbeceanu, precizând că nu poate proba afirmațiile însă are încredere în sursa care i-a dat informaţiile.

„L-au pus pe Traian Berbeceanu să găsească un tip care să se poată apropia de fiică-mea, care era studentă, să îi poată strecura două pliculețe cu droguri în geantă. E foarte greu să probăm, însă am aflat chestiunea asta de la tatăl băiatului care trebuia să facă asta. Era un tip care mă cunoștea de peste 20 de ani” a spus, printre altele, Ioan Tarnu.

Imediat după aceea, Traian Berbeceanu a reacționat pe Facebook, cerându-i lui Ioan Tarnu să retracteze, în termen de cinci zile, „afirmațiile mincinoase” făcute la adresa lui, în caz contrar îl va acționa în judecată.

„În cursul anului 2011 a fost investigat de echipa BCCO Alba, fiind cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat şi favorizarea infractorului, membrii grupării fiind specializați în furturi de utilaje agricole şi de construcții din țările U.E. Tarnu Ioan a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație şi Justiție, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. În seara de 05.09.2017, Tarnu Ioan a dorit să demonstreze opiniei publice că, pe lângă aceea că este un infractor dovedit, este şi un mincinos notoriu, oferind un interviu postului de televiziune Antena 3. În cadrul interviului, infractorul Tarnu Ioan a făcut nenumărate afirmații mincinoase, calomnioase, defăimătoare la adresa mea, acestea fiind preluate ulterior de mai multe publicații centrale şi locale, fără ca vreun jurnalist să îmi solicite punctul de vedere în acest sens. Îi solicit public condamnatului Tarnu Ioan să retracteze, prin intermediul aceloraşi posturi tv şi publicații, în termen de 5 zile, afirmațiile mincinoase făcute la adresa mea, în caz contrar urmând să îl acționez în judecată, să solicit daune morale şi plata acestora prin poprirea pensiei militare de care beneficiază”, a scris Traian Berbeceanu.

De asemenea, fostul șef al BCCO Alba a precizat că promite că banii pe care îi va obține îi va folosi pentru „plata unor burse de studii pentru trei studenți la jurnalism”, care se vor angaja ca după absolvire „să respecte deontologia profesiei de ziarist”.

În 13 septembrie, Traian Berbeceanu a publicat, pe Facebook, o notificare, care ar fi trimis-o fostului șef al SRI Alba și prin care i-a adus la cunoștință că prin interviul său a lansat în spațiul public „aspecte neadevărate” cu privire la persoana sa, „făcând afirmații mincinoase”, de natură să îi afecteze „în mod grav reputația și dreptul la imagine”.

Totodată, prin această notificare, lui Tarnu i-a fost adus la cunoștință faptul că, în cazul în care nu își retracta „afirmațiile mincinoase, false, defăimătoare” se va adresa instanței și va cere daune morale de 150.000 de lei.

Despre Julieta Tarnovan Articolele 802
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*