Tramvaiul de la Astra a ajuns la București

Primul tramvai realizat la Uzinele de Vagoane Astra pentru București a ajuns în Depoul Militari. Garnitura este parte din obiectul contractului dintre Primăria Capitalei și constructorul Astra Vagoane Arad. Tramvaiul putea fi văzut pe străzile Bucureștiului mai repede cu trei luni de termenul din contract. În perioada următoare vor avea loc testele, urmând ca apoi să fie date în folosință.

Spre oftica Gabrielei Firea Primul tramvai românesc, nu turcesc, pornește spre capitală

„Azi a plecat de la Arad spre București primul tramvai din lotul celor 100 achiziționate de Primăria Capitalei. După probele tehnice, acesta va circula pe linia 41. Până la sfârșitul anului vor fi livrate încă 16 tramvaie. Este vorba despre tramvaie din gama de 36 m, care vor avea podeaua complet coborâtă, minim 5 uşi duble, dotate cu echipament de climatizare destinat asigurării atât a aerului condiţionat, cât şi a încălzirii. Mulțumim colaboratorilor de la Astra Vagoane Călători pentru seriozitate și pentru promptitudinea livrării“, a scris și edilul Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina sa de FB.

Nicușor Dan se laudă cu tramvaiele Astra

Cele 100 de tramvaie achiziționate de PMB vor fi livrate în opt depouri din București.
https://youtu.be/S9QcqLXuzcw
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

14 Comentarii

 1. Cadina Sultanului Erdogan, Gabriela Firea isi Smulgea Parul din Cap prin P-ta Matake in Vazul Boborului.
  In loc de Tramvaie de Baklava Turceasca, Capitala cu Coviltir va Beneficia de Tramvaie Romanesti de Ultima Generatie.
  ROEXIT este mai Necesar si mai Util pentru Bunastarea Iobagilor Mioritici decit Propaganda Gaunoasa a Neo-Marxistilor Toxici in Solda Perversilor de la Soddoma Brussels.
  ROEXIT SI OUT OF NATO ! daca Urangutanul Suprem al Pentagonului, tovarasul Lloyd Austin nu-l Baga in Curtea Martiala atit pe Cimpanzeul cu 4(patru) Stele Nikulaie Magnifikul cit si pe Prostanakul Mircea Geoana.
  BOBORU O CERE…

 2. Acu’depinde de cost. Sper ca un astfel de tramvai sa nu coste cat trei tramvaie turcesti.
  Eu am vazut un caz, dar inainte de 1989, cand un carucior de carat prin fabrica prin impingere manuala, construit chiar in fabrica, costa 70 000 lei, cat o Dacie 1300.

 3. He..He..he..Fiti seriosi,bre.Motoarele sunt aduse din afara si ,,made de Romania,,e doar tablaria ,asa ca fix pix ,,produs,,in Romania,mai corect spus e asamblat in Romania.Ghi-ni-on.Stiti cei interesant bre ? Alea turcesti erau de vreo trei ori mai ieftine,dar probabil nea Plicusor Ban are ceva mismasuri pe banii buciulestenilor,de nu cred ca a dat turcestile pe ,,rumanesti,,numai sa-i dea la sentiment lui Firea de pacalici.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.HAi..hi..hi..dragii miei rumani.Ghi-ni-on.

 4. ma surprinde ca Firea Sarmancur nu s-a aruncat ca Jana cu Arc sub rotile tirului care transporta tramvaiul,strigand in autenticul grai invatat in lupta” Türk değilse tramvayı durdurun!Allahu Akbar”

 5. @Titirez Tirez:soldovene ,va stiam prosti dar cinstiti,dar tu esti doar prima :un tramvai turcesc cost cca 2 milioane euro,un tramvai Astra cca 1,5 milioane euro
  Ai dreptate la cat de habarnist esti,tramvaiul turcesc e de 3 ori mai ieftin

 6. Daca tramvaiul baietilor destepti este atat de laudat, de ce acestia nu-l exporta la nemti? Ar fi mai ieftin pentru nemti sa-l ia gata facut. Fritzul timisorean cumpara la greu tramvaie turcesti. O sti el ceva mai bine ca berbecii care vorbesc aiurea.

 7. Va dati seama la ce nivel superior de dezvoltare economica a ajuns Romania daca a reusit in anul de gratie 2022 sa asambleze un tramvai? Si nimeni de la presedintie sau guvern n-a fost la ceremonie? Si nici de la UE sau NATO? Asa ceva!

 8. Ce bateii si motoare electrice romanesti.
  Dacia Spring este 101%Made in China.

 9. Tramvaiul va circula pe remorca la un TIR ? Exceptional, n-are nevoie nici de sine !

 10. Am auzit ca nici vopseaua nu este romaneasca ! Totusi , chiar daca nimic nu este romanesc in el (n-avem specialisti , n-avem tehnologie!) , e bine ca sunt ansamblate in tara ! N.B. Ce produse romanesti 100% , se mai produc in tara asta ? Sape, greble si carnati de Plescoi ! Da’ , painea ? O parte se importa , o parte se fabrica cu aluat congelat tot din import ! Vai de mama noastra!

 11. Orice tara castiga real cand isi vinde marfa la export (daca este de calitate). In caz contrar castiga numai ‘omul de afaceri postdecembrist’ dupa reteta arhicunoscuta: toti s-au imbogatit pe banii publici, ai statului sau ai primariilor.

 12. Nu se oftica nicio Firea, tramvaiul de la Arad este tot nemtesc ca si ala turcesc! Diferenta e ca ala de la Arad e cu forta de munca si energie romaneasca, piesele sunt din Jermanica! Foarte bine, sa faca Aradul si rame de metrou, ca am avut, tot acolo si erau foarte bune! PS. Mucusoare, daca esti asa „patriot” bucurestean, dezvolta si modernizeaza uzina de tramvaie a STB!!

 13. Tipic Plicusor. A luat tramvaie mai lungi decit peroanele existente :)))

 14. Tramvaiul ăsta dacă nu va fi miruit de haita de pochi
  în stil românesc, nu va avea zile multe în orașul miticilor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.