Tribunalul Ilfov a decis în cazul lui Cristian Borcea

 Cristian Borcea rămâne în închisoare, a decis luni Tribunalul Ilfov. Prima instanţă stabilise că acesta poate fi eliberat condiţionat.

Fostul acţionar Dinamo a executat trei din cei şase ani şi patru luni de închisoare pe care i-a primit sentinţă în dosarul Transferurilor.

Fostul director executiv al FC Dinamo le-a solicitat magistraţilor să-l elibereze condiţionat pentru a putea fi alături de cei şapte copii ai săi.

La termenul de luni de la Tribunalul Ilfov, procurorul DNA a arătat că faptul că fostul director executiv al FC Dinamo a respectat condiţiile de încarcerare intră în normalitate.

Procurorii au mai  precizat că Borcea a dat dovadă „de o continuă preocupare în legătură cu răspunderea penală”.  Acesta a mituit un judecător, a scris două lucrări ştiinţifice în 60 de zile, un termen scurt. De asemenea, „a învăţat în detenţie cum să exploateze lacunele legislative”.

Apărătorul lui  Borcea a argumentat însă că Borcea s-a documentat un an şi jumătate pentru lucrările ştiinţifice scrise.

Afost stăruitor în muncă, a muncit neîntrerupt şi a avut un comportament impecabil,  a mai spus avocatul.

Totodată, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă  o dovadă a asumării faptelor.

Borcea a plătit inclusiv sumele de răspundere în solidar, adică 10 milioane de lei, a mai arătat avocatul.

„Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. S- a redus pedeapsa cu opt luni. (…) Nu am nimic de reproşat ANP.

Vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei„, a spus Cristian Borcea, în faţa magistraţilor.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au decis, la începutul lunii octombrie, liberarea condiţionată a lui Cristian Borcea. 

„Comisia a constatat sub acest aspect că deţinutul a executat, de la data de 04.03.2014 până la 28.09.2017, 1.305 zile închisoare.

La acestea  se adaugă 242 zile considerate. în total 1.547 zile câştigate şi executate pe baza muncii prestate, fiind la prima analiză a comisiei.

Comisia a apreciat că se petentul poate fi liberat condiţionat deoarece a fost stăruitor în muncă, a dat dovezi temeinice de îndreptare. De asemenea s-a implicat activ î Judecătoriei Sectorului 4 al Capitalei.

De asemenea,  fostul director executiv al FC Dinamo a desfăşurat activităţi productive şi că nu a fost sancţionat disciplinar.

„Nu a fost sancţionat disciplinar şi, pentru stăruinţa în muncă şi pentru modul în care a participat la activităţile de reintegrare socială, a fost recompensat de 30 ori: de 20 ori cu suplimentarea dreptului la pachet şi la vizită şi de 10 ori cu permisiunea de ieşire din penitenciar.

A menţinut permanent legătura cu mediul de suport prin vizite, apeluri telefonice, corespondenţă şi convorbiri on-line. A beneficiat de sprijin material şi moral din partea familiei. Este important de reţinut că petentul nu este cunoscut cu antecedente penale”, mai arată magistraţii.

Potrivit Judecătoriei Sectorului 4,  Borcea a beneficiat pe timpul executării condamnării de sprijin material şi moral din partea familiei.

„Acesta acordă suport financiar şi moral pentru 7 copii cel mai mare având 20 de ani, fiind considerat şi acesta un copil în ciuda vârstei, iar cel mai mic având 1 an.

Arată că rezultă din procesele verbale şi din actele care însoţesc procesul verbal al comisiei că păstrează legătura cu toţi primind aprobare pentru convorbiri telefonice cu toţi copii.

Fostul director executiv al FC Dinamo le-a spus judecătorilor că iniţial lua o pastilă de diazepam şi acum a ajuns să ia 4 pastile în fiecare zi.

Cristian Borcea a mai arătat că toate bolile sale sunt publice, data ivirii acestora fiind anul 2009, existând la dosar documente cu privire la acestea.

În ceea ce priveşte intoxicaţia cu mercur, dinamovistul a arătat că a fost menţinută la 5,6 maxim 7, iar în momentul ultimei internări a fost de 11,3.

Borcea  a fost condamnat definitiv, în 2014, de Curtea de Apel Bucureşti. El a primuit şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Sic transit gloria mundi…
    Nu pentru ca borcea ar fi vreo glorie…doar asa…in treacat…ce mic poti fi sa invoci copiii in interesul tau!!!

  2. Este de neinteles pozitia aparatorilor lui Borcea! Conform legislatiei in vigoare, acesta a efectuat fractia de pedeapsa si a indeplinit toate conditiile legale pentru a fi pus in libertate. Comisia din penitenciar este cea care stabileste daca un condamnat indeplineste conditiile legale de liberare conditionata. Din aceasta comisie face parte un judecator. Procurorul nu are ce cauta la instanta. O data cu finalizarea in instanta a cauzei, procurorul si-a incheiat activitatera si influenta iar ispasirea pedepsei este de competenta Ministerului Justitiei. DE CE AVOCATII NU INVOCA NECONSTITUTIONALITATEA FATA DE PREZENTA SI INFLUENTA PROCURORULUI LA JUDECAREA LIBERARII CONDITIONATE? Asta este marea greseala a avocatilor! Nu folosesc toate posibilitatile legale pentru a apara clientul! Numai comiaia penitenciara care sta zi de zi cu condamnatul in penitenciar este in masura sa stabileasca cine si cand poate fi liberat conditionat! Instanta de judecata sesizata trebuie sa constate starea de fapt! Cat despre prezenta procurorului este nelegala, abuziva si neconstitutionala!Din pacate legile au fost facute la comanda procurorilor pentru a fi create parghiile impunerii vointei acestora, functie de comanda care o au de indeplinit. PACAT, PACAT DE SANGELE VARSAT!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.