Trupul neînsufleţit al preşedintelui Academiei, depus la sediul instituţiei

Sicriul cu trupul neînsuflețit al academicianului Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei Române, va fi depus la sediul instituţiei marţi, la ora 13.30, înmormântarea urmând să aibă loc, cu onoruri militare, joi, la ora 12.00, pe Aleea Academicienilor de la Cimitirul Bellu Ortodox din Capitală.

Academia Română a transmis marți, printr-un comunicat de presă, programul funeraliilor academicianului Ionel-Valentin Vlad, președintele instituției, care a murit duminică, la vârsta de 74 de ani, în urma unei grave suferințe.

Astfel, marţi, la ora 13.30, sicriul cu trupul neînsuflețit al academicianului Ionel-Valentin Vlad va fi depus la Academia Română, Calea Victoriei nr. 125.

Miercuri, de la ora 14.00, la Academia Română va avea loc un moment comemorativ, la care va participa Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Cu această ocazie, conducerea Academiei Române va omagia personalitatea academicianului Ionel-Valentin Vlad.

Joi, de la ora 10.30, la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoți condus de Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit Romano-Catolic de București.

De la ora 12.00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Academicienilor, va avea loc ceremonia de înmormântare, cu onoruri militare.

Toți cei care doresc să aducă un ultim omagiu academicianului Ionel-Valentin Vlad sunt așteptați la Academia Română după următorul program: marți, între orele 13.30 şi 22.00, şi miercuri, între 9.00 şi 22.00.

Academicianul Ionel Valentin Vlad a fost ales preşedintele Academiei Române în 2014, după ce, în perioada 2010 – 2014, a fost vicepreşedinte al acestui for.

Ionel Valentin Vlad, inginer electronist şi doctor inginer, s-a născut pe 22 septembrie 1943 şi a fost membru titular al Academiei Române din anul 2009. A fost timp de 50 de ani cercetător ştiinţific I la Institul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Laserilor de la Măgurele, unde a înfiinţat şi condus Laboratorul de holografie, dar şi profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti.

A absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, în 1966. A susţinut cursuri şi conferinţe la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Fizică/ Şcoala Doctorală de Fizică), Stanford University (USA), Imperial College (Londra), Max-Planck Inst. f. Quantenoptik (Garching), University of Oxford, E.T.H.(Zürich), Univ. Erlangen, Phys.-Tech.Institute A.F.Ioffe (St. Petersburg), ICTP (Trieste), Forschungszentrum Karlsruhe, Universita „La Sapienza” din Roma, US Air Force Res. Lab Hanscom (Boston, USA), DAAD Summer School „Trends in Contemporary Optics”, (Sinaia, 2005), Ecole Normale Superieure (Cachan, Franţa) etc.

În anul 2008 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciu credincios” în grad de Cavaler.

„Ca președinte al Academiei Române, timp de 3 ani și 8 luni, și-a dorit ca Academia Română, cel mai înalt for cultural şi ştiinţific al României, să rămână întotdeauna un bun sfătuitor şi să aducă speranţă oamenilor”, se arată într-un comunicat publicat duminică pe site-ul instituţiei de biroul de presă al Academiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Cu parere de rau, presa roamana si nunumai…este defazata fata de evenimentele care chiar at trebuii mediatizate. Cred ca la disparitia conducatorului celei mai importante institutii de cultura din Romania, ar fi putut da o mai mare atentie acestui eveniment nefericit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.