TSUNAMI în campanie: 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie

Avalanșă de facilități fiscale promise de liderul PSD, Liviu Dragnea, la Botoșani.

Dragnea a declarat vineri la Botoșani că Guvernul va aproba ”cât de curând”, prin OUG, un program de sprijin punctual pentru nord-estul țării prin acordarea a 20.000 de lei pentru fiecare gospodărie pentru îmbunătățirea condițiilor de locuire în mediul rural.

„Plecând de la ideea că această regiune are un PIB pe locuitor de 27.000 de lei/an faţă de 44.000 de lei media naţională, am gândit, am elaborat un program specific de sprijin punctual pentru această regiune. Acordarea de 20.000 de lei în fiecare gospodărie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în mediul rural şi dotarea gospodăriilor cu utilaje agricole. Cei care vor şi mai mulţi bani, pot merge până la 40.000 de lei şi le putem acorda garanţii pentru credite. Şi aici vorbim de izolarea termică şi energetică prin anvelopare, încălzire cu centrale termice, conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei, apă caldă menajeră prin sisteme solare. Programul se adresează cetățenilor, persoane fizice și va fi aprobat cât de curând prin OUG și nu are caracter de ajutor de stat”, a declarat la Botoșani Dragnea.

El a mai spus că un alt element este o schemă de ajutor de stat pentru susținerea zonelor celor mai defavorizate prin încurajarea investițiilor și a creării locurilor de muncă într-un context durabil.

”Prin această schemă vor fi sprijinite construcțiile pentru sănătate, pentru industria alimentară, construcțiile turistice și construcțiile de depozitare. Se vor finanța următoarele programe: program pentru dezvoltarea afacerilor mici, ajutor de până la 200,000 de euro, număr de beneficiari în prima etapă 10,000. Dacă se va atinge numărul de 10,000 programul se va extinde. Centre de radioterapie pentru copii și adulți pentru perioada 2019 – 2020, 20 de centre. Centre multifuncționale rurale și anume dorim ca cetățenii dintr-o comună să nu mai fie nevoiți să meargă în reședința de județ și să punem în aceste centre pentru care se acordă până la 200,000 de euro poștă, bănci, direcții agricole, reprezentanții APIA sau ANAF în așa fel încât cetățenii să meargă doar într-un loc la ei în localitate. Se poate acorda până la 25 de milioane de lei pentru acest lucru. Restul de programe o să vi le spună colegii dumneavoastră, o să le prezentați cetățenilor în perioada următoare”, a adăugat liderul PSD.

Tot vineri, Liviu Dragnea a declarat la Botoşani, că Guvernul va adopta o măsură pentru acoperirea creşterilor salariului minim în domeniul construcţiilor, care a pus constructorii în imposibilitatea de a se încadra în bugetele prevăzute pentru lucrările de investiţii pe proiecte guvernamentale sau europene pe care le implementează.

Potrivit acestuia, majorarea salariului minim în construcţii este o măsură pozitivă şi a adăugat că reprezentanţii Guvernului au căutat şi identificat sursele financiare care să acopere costurile suplimentare pe care le au firmele de construcţii ca urmare a aplicării acestei măsuri.

„În această perioadă, s-a lucrat de către Ministerul Dezvoltării, Ministerul de Finanţe şi reprezentanţii autorităţilor locale pentru a se identifica sursele financiare pentru a se acoperi aceste diferenţe şi s-au identificat şi cred că săptămâna viitoare finalizează şi procedura prin care aceste proiecte pot fi upgradate cu această diferenţă de preţ”, a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a mai precizat că ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, „a început discuţiile la Comisia Europeană pentru a putea interveni şi pe proiectele europene”.

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 19 aprilie 2019

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8515 Articole
Author

14 Comentarii

  1. Ii cumpara in viu si in car-casa pe moldovenii natangi,votantii PSD!Traiasca Nemunca,traiasca Parazitismul!

  2. Furtuna in olita: cei care nu primesc bani vor protesta din cauza ca sunt discriminati, PSD va spune mdovenilor ca nu le poate da banii promisi din cauza celor care protesteaza. Ei au incercat sa faca un bine, dar nu sunt lasati de catre altii, asta va fi mesajul pt explicarea esecului. Dar si asa mai castiga cateva voturi.
    Farsa pt prosti.

  3. datorie 100 de miliarde de euro? Nu-i nimic mai imprumutam 100!
    Ce noi suntem mai prosti ca grecii?
    Vindem apoi si cimitirele vindem tot, important sa nu faca Dragnea puscarie!

  4. Să fim serioși,mint ăștia de îngheață creierii în cap,poate le sucește D-zeu gura la ceafă de atatea mincini si balacareala între ei!

  5. @ parere: Care Dumnezeu? De era prezent, nu erau acolo! Ei sunt una cu popii, lor le tooot dau cu nemiluita si tin anume tara in saracie. Ca sa fie votati ei. Sa tot adune. Dc vin numai in campanii chestiile astea si nu le fac intr-o stratwegie de dezvoltare reala? Nu-s capabili decat de interesul lor sa se ocupe de aceea nu atrag fondurile puse la dispozitie tarii.

  6. @Ganditor,oricine e, nu ma refer doar la psd,ci la absolut toti perindatii in politica si numitii politic! Am scris”Dumnezeu” ca fiind putetea mintii tuturor sa se schimbe si sa ii ‘palmuiasca’ pe toti din cauza minciunilor si balacarelii,dar pe toti! Indiferent care partid ar compune guvernarea,la fel se vor comporta,poate si mai rau! Vezi ce caractere sunt la vedere in Romania!

  7. Din cate se pare,au inceput campania electorala si nu am auzit un proiect real si credibil privind readucerea cetatenilor romani inapoi in tara dupa alungarea lor cu ajutorul legii sau denigrarii! Vorbe si bolboroseli scot toti pe gura dar credibilitatea e lipsă totală!

  8. moldovlecii o să aibe ce bea încă 6 luni…cum să nu votezi, cu „butelcuţa me”, plină ochi….iuhuhuhuuuu…

  9. Din comentarii reiese o singura Concluzie: Nu aveti habar de PROGRAMELE cu finantare UE. Programul apa calda prin sisteme solare exista de mult timp, parca era in jur de 5000 de lei, prin agentiile de mediu se depun cererile, atat de vechi ca nu-mi amintesc suma decontata. Apa-canal deja se realizeaza in cateva zone, face parte din PNDL, etc. Pana in 2020 trebuia sa absorbim 20 de miliarde de euro, pe care in mare ca de obicei ii vom pierde daca nu vom face proiecte serioase. In afara de un comportament reactiv, lipsit de ratiune si plin de ignoranta ce puteti face? Sa speram ca vor fi cat mai multe proiecte realizate.

  10. Calmeaza-te, nu intra in panica, orice cifra ti se pare uriasa pt. ca nu ai capacitatea de a intelege valoare reala. Imprumuturile conform directivelor UE nu pot depasi 40% din PIB, iar mare parte nu sunt ale STATULUI ROMAN, sunt ale firmelor, ale populatiei, dar se contabiizeaza ca fiind ale Romaniei. Grecia a avut peste 100% imprumuturi si a fost ajutata cu inca 70 de miliarde peste cele 400 miliarde, Oare de ce? Pt. ca trebuiau sa salveze firmele straine din Grecia. uati bilantul fiecarei Banci si vedeti la cat se ridica creditele. Daca o banca are 10% din piata si deruleaza peste zece miliarde de euro imprumuturi catre populatie si firme, atunci restul pana la 100% din sistemul bancar cata creditare a efectuat? Imi pare rau, dar cred ca ignoranta si incapacitatea de a rationa este incredibil de mare. Habar nu aveti ca in mediul de productie contractele de plata au termene de la zile pana la doua luni din momentul livrarii, nu intelegeti ca s-ar opri productia, daca nu ar exista linii de creditare.Sunteti doar niste bugetari/pensionari fara griji. Nu stiti ce insemna aprovizionare, productie, livrare, costuri, profit/pierderi etc.Cum pot trai unii, avand o scoala, liceu sau facultate, fara sa cunoasca/inteleaga mersul societatii?

  11. pot trai unii in Siberia, nimeni nu stie. Culmea, se cred europeni si mai dau si lectii!

  12. guvernul bolsevic doar ce a imprumutat 3 miliarde E, nuu? Pentru ce a imprumutat, pentru mita in pensii speciale si galeti pentru prostime, asa ca Тихий!

  13. Se pare ca nu stii istoria lumii si mitul unei glaciatiuni care a incurajat migratia spre Est a europenilor, apare in Vedele si Ramayana, epopeile hinduse, asa ca din punct de vedere al populatiei sunt si europeni, ba unii spun ca sunt si urmasii unor romani din Basarabia, poate si a altor prizonieri din razboi care au supravietuit lagarelor. Din punct de vedere al civilizatiei ar fi bine sa cauti in Wiki. Nu confunda gerul siberian sau arsita africana cu nivelul de trai. https://en.wikipedia.org/wiki/Yakutsk. Ca si in Siberia si in Africa pot fi zgarie nori, numai noi credem ca suntem ”buricul pamantului” daca traim in Europa pe tot intinsul lui sunt locuri minunata, natura si omul a cladit o lume de vis in cele mai aride zone, sunt flori in desert, sunt si la cercul polar, esentialul sa fii in stare sa apreciezi viata. In satele izolate din Romania izvorul nu are nitrati, turbiditate, sulfat de aluminiu, clor, iar aerul nu-i plin de gaze de esapament, dispretuim simplitatea, dar ea are avantajul unui mediu mai putin poluat, de aceea sihatriile nu-s pe asfalt ci in ”creierul” muntilor.

  14. Asta e momeala ca sa intre in hora Cererilor si Declaratilor si apoi se puna cu TAXELE pe ei . Nu luati nimic , puneti cainii pe ei cind ii vedeti la poarta . Va dau niste bani si apoi va fac SCLAVI pe viata . Un om liber e un om care nu plateste TAXE .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.