Tudorel Toader, întrebat dacă se fac dosare politice

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, la Parlament, întrebat dacă se fac dosare politice în România, că nu a „făcut evaluarea din această perspectivă”.

„Eu în calitatea aceasta nu am rolul de a comenta declaraţiile altor demnitari. (…) La momentul la care vorbim nu am făcut evaluarea din această perspectivă. În momentul în care voi face sau voi finaliza evaluarea şi din această perspectivă voi anunţa”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat dacă în România se fac dosare politice.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că întocmirea de dosare împotriva unor lideri social-democraţi reprezintă ”un atac violent” a cărui miză este ”preluarea” partidului, el referindu-se la declaraţiile lui Daniel Dragomir potrivit cărora se pregătesc dosare penale împotriva unor fruntaşi PSD.

Invitat să comenteze afirmaţiile fostului locotenent-colonel SRI, potrivit căruia se pregătesc mai multe dosare penale împotriva unor miniştri sau lideri importanţi ai PSD, Liviu Dragnea a răspuns: ”Din păcate, am auzit şi eu zvonul ăsta. Pentru mine şi pentru majoritatea colegilor mei, este un atac violent. Miza este preluarea PSD”.

Liderul social-democraţilor şi-a exprimat speranţa ca acest plan să nu fie dus până la capăt. ”Sper să nu, sper să se oprească”, a spus Dragnea, adăugând că şi în cazul noului său dosar este vorba de ”o miză politică”.

Daniel Dragomir, fost angajat SRI, a scris, în urmă cu o săptămână, pe blogul său, că „în următoarele săptămâni, Statul paralel condus de PFA Kovesi va trece la asaltul final asupra listei negre a opozanţilor.Nume multe.

Nume mari. Printre care: Dragnea-Teldrum, Ponta (PFA Kovesi este neagră după povestea cu porcul), Oprea (pentru a şterge amintirea sufrageriei), Niţu, Tobă, Udrea şi campaniile electorale şi mulţi alţii, ceva ANRP -uri noi. Praf în ochi”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Daca liderii social democrati sunt foarte corupti, e normal ca DNA sa-i ancheteze, pentru ca asta e rolul DNA, pentru coruptia la nimel inalt a fost creeat. Asta nu e politie politica, politicienii nu au dreptul sa fure, iar daca fura trebuie inchisi.

    • Dar daca nu sunt foarte corupti, sau deloc corupti, si totusi anchetati? Din aceasta dilema nu putem iesi!

    • Si cu procurorii care fac dosare la comanda ce facem? Esti cam orb cu ce se intimpla!

    • @Vox:Eu unul n-am auzit inca de demnitari necorupti. De demnitari corupti si inca neanchetati da, am auzit pentru ca numarul demnitarilor corupti e cu mult mai mare decat al procurorilor. Daca stiti dv, demnitari imbogatiti din munca si necorupti, dati-i ca exemplu, nominal, sa-i stie toata lumea si sa-i cinsteasca cum se cuvine.

  2. Cred ca rolul Parlamentului este subminat chiar din interior.Nu imi inchipui ca legiuitorul nu s-a gandit la o solutie normala, cum ar fi ca raportele comisiilor de ancheta sa cuprinda si o decizie in privinta functionarilor bugetari anchetati, de pilda destituirea din functie, iar Parlamentul sa adopte sau sa respinga solutia preconizata.

  3. Da, este un dosar politic bun, pentru ca este impotriva PSD. O felicit pe curajoasa dna Chiovesi, pentru ca are bunul simt si taria oficinelor de spionaj din spatele ei. E bine pentru popor ca DNA a reinviat adevaratele valori ale neinfricatei securitati din anii pe care toti romanii ii regreta, pentru ca comunismul a fost o perioada glorioasa, luminoasa si i-a ingrijit cu parinteasca caldura pe romani.Azi platim pacatele grele ale celor care l-au ucis miseleste pe binefacatorul si fauritorul Romaniei moderne, dar ne mangaie faptul ca o avem pe Codruta noastra, viteaza noastra luptatoare impotriva nemernicilor fara aparare .

  4. Ordonanta si procesul verbal prin care procuroarea DNA Carmen Lancranjan l-a facut suspect pe liderul PSD Liviu Dragnea. Imediat, DNA l-a supus pe Dragnea unui linsaj mediatic infernal. Uluitor, Lancranjan a amestecat fapte vechi de 16 ani, clasate inital cu un denunt al OLAF din 2016 si 515.000 de puieti de salcam din comuna Crangeni .Reteta DNA de asalt total la presedintele PSD Liviu Dragnea a urmat planul bine stabilit. A fost dezgropat un dosar clasat initial de DNA in 2013 de catre procurorul Paul Silviu Dumitriu aflat in coordonarea directa a sefului Sectiei a II-a Claudiu Dumitrescu, fost sef al DLAF. Pentru ca redeschiderea dosarului sa fie justificata s-au adaugat alte plangeri si denunturi penale din alte dosare si s-a constituit un mare dosar pentru a fi livrat opiniei publice in chip cat mai defaimator. Joi, 9 noiembrie 2017, a fost finalizata ordonanta de incepere a urmaririi penale impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea, caruia i s-a acordat calitatea de suspect pentru infractiunile de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si altele, fara ca Dragnea sa aiba macar cunostinta de faptul ca este cercetat si sa i se dea posibilitatea sa isi prezinte propria aparare. Dintre toti procurorii DNA, s-a nimerit ca dosarul lui Dragnea sa pice pe mana junei Carmen Alexandra Lancranjan – poreclita „Veverita” – care a fost adusa la DNA la 1 februarie 2017, dupa ce initial picase interviul. Lancranjan este o ONG-ista din sfera vestitilor Monica Macovei, Raluca Pruna, Cristina Guseth si a fost, pana nu demult, presedinta Asociatiei Liderjust, care derula proiecte inclusiv cu Cristi Vasilica Danilet .

  5. Sigur ca este suspecta averea peonului de Teleorman Liviu si Dragnea, dar JUSTITIA sa ii puna mana in gat atat lui cat si la ceilalti politicieni din TOATE aglomerarile politice care au si ei la randul lor averi suspecte, iar in judecati drepte sa fie bagati in inchisori pe ani grei pe masura jafurilor, banditismelor economice infaptuite, iar averile lor ILEGALE sa fie confiscate, cred ca atunci majoritatea romanilor devin fani ai sotului doamnei Carmen si ai sefei DNA, majoritatea au sa voteze cu PNL, USR, PMP, daca respectivii politicieni sunt altare de inchinat in amarata noastra de tara ROMANIA.Deocamdata singurii politicieni care incearca un pic, nu mult, sa amelioreze traiului mizer de sorginte fanariota al majoritatii romanilor sunt cei din actuala Putere: PSD-ALDE, cu toate suspiciunile ca si respectivi, precum majoritatea politicienilor dupa dec.’89, s-au infruptat copios din propietatea socialista ! Sa fim sanatosi si la punga grosi, iar la viitoare alegeri, la termen sau anticipat, Putere au sa fie tot PSD si ALDE, cu majoritate parlamentara lejera, indiferent de dosarele instrumentate in JUSTITIE la comanda celui poreclit ”Palton Voda ”, azi om in Dealul Cotrocenilor, ”persoana umana ” care calca in picioare CONSTITUTIA ROMANIEI, prin comportamentul sau( sustinut de serviciile secrete interne si probabil externe … !) care ii invrajbeste pe romani impotriva actualei Puteri PSD-ALDE generata de alegeri democratice in anul 2016 in scop clar declarat repetat(”guvernul meu !”), sa aduca la butoanele deciziei haite tehnocrate gen calamitatea politica Dacian Julien Ciolos exponentul celor care se amesteca copios in treburile noastre interne: rusii, ” colegii americani ”,” poporul ales ”, mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii ! Vai mama noastra …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.