Turcia se oferă să ajute la exportul îngrășămintelor rusești în lume

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan și-a anunțat intenția de a discuta cu președintele rus Vladimir Putin despre punerea în aplicare a acordului privind cerealele și exportul de îngrășăminte rusești. Rusia și Turcia au un acord semnat, la insistențele întregii lumi, care permite cerealelor ucrainene să fie exportate prin Marea Neagră, însă acest acord aproape s-a încheiat și încă nu este clar dacă va fi prelungit.
Președintele turc a adăugat că Ankara este pregătită să ajute Moscova în ceea ce privește furnizarea de îngrășăminte din Rusia pe piețele mondiale. Recep Tayyip Erdoğan a precizat că există o nevoie globală de îngrășăminte, iar Turcia va depune eforturi pentru a le trimite din Rusia în țările terțe, relatează Fertilizerdaily.com.
Mai multe țări din Africa, dar și din America Latină, au precizat recent că au mare nevoie de îngrășămintele din Rusia, ca să evite pe teritoriul lor la un dezastru alimentar. Poziția unanimă este clară: agricultura intensivă modernă nu se poate face fără îngrășăminte, iar Rusia este cel mai mare producător mondial pentru că are la îndemână și cele mai mari rezerve exploatabile imediat de gaz, materia primă în domeniul fertilizatorilor.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Mihai Soare 1096 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Vai vai, adica o tara nato nu doar ca nu sufoca rusia dar se mai face si dealer pentru exporturile ei.
    Te pomenesti ca vrea si brics …

  2. Sanctiunile isi fac efectul si vedem cum nici ingrasaminte nu pot trimite si nici din griul incoltit nu prea mai poti face piine .

  3. Nu si-au recuperat banii pe armament americanii ? Platesc papagalii de nemti si de francezi. Nu mai plange cineva brexitul ? Betivul Junker mai exista ?

  4. Erdogan este gata sa-l linga-n dos pe Putin. Doar Turcia este membru NATO.

  5. America a facut bomba atomica cu oameni de stiinta stransi de pe tit mapamondul cu toate ca teoretic aveau cica un avans tehnologic fata de restul lumii. Programul spatial cu Werner von Braun. Au acuzat Rusia ca le-a furat bomva atomica dar rusii au facut singuri bomba cu hidrogen, cea mai puternica bomba atomica din istorie, bomba Tzar, au lansat primul echipaj uman in spatiu si primul satelit. Niste rupti in cur! La avionica se pricep destul de bine si s-a prins si Erdogan ca daca ai piloti avioanele rusesti sunt tot la felde bune ca cele americane. Rachetele la fel. De ce sa stea la coada si sa fie jignit de una ca Ursula sau ca Bidon? Pana la urma este urmasul unor sultani care au conservat Sfanta Sofia si nu au daramat-o! Daca doamne fereste iese Turcia din NATO nu-i vad bine nici pe UE si nici pe SUA! Prostia se plateste si cateodata pagubele sunt ireversibile!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.