UE finanţează tranziţia spre combustibili ecologici

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, intenţionează să ofere subvenţii în valoare de 100 de miliarde de euro ţărilor din cadrul Uniunii Europene, pentru programe de tranziţie de la combustibilii fosili, în scopul reducerii emisiilor poluante.

Ursula von der Leyen consideră măsurile de protejare a climei o prioritate a Comisiei Europene şi a asumat angajamentul eliminării emisiilor de dioxid de carbon în spaţiul Uniunii Europene până în anul 2050, în cadrul „Acordului verde european”, care va fi discutat joi, în cadrul summitului Uniunii Europene.

Comisia Europeană speră că fondul special va ajuta naţiunile europene afectate semnificativ de tranziţia la sisteme industriale mai puţin poluante. Printre acestea se numără Ungaria, Cehia şi Polonia, care se axează foarte mult pe centrale care utilizează cărbuni.

„Costurile tranziţiei vor fi mari, dar costurile lipsei de măsuri vor fi şi mai mari”, a declarat Ursula von der Leyen, citată de agenţia Associated Press.

„Vreau să ajungem la un acord pentru un angajament ca Uniunea Europeană să devină neutră în privinţa impactului climatic până în 2050. Acesta ar fi un semnal major din partea Consiliului European că UE va asuma un rol de conducere pe plan mondial în această problemă crucială”, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Ursula von der Leyen, care în martie 2020 va prezenta o Lege europeană privind clima, vrea ca Uniunea Europeană să diminueze emisiile de dioxid de carbon cu cel puţin 50% până în anul 2030, comparativ cu nivelul din 1990.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.